03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 13:46

2ος Αγώνας D-Cup: Αποτελέσματα

Την Κυριακή 5 Ιουνίου διεξήχθη στην πίστα καρτ "Kartmania" στα Βραχνέϊκα Πατρών, ο 2ος γύρος του Επάθλου D-Cup που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό και θέαμα.

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών" (Α.Ο.Π.) συγκέντρωσε συνολικά 28 συμμετοχές, με τους αθλητές να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η Κατηγορία Senior συγκέντρωσε 21 οδηγούς, εκ των οποίων οι 15 συμμετείχαν στην κλάση A-Senior και οι 6 στην κλάση Masters. 

Νικητής του υψηλών απαιτήσεων αγώνα, που αποτελείται από 3 σκέλη διάρκειας 24 γύρων το καθένα, αλλά και της κλάσης Masters, αναδείχθηκε ο Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno Iame) ο οποίος κυριάρχησε στον αγώνα, επικρατώντας παράλληλα σε όλα τα σκέλη και κατακτώντας την Pole Position. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης και στην πρώτη μεταξύ των οδηγών της κλάσης A-Senior βρέθηκε ο Φώτης Θωμάς (FA Iame), ενώ την τριάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Χρίστος Δούβρης (BRT Bouriotis, Birel BMB), που τερμάτισε στη 2η θέση μεταξύ των οδηγών της Masters. Το βάθρο της Masters συμπλήρωσε ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Tecno Iame), ενώ τον νικητή της A-Senior, ακολούθησαν στην κατάταξη της κλάσης οι Στέλιος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birel Rotax) και Αναστάσιος Κούγιας (Birel Rotax).

Εκτός από την Κατηγορία Senior, ο 2ος γύρος του D-Cup περιλάμβανε και τον αγώνα της νεοσύστατης 4 Stroke, μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας κατηγορίας στην οποία οι αθλητές χρησιμοποιούν τετράχρονα καρτ ενιαίου τύπου με σασί Extreme και κινητήρα RK1. Μετά από μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, η νίκη κατέληξε στα χέρια του Δημήτρη Ψυχογιού, ο οποίος επικράτησε του Παναγιώτη Σγουρού, ο οποίος είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, ενώ στο βάθρο τους συνόδευσε ο Βασίλης Παπαβασιλείου. 

Το ενδιαφέρον για το D-Cup παραμένει αμείωτο και η συνέχεια του θεσμού, θα δοθεί στις 9-10 Ιουλίου, με τον 3ο γύρο του θεσμού, στην πίστα καρτ "San Nicolas" στην Καλαμάτα.

Αποτελέσματα

Last modified on Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 14:01