03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 19:13

1ος γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting: Αποτελέσματα

 

Η πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting συνδυάστηκε με όμορφο θέαμα και συναρπαστικές μάχες για τη νίκη στους αγώνες όλων των κατηγοριών.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαρτίου, με τον 1ο γύρο της χρονιάς να διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείου "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Στον αγώνα έλαβαν μέρος 50 αθλητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους, ή τις τεχνικές προδιαγραφές των καρτ που οδηγούσαν. Στον εναρκτήριο γύρο του Πρωταθλήματος, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά και οι κάμερες ασφαλείας, μια τεχνολογική παροχή για την καλύτερη επόπτευση των αγώνων που συναντάται σε κορυφαίους διεθνείς θεσμούς. 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι αγωνιστικές μάχες ξεκίνησαν ως είθισται, από την Κατηγορία 60 Mini. Σε αυτή την κατηγορία συμμετέχουν οι μικρότεροι αθλητές των αγώνων karting, ενώ εκτός από την Γενική Κατάταξη, υπάρχει διαχωρισμός στις επιμέρους 60 Mini A και 60 Mini B.  Στην 60 Mini A εντάσσονται οι αθλητές ηλικίας 11-12 ετών, ενώ στην 60 Mini B εντάσσονται οι αθλητές ηλικίας 8-10 ετών. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-ΤΜ) πήρε τη νίκη στη Γενική Κατάταξη, καθώς και στην Κλάση 60 Mini A, όντας ο ταχύτερος μικρός αθλητής του διημέρου. Στον Τελικό το έργο του δεν ήταν εύκολο, καθώς ο Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM) τον δυσκόλεψε αρχικά, για να τερματίσει τελικά στη 2η θέση και να ηγηθεί της μεγάλης μάχης που έγινε, μεταξύ 4 οδηγών. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA-TM) που ανέβηκε επίσης στο βάθρο, ενώ μέσα στη μάχη της τριάδας βρέθηκαν και οι Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, Exprit-TM), Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) που ακολούθησαν. Στην 60 Mini B, που έχει ξεχωριστή κατάταξη εντός της 60 Mini για τους αθλητές ηλικίας 8-10 ετών, νικητής στον Τελικό αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Στο βάθρο τον συνόδευσαν ο Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) που επικράτησε στα δύο προκριματικά σκέλη και ο μικρότερος αδελφός του νικητή της 60 Mini B, Γιώργος Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). 

Στην Κατηγορία Junior η νίκη κατέληξε στα χέρια του Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME), που ήταν ο ταχύτερος οδηγός της κατηγορίας σε όλο το διήμερο, στην πρώτη του εμφάνιση στη συγκεκριμένη κατηγορία. Στη δεύτερη θέση, τερμάτισε ακόμη ένας "απόφοιτος" της Mini, ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) που ήταν μέσα στη μάχη για τη νίκη του Τελικού. Από κοντά, ακολούθησαν οι Χρήστος Ντέκας (Dekas Racing Team, Tony Kart-Rotax) και Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME), σε έναν αγώνα που η διαφορά μεταξύ του νικητή με τον 4ο γενικής, ήταν μόλις 1,3 δευτερόλεπτα. 

Τη σκυτάλη των αγώνων πήρε η Senior, η Κατηγορία που συμμετέχουν όσοι αθλητές χρησιμοποιούν καρτ χωρίς ταχύτητες και έχουν ηλικία 15 ετών και άνω. Στον Τελικό, τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Σωτήρης Αθανασόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) που όμως μετά το ζύγισμα τέθηκε εκτός, καθώς βρέθηκε ελλειποβαρής. Έτσι, τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birelart-IAME) που πάντως ήταν ο ταχύτερος οδηγός της κατηγορίας τόσο χθες, στις Χρονομετρημένες Δοκιμές όσο και σήμερα, στα προκριματικά σκέλη. Στο βάθρο της κατηγορίας, ανέβηκαν επίσης οι Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax), που αμφότεροι όπως και ο Αθανασόπουλος, συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Senior, καθώς μέχρι πέρυσι αγωνίζονταν στη Junior. 

Στην KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ, το θέαμα ήταν εκ των προτέρων εξασφαλισμένο και οι αθλητές, φρόντισαν να επιβεβαιώσουν το προαίσθημα όλων, τόσο στα Προκριματικά σκέλη όσο και στον Τελικό. Ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) κατέκτησε ακόμη μια νίκη στο Kartodromo, συνεχίζοντας το σερί που έχει ξεκινήσει από πέρυσι, όμως το έργο του σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολο. Ο λόγος άκουγε στα ονοματεπώνυμα Θανάσης Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA-TM) και Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Στον Τελικό, ο Χατζόγλου που είχε επικρατήσει στον πρώτο προκριματικό, τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Ξυνός τον ακολούθησε, όμως αυτό που μένει ήταν οι όμορφες μάχες που έδωσαν οι δυο τους με τον τελικό νικητή, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Ολοκληρώνοντας την αναφορά στις Κατηγορίες Πρωταθλήματος, περνάμε στις δύο Κατηγορίες Επάθλων του αγώνα. Η Κατηγορία Club, που είναι γνωστή από το περσινό Πρωτάθλημα περιλάμβανε μία περίοδο Time Attack και δύο αγώνες διάρκειας 12 γύρων. Ο Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax), εκ των πρωταγωνιστών της περσινής χρονιάς στην κατηγορία, κατέκτησε τη νίκη ολοκληρώνοντας ιδανικά, μία κατά τα άλλα δύσκολη για εκείνον, ημέρα. Τον ακολούθησε ο Ανδρέας Βαρσάμης (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-Rotax) ενώ στο βάθρο των νικητών, ανέβηκε και ο Σταύρος Μίχας (Speed Force, PCR-Rotax). Άτυχος της ημέρας ήταν ο Περικλής Παΐζης (Speed Force, Exprit-TM) που ήταν ο ταχύτερος στο Time Attack και επικράτησε στον 1ο αγώνα, όμως στον Τελικό εγκατέλειψε από πρόβλημα στο καρμπυρατέρ του καρτ που οδηγούσε. 

Η αναφορά στους αγώνες της πρεμιέρας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017, ολοκληρώνεται με τη νέα είσοδο στο θεσμό, την Κατηγορία KZ3, όπου νικητής αναδείχθηκε, στην πρώτη του παρουσία στο Kartodromo ο Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-Road Reb) που ταξίδεψε από την Ξάνθη για να συμμετάσχει στον αγώνα. Την κατάταξη συμπλήρωσε ο Μιχάλης Τσακανίκας (Abloy F.S. Kart Racing, Praga-SGM), αφού ο Κώστας Τσιάπης (Zorri Motorsport, Birelart-CRS) και Τάκης Παπαγιάννης (Speed Force, PCR-TM) δεν τερμάτισαν την προσπάθειά τους.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την απονομή των Επάθλων στους νικητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θεσμό, ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 για τις 25-26 Μαρτίου, όταν και θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα, ο 2ος γύρος του θεσμού.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) - Νικητής 60 Mini A

"Κέρδισα τον Τελικό της Mini και είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς ήμουν πρώτος σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στον Τελικό, πιστεύω ότι πήγα πάρα πολύ καλά, καθώς ξέφυγα στους τελευταίους γύρους. Όμως ο Στυλιανός Πετρίσης ήταν κοντά μου στους πρώτους γύρους και θέλω να τον συγχαρώ."

 

Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) - Νικητής 60 Mini B

"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα στην Κλάση μου και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί στους επόμενους αγώνες. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και τον μπαμπά μου."

 

Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) - Νικητής Junior

"Ο Τελικός ήταν πολύ δύσκολος, καθώς οι αντίπαλοί μου βρίσκονταν πολύ κοντά. Προσπάθησα πολύ και νίκησα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος."

 

Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birelart-IAME) - Νικητής Senior

"Ο αγώνας τελείωσε με μία νίκη για εμάς. Είχαμε μεγάλη ταχύτητα και αυτό το δείχνει ο ταχύτερος γύρος σε όλα τα σκέλη και στα χρονομετρημένα. Νομίζω ότι το αξίζαμε και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα."

 

Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) - Νικητής KZ2

"Ήταν ένα δύσκολο επίτευγμα, όμως τα καταφέραμε. Αντιμετωπίσαμε τεράστιο πρόβλημα με τα ελαστικά που έβραζαν και έχανα χρόνο, αλλά μπορέσαμε να φτιάξουμε το σασί και να προσαρμοστώ και εγώ, ώστε να καταφέραμε να κερδίσουμε."

 

Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team-CRG Road Reb) - Νικητής KZ3

"Ήταν ο πρώτος μας αγώνας στην KZ3. Κάναμε 700 χιλιόμετρα για να έρθουμε, καθώς ήρθαμε από αρκετά μακριά, από την Ξάνθη. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πατήσαμε στην συγκεκριμένη πίστα. Πήγαμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα."

 

Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax) - Νικητής Club

"Ήταν μια πολύ δύσκολη αγωνιστική ημέρα, γεμάτη με άγχος. Κάναμε λάθη, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν αρκετός ο χρόνος ώστε να είμαστε σίγουροι και συνεχώς έπρεπε να κάνουμε διάφορες αλλαγές. Τελικά όμως ήταν μια θαυμάσια ημέρα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένεια Ντέκα, γιατί δεν είμαστε μόνο μια ομάδα, αλλά μια οικογένεια και τον πατέρα μου, ο οποίος κάθε φορά με στηρίζει και φυσικά, όλους όσοι ήταν δίπλα μου και μου ανέβασαν την ψυχολογία."

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 15:45