03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 16:23

8ο P.I.C.K. Λουξ Cola: Αποτελέσματα

Ακόμη μια διοργάνωση του P.I.C.K. Patras έφτασε στο τέλος της, με την πόλη της Πάτρας να αποτελεί ξανά τον ιδανικό προορισμό για ένα μοναδικό Event.

Το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου, η Πάτρα φιλοξένησε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, το 8ο P.I.C.K. Λουξ Cola που διοργανώθηκε από τα Σωματεία "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών" (Α.Ο.Π.) και ΛΕΜΑΝ, έχοντας ως Χορηγό Ονομασίας την Λουξ Cola. 

Για ακόμη μια χρονιά, το κέντρο της Πάτρας διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να γεμίσει με αγωνιστικούς ήχους και χρώματα. Η γνωστή πια διαδρομή μήκους 920 μέτρων, που διασχίζει κεντρικά σημεία της Αχαϊκής Πρωτεύουσας όπως η Πλατεία Γεωργίου και οι Οδοί Μαιζώνος, Πατρέως, Κορίνθου, Αγίου Νικολάου, αποτέλεσε το ιδανικό πεδίο ώστε οι θεατές να απολαύσουν θέαμα για δύο ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως το 8ο P.I.C.K. Λουξ Cola μεταδόθηκε τηλεοπτικά μέσω δικτύου περιφερειακών καναλιών ελεύθερης εκπομπής, στοιχείο που καταδεικνύει αφενός την αναγνώριση που έχει πλέον ο αγώνας και αφετέρου, το ενδιαφέρον που υπάρχει από το κοινό. 

Στο αγωνιστικό μέρος, οι συμμετοχές ήταν 52 και οι οδηγοί χωρίστηκαν σε 4 επιμέρους κατηγορίες, τις Rotax Micro Max, Senior Loux, Rotax DD2 Max και DD2 Max Masters και ΚΖ2. Όσον αφορά στα Αποτελέσματα, στην Rotax Micro Max νικητής αναδείχθηκε ο Στέλιος Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-Rotax Micro), ενώ τον ακολούθησαν οι Γιώργος Καλιφατίδης (Ray Motorsport, Tony Kart-Rotax) και Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno-Rotax). Στην Γενική Κατάταξη της Senior Loux επικράτησε ο Ανδρέας Καλυβιώτης (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), που τερμάτισε εμπρός από τους Χρήστο Σαγανά (Saganas Team, FA Kart-IAME) και Γιώργο Βασιλάγκο (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), ενώ στην επιμέρους κατάταξη της Senior, νικητής αναδείχθηκε ο Σαγανάς, εμπρός από τους Παναγιώτη Πλιάτσικα (Chatzis Racing Team, Intrepid-Rotax) και Μαριαλένα Παυλή (Rally Art Technology, Tony-IAME X30). Στην επιμέρους κατάταξη της Loux, τον νικητή Καλυβιώτη ακολούθησαν οι Γιώργος Βασιλάγκος και Πολύδωρος Τσιανίκας (Zorri Motorsport, Birrel-Rotax).

Στη Rotax DD2, ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax) πήρε τη νίκη, με τον Μίλτο Ντόντη (TS Racing Team, Energy-Rotax) να ολοκληρώνει την προσπάθειά του στη δεύτερη θέση και τον Φώτη Γεωργιλά (Zanardi Hellas, Zanardi-Rotax) να τερματίζει στην τρίτη θέση. Στην επιμέρους κλάση DD2 Masters, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Βασιλόπουλος (Tony Kart-Rotax), με τους "Lazer" (Speedpark Racing Team, Formula K-Rotax) και Αντώνη Παζάκο (GSR, DR-Rotax DD2) να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών. Τέλος, στην θεαματική KZ2 νικητής αναδείχθηκε ο Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), με τους Σέρκο Μοβσεσιάν (Speed Force, Exprit-TM) και Δημήτρη Τσίμπρη (TS Racing Team, CRG-TM) να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών. 

Το 8ο P.I.C.K. Λουξ Cola είχε και υψηλό προσκεκλημένο, τον Alessandro Ferrari, ο οποίος διετέλεσε χρέη Race Director. Ο Ιταλός διατελεί Αλυτάρχης σε αγώνες Karting της CIK-FIA, στο WSK Series, ενώ παράλληλα είναι Αλυτάρχης στο ιταλικό Πρωτάθλημα Formula 4 και επιθεωρητής Ασφαλείας της ιταλικής Ομοσπονδίας ACI Sport και της FIA. Η ενεργή συμμετοχή του όχι μόνο αυξάνει σαφώς το διεθνές κύρος του αγώνα αλλά έδωσε άμεσα και απτά αποτελέσματα στα μέτρα ασφαλείας και τις διαδικασίες του. 

Εκτός από τους αγώνες, το P.I.C.K. φιλοξένησε πολλές επιπλέον εκδηλώσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον, όπως το σόου του 23χρονου Ιταλού Loris Rosati, που είναι γνωστός για τα "ακροβατικά" που κάνει με όχημα 3 τροχών, την ακροβατική ομάδα Arrepiado, καθώς συναυλία με τον τραγουδιστή Ηλία Βρεττό, με την οποία ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα του Σαββάτου.  Το ραντεβού όλων των εμπλεκομένων, ανανεώθηκε για την επόμενη σεζόν και το 9ο P.I.C.K. Patras. 

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

  

Last modified on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 17:20