03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 15:27

3ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting

Ενώ το θερμόμετρο ανεβαίνει, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις προετοιμασίες ενόψει του 3ου γύρου του θεσμού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου στην πίστα "San Nicolas" στην Καλαμάτα, να είναι εντατικές.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting θα ταξιδέψει για πρώτη φορά φέτος εκτός του νομού Αττικής σε μια πίστα που παραδοσιακά αποτελεί την καλοκαιρινή αγάπη των οδηγών! Ο αγώνας θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), συνταγή δοκιμασμένη με εξαιρετική επιτυχία από την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Το "παρών" θα δώσει πλήθος αθλητών από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο θεσμό (Mini 60 A&B, Junior, Senior, KZ2 και Club), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοπική εκπροσώπηση αφού τα τελευταία χρόνια η πίστα "San Nicolas" έχει δημιουργήσει έναν ενθουσιώδη πυρήνα οδηγών και ομάδων.

Ανάλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βαθμολογική μάχη για τους τίτλους του Πανελληνίου αφού ο αγώνας της Καλαμάτας είναι ο πρώτος φέτος που θα έχει αυξημένη βαρύτητα στην τελική βαθμολογία του θεσμού. Η επιτροπή karting της ΟΜΑΕ θέλοντας να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σε κάθε κατηγορία μέχρι να πέσει η αυλαία έχει εισάγει στους κανονισμούς πρόβλεψη για αυξανόμενους βαθμούς στους δυο τελευταίους αγώνες της σεζόν. Με τις μάχες σε όλες τις κατηγορίες να είναι σε πλήρη εξέλιξη οι πρωταγωνιστές θα αναζητήσουν αποτελέσματα που θα τους επιτρέψουν να πλασαριστούν με όσο το δυνατό καλύτερες πιθανότητες στο φινάλε του Οκτωβρίου στο Kartodromo. 

Στα 1180 μέτρα της απαιτητικής χάραξης οι αθλητές της 60 Mini θα αγωνιστούν σε δυο τελικούς για 12 γύρους, αυτοί της Junior για 17 γύρους, ενώ οι οδηγοί των Senior και KZ2 θα κληθούν να συμπληρώσουν 19 γύρους πριν δουν την καρό σημαία. Για την ΚΖ2 ο αγώνας του Πανελληνίου αποτελεί την μοναδική ευκαιρία οι αθλητές να αγωνιστούν στην συγκεκριμένη πίστα γεγονός που έχει αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον με τον αριθμό των συμμετοχών να αναμένεται να ξεπεράσει τις 15! Τέλος, η Club θα έχει τις γνωστές σε όλους δυο περιόδους Time Attack και τον τελικό αγώνα των 10 γύρων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι πρώτοι τελικοί ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι, ενώ οι δεύτεροι τελικοί στις 3. 

Η πίστα "San Nicolas" της Καλαμάτας έχει φορέσει λοιπόν τα γιορτινά της και περιμένει αθλητές, ομάδες και θεατές για μια γιορτή του karting την Κυριακή 3 Ιουλίου! Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. με τελευταία προθεσμία την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Μην λείψει κανείς!

 

Last modified on Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 15:48