03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 22:18

2ος αγώνας Rotax Max Challenge: Αποτελέσματα

  

Η Start Line και ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Καρτ (Σ.Φ.Ι.ΚΑ) διοργάνωσαν από κοινού τον 2ο αγώνα του Rotax Max Challenge στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo", το διήμερο 27-28 Ιουνίου 2015.

Παρά την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως κοινωνία, αλλά και τις δυσκολίες που περνούν οι αγώνες καρτ στη χώρα μας, οι 51 συμμετοχές, που προέρχονταν μάλιστα από πολλά σημεία της χώρας, έστειλαν ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα. Έχοντας προσελκύσει συμμετέχοντες που δεν προέρχονταν μόνο από την Αθήνα, ο 2ος γύρος του Rotax Max Challenge 2015 αποδείχθηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως πέραν των Αθηναίων οδηγών, στο Kartodromo βρέθηκαν 3 οδηγοί από το Ισραήλ και ήρθαν στη χώρα μας για τον αγώνα, ένας οδηγός που διαμένει στην Τουρκία, 2 οδηγοί από τη Θεσσαλονίκη και ένας από την Καλαμάτα. Αυτό το στατιστικό, δείχνει πως το ενδιαφέρον για το καρτ δεν έχει μειωθεί και πως με τις κατάλληλες κινήσεις, το σπορ μπορεί να αποκτήσει ξανά την αίγλη που του αρμόζει, όντας ο προθάλαμος όλων των σημαντικών κατηγοριών αγώνων αυτοκινήτου και μονοθεσίων.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα,  οι οδηγοί χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες, με την καθεμιά εκ των οποίων να έχει το δικό της, ξεχωριστό, ενδιαφέρον.  Στην κατηγορία Micro Max που συγκέντρωσε 9 συμμετέχοντες, ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Νικητής, αναδείχθηκε ο Γιάννης Λάντζης, που επικράτησε του Θάνου Ξηνταβελόνη, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος των δοκιμών και του ημιτελικού. Στο βάθρο, τους δυο οδηγούς ακολούθησε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης. Στην κατηγορία Junior Max που συγκέντρωσε επίσης 9 συμμετέχοντες, τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Πέτρου, που επικράτησε του Σωτήρη Αθανασόπουλου, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Την τριάδα, έκλεισε ο Χρήστος Ντέκας. Ανεβαίνοντας κατηγορία, ηλικία και... αριθμό συμμετεχόντων, στην κατηγορία Senior Max που συγκέντρωσε 16 συμμετοχές η νίκη κατέληξε στα χέρια του Χρήστου Σαγανά, ο οποίος επικράτησε των Νίκου Ιωάννου και Ρένου Αρβανιτάκη, που τον συνόδευσαν στο βάθρο των νικητών. Κλείνοντας την αμιγώς αγωνιστική αναφορά μας στα αποτελέσματα του αγώνα, στην κατηγορία DD2 Max, επικράτησε ο Χρήστος Οικονόμου, που ταξίδεψε για τον αγώνα από την Καλαμάτα. Στη δεύτερη θέση, βρέθηκε ο Στέφανος Καμιτσάκης ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Ζερβός. 

Ο 2ος γύρος του Rotax Max Challenge, χαρακτηρίστηκε λοιπόν από πολλές συμμετοχές με μεγάλο μάλιστα γεωγραφικό εύρος και ευχή όλων είναι η συνέχεια να είναι ανάλογη, καθώς ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός χρειάζεται δυνατό το "φυτώριο" των αγώνων, δηλαδή τους αγώνες καρτ. 

Αποτελέσματα

  

Last modified on Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 16:33