03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 11:18

4ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting: Συμμετοχές

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2016 θα πέσει το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo", με 52 οδηγούς να ετοιμάζονται για μάχες τίτλου σε όλες τις κατηγορίες.

Τη διοργάνωση του 4ου και τελευταίου γύρου του Πρωταθλήματος έχει αναλάβει η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο από τη στιγμή που οι τίτλοι στις κατηγορίες δεν έχουν κριθεί ακόμη. Βάσει της φετινής προκήρυξης ο επίλογος των Αφιδνών προσφέρει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον και αυτό ήταν συνειδητή επιλογή της Επιτροπής Karting της ΟΜΑΕ για να παραμείνει η μάχη ζωντανή μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι αθλητές θα χωριστούν ως συνήθως στις Κατηγορίες Mini 60 A&B, Junior, Senior, KZ2 και Club, ενώ την Κυριακή θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση η νέα Κατηγορία Club Shifter που έχει τους ίδιους κανονισμούς με την Club, απλώς οι αθλητές της χρησιμοποιούν καρτ που διαθέτουν κιβώτιο ταχυτήτων. 

Η αρχή θα γίνει με την Κατηγορία 60 Mini Α&B που συγκέντρωσε συνολικά 15 συμμετοχές. Οι μικρότεροι οδηγοί της ημέρας θα αγωνιστούν σε δύο Τελικούς 12 γύρων και ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος. Στο πλαίσιο της 60 Mini A οι Νίκος Μπαλοδήμος (Speed Force, Exprit-TM) και Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM) είναι τα φαβορί για τον τίτλο με τον Ιωάννη Θεολόγο Ντάφο (Chatzis Racing Team, FA-TM) να είναι το outsider. Στην 60 Mini B τρεις αθλητές μπαίνουν σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες στην τελική ευθεία: Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo),  Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-LKE) και Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) έχουν διαφορά μόλις 1,5 βαθμών και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.  

Στην Κατηγορία Junior θα αγωνιστούν 7 αθλητές, με 3 από αυτούς να κάνουν όνειρα τίτλου. Ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax) έχει ελαφρύ προβάδισμα 4 βαθμών έναντι του Αλέξανδρου Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-Iame), όμως μέσα στο κόλπο είναι σίγουρα και ο νικητής στην Καλαμάτα, Σωτήρης Αθανασόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) αφού έχει δυο χειρότερα αποτελέσματα από τους αντιπάλους του για να «πετάξει». Έτσι η διαφορά του από την κορυφή μοιάζει ανατρέψιμη από την στιγμή που 25 βαθμοί θα είναι διαθέσιμοι στους δυο Τελικούς των 17 γύρων.

Στην κατηγορία Senior που θα λάβουν μέρος 9 οδηγοί, η λίστα των συμμετοχών δεν περιλαμβάνει τους Μαλανδρίνο και Οικονόμου οπότε οι προβολείς θα πέσουν στον Χρήστο Σαγανά (Saganas Team, FA-IAME) και τον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη (Speed Force, Exprit-IAME). Ελπίδες διατηρεί και ο Στράτος Γαλανόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή στο Πανελλήνιο του Γιώργου Καρακούλα (Kartworks, Gillard-Rotax).

Στην KZ2 8 οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη των δύο Τελικών διάρκειας από 20 γύρους. Οι Άκης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex) και Δημήτρης Τσίμπρης (T.S. Racing Team, CRG-TM) έχουν το πρώτο λόγο για τον τίτλο, όμως πιθανότητες διατηρεί και ο νικητής του PICK Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Αναμφίβολα καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ημέρας θα έχουν οι ταχύτατοι Θανάσης Χατζόγλου (PRT Motorsport, FA-TM), Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) και Σέρκος Μοβσεσιάν (Speed Force, Exprit-TM).

Στην Κατηγορία Club η μάχη του τίτλου θα δοθεί μεταξύ των Κωνσταντίνου Ελευθερίου (Zorri Motorsport, Birel-Rotax) και Τάκη Παπαγιάννη (Speed Force, PCR-TM), αφού ο Φάνης Αγγελόπουλος δε θα συμμετάσχει στον αγώνα. Οι 10 αθλητές της κατηγορίας θα έχουν για πρώτη φορά φέτος να αγωνιστούν σε δυο αγώνες, αλλαγή που η Επιτροπή Karting εξετάζει για το 2017. Επίσης σχετική με την επόμενη σεζόν είναι η πρώτη παρουσία της Κατηγορίας Club Shifter με τους Θανάση Μυλωνά (Zanardi Hellas, Zanardi-Rotax), Βασίλη Κανδρή (Zanardi Hellas, Tony Kart-Vortex) και Χρήστο Μητσάκο (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) να δίνουν το παρών παρά τα εξαιρετικά στενά περιθώρια προετοιμασίας.

Σημειώνεται, πως το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου στις 18:00, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής θα οργανώσει αποχαιρετιστήριο πάρτι-μπάρμπεκιου στον χώρο της πίστας καρτ Αφιδνών "Kartodromo", για να τιμήσει οδηγούς, κηδεμόνες και ομάδες για την φετινή κοπιαστική, αλλά εποικοδομητική προσπάθεια.

Χάρη στα παραπάνω δεδομένα, το τελευταίο ραντεβού με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting αναμένεται συναρπαστικό και η αδρεναλίνη ενόψει της Κυριακής 9 Οκτωβρίου βρίσκεται ήδη στα ύψη!

 

Συμμετοχές

Πρόγραμμα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 10:03