03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 17:24

4ος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting

Ο επίλογος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2016 θα γραφτεί στις 9 Οκτωβρίου στις Αφίδνες, με τον τελευταίο γύρο του φετινού θεσμού που θα κρίνει και τους Πρωταθλητές των κατηγοριών.

Η συνταγή του αγώνα είναι δοκιμασμένη, καθώς τη διοργάνωση έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής", που είχε διοργανώσει επιτυχώς την πλειοψηφία των αγώνων της σεζόν. Το Kartodromo αποτελεί ένα γνωστό πεδίο για την πλειονότητα των συμμετεχόντων, οπότε ο συναγωνισμός που θα προκύψει μέσα από τη διαδρομή των 1090 μέτρων αναμένεται έντονος σε όλες τις Κατηγορίες.

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο, καθώς οι μάχες για τους τίτλους έχουν μείνει αναλλοίωτες ως το τέλος, σε μερικές περιπτώσεις με περισσότερους από δυο διεκδικητές. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός, ότι ακριβώς με βάση αυτό το σκεπτικό, η επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ εισήγαγε πρόβλεψη για αυξανόμενους βαθμούς στους δύο τελευταίους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με τον επίλογο στις Αφίδνες να προσφέρει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον. Με αυτόν τον τρόπο, το κίνητρο των αθλητών θα είναι μεγάλο και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί τόσο από τον αριθμό των συμμετοχών, όσο και από τον συναγωνισμό που θα προκύψει εντός πίστας. 

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα χωριστούν ως συνήθως, σε Κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους ή τον τύπο καρτ που οδηγούν. Ο 4ος και τελευταίος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει από δύο Τελικούς, οι οποίοι προσφέρουν ίδιους βαθμούς ως προς το Πρωτάθλημα. Οι κατηγορίες που θα προσμετρούν είναι οι Mini 60 A&B, Junior, Senior, KZ2 και Club, με την τελευταία να έχει δύο μεγάλα νέα.  

Το πρώτο νέο αφορά στην προσθήκη, χωρίς αύξηση στο παράβολο συμμετοχής, ενός επιπλέον αγώνα 10 γύρων, που σκοπό θα έχει καθαρά και μόνο την οδηγική ευχαρίστηση, καθώς δε θα προσμετρά στην τελική βαθμολογία του θεσμού, η οποία θα εξαχθεί με βάση την αρχική προκήρυξη που περιλαμβάνει δύο περιόδους Time Attacks και έναν αγώνα 10 γύρων. Το δεύτερο σημαντικό νέο, αφορά στην εισαγωγή της Club Shifter, ξεχωριστής κατηγορίας που θα συμμετάσχει πιλοτικά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς χωρίς να προσμετρά σε κάποια βαθμολογία. Η Club Shifter υπόκειται στους ίδιους κανονισμούς με την Club, με μόνη διαφορά σε τεχνικό επίπεδο, το γεγονός ότι τα καρτ θα διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων. 

Όσο για τους γύρους των αγώνων της εκάστοτε κατηγορίας, στην Mini 60 A&B οι μικροί αθλητές θα πρέπει να συμπληρώσουν σε κάθε Τελικό από 12 γύρους, τη στιγμή που οι Τελικοί της Κατηγορίας Junior περιλαμβάνουν 17 γύρους. Οι μεγαλύτεροι αγώνες της ημέρας θα είναι εκείνοι των Κατηγοριών Senior και KZ2 που αποτελούνται από 20 γύρους, ενώ η Κατηγορία Club, όπως και η νεοσύστατη Club Shifter θα έχουν διάρκεια 10 γύρων. 

Σημειώνεται, πως η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής έχει ξεκινήσει και λήγει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2016 οδεύει προς το τέλος του, με την τελευταία στροφή να αναμένεται συναρπαστική από τη στιγμή που όλοι οι τίτλοι θα κριθούν στις Αφίδνες, στις 9 Οκτωβρίου. Να είστε εκεί!

 

Συμπληρωματικός κανονισμός

Δήλωση συμμετοχής

Πρόγραμμα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

 

Last modified on Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 11:25