02242024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 23:35

Π.Π. Drift Rd5, Λουτράκι: Νικητές οι Λαγός στην PRO και Θεοδωρογιάννης στη Street Legal

Ο 5ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift που διοργανώθηκε στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, ολοκληρώθηκε με νικητές τους Γιώργο Λαγό στην κατηγορία PRO και Γιώργο Θεοδωρογιάννη στην κατηγορία Street Legal.

Η αγωνιστική δράση στη Σχολή Μηχανικού, το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου ξεκίνησε με τα βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας Street Legal. Σε μία διαδρομή η οποία βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό τους οδηγούς να πραγματοποιήσουν πολύ όμορφα και εντυπωσιακά περάσματα, οι 26 αγωνιζόμενοι της κατηγορίας μονών περασμάτων Street Legal, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στην 16αδα που οδηγούσε στις μάχες προς τον τελικό.

Με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές της Street Legal, να έχουν καταφέρει να πάρουν το εισιτήριο για τις μάχες με στόχο την κατάκτηση της νίκης, ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, ανυπομονούσε να απολαύσει τα περάσματα των οδηγών, καθώς ο κυρίως αγώνας ουσιαστικά θα ξεκινούσε με τις επερχόμενες μάχες με φόντο την πρώτη θέση στην εκάστοτε κατηγορία.

Όπερ και εγένετο, η κατηγορία Street Legal, ήταν αυτή που πρώτη θα χάριζε πλούσιο θέαμα σε όλους τους λάτρεις του Π.Π.Drift. Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Θεοδωρογιάννης Subaru Impreza GC8, ο οποίος κατάφερε να είναι ο πιο σταθερός οδηγός καθόλη την διάρκεια του διημέρου, εντυπωσιάζοντας τους βαθμολογητές αλλά και τον κόσμο με τα περάσματα του. Ο οδηγός από το Καρπενήσι, επικράτησε στον τελικό του εκπληκτικού για ακόμη μία φορά Μάριου Ρέλλα Toyota Starlet, ο οποίος με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μείωσε την διαφορά από τον πρώτο του πρωταθλήματος.

Το βάθρο της κατηγορίας Street Legal, συμπλήρωσε ο Κώστας Τσιάκας Opel Ascona, ο οποίος προσπάθησε για το καλύτερο αποτέλεσμα έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του να συνεχίσει να διατηρεί την πρωτοπορία στην κούρσα του πρωταθλήματος. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα, ο πάντα μαχητικός και χαμογελαστός Παναγιώτης Γρηγορίου BMW E36. Ο Ιωάννης Παπαβασιλείου BMW E36, κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις βαθμολογικές απώλειες στη μάχη για τον φετινό τίτλο, καταφέρνοντας να τερματίσει πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Δουδούλης BMW E36, o οποίος συνεχώς βελτιώνεται σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος.

Με την Street Legal, να έχει δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής αναφορικά με το θέαμα και τα περάσματα των οδηγών, σειρά είχε η κατηγορία διπλών περασμάτων της PRO. Με τις συμμετοχές δυστυχώς να μην είναι τόσες πολλές οι 13 οδηγοί της κατηγορίας κατάφεραν αν μη τι άλλο να χαρίσουν μοναδικές εικόνες και εκπληκτικά περάσματα.

Νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Γιώργος Λαγός BMW E36, ο οποίος στον τελικό επικράτησε ευκολότερα από όσο περίμενε, καθώς ο αντίπαλος του Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος BMW E36 έκανε ένα λάθος μη μπορώντας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Με αυτό τον τρόπο ο νικητής Γιώργος Λαγός, αύξησε και άλλο την διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Πολύ όμορφη μάχη είχαμε για την τρίτη θέση, με τους Σπύρο Μανή BMW E36 και Ιωάννη Βερνίκο Nissan 350Z, να τα δίνουν όλα και στις δύο μεταξύ τους μάχες. Τελικός νικητής για το τρίτο σκαλί του βάθρου ήταν ο Σπύρος Μανής, ο οποίος επικράτησε του Ιωάννη Βερνίκου στις λεπτομέρειες.
Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Ιωάννης Λυμπέρης Toyota Starlet, ο οποίος με το αποτέλεσμα του αυτό, έχασε αρκετούς βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Την εξάδα της κατηγορίας PRO, συμπλήρωσε ο πάντα σταθερός και εντυπωσιακός Αλέξανδρος Σπονδυλίδης Nissan 350Z.

Οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, θα “λύσουν” διαφορές τους, στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στον Μαραθώνα στις 21 Νοεμβρίου.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Γιώργος Λαγός ΒΜW E36 Κατηγορία PRO
“Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη μου, δυστυχώς δεν παλέψαμε με τον Μπάμπη (Χρυσανθόπουλος) στον τελικό για να προσφέρουμε θέαμα σε όλους όσους βρέθηκαν μαζί μας. Κρατάμε την νίκη”.

Γιώργος Θεοδωρογιάννης Subaru Impreza GC8 Κατηγορία Street Legal
“Ήταν πολύ όμορφος αγώνας, εμείς κάναμε το καλύτερο και τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε. Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου για την βοήθεια της στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα”.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ PRO

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ STREET LEGAL