08272024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 11:35

FIA Motorsport Games 2024 - GT Racing Featured

gt racing 3Οι αγώνες GT έχουν μεγάλη παράδοση στα FIA Motorsport Games. Μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες των αγώνων, επιστρέφει στην τρίτη διοργάνωση στη Βαλένθια της Ισπανίας στις 23-27 Οκτωβρίου 2024.

Η κατηγορία αγώνων GT είναι πολύ δημοφιλείς τόσο στους αγωνιζόμενους όσο και στους οπαδούς. Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας GT3 καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αγώνων από αγώνες sprint έως και αντοχής. Τα αυτοκίνητα φέρουν ηλεκτρονικά βοηθήματα τα οποία τα κάνουν προσιτά σε οδηγούς όλων των επιπέδων.

gt racing 2

Με βάση την τωρινή homologation που εγγυάται την ισορροπία στις επιδόσεις των αυτοκινήτων, υπάρχουν πάνω από 1500 GT3 αυτοκίνητα από περισσότερους από 12 κατασκευαστές που συμμετέχουν σε αγώνες παγκοσμίως.

Φέτος στο FIA Motorsport Games που θα διεξαχθεί στην πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια θα γίνουν αγώνες Sprint και Endurance.

GT

Για τον αγώνα GT Endurance χρειάζονται 2 οδηγοί κατηγορίας Bronze και Silver με άδεια επιπέδου C. Οι οδηγοί θα ξεκινήσουν με δύο ελεύθερες δοκιμές των 80 λεπτών. Θα ακολουθήσουν οι δύο κατατακτήριες δοκιμές των 15 λεπτών και ένας αγώνας 1 ώρας που θα καθορίσει την σειρά εκκίνησης. Οι νικητές θα κριθούν στον αγώνα μιας ώρας.

gt racing

Για τον αγώνα GT Sprint χρειάζεται ένας οδηγός χωρίς περιορισμό κατηγορίας, επιτρέποντας στους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο να αγωνιστούν. Ωστόσο, απαιτείται άδεια επιπέδου C. Με έναν οδηγό ανά αυτοκίνητο, ο αγώνας θα ξεκινήσει με μία 30λεπτη περίοδο δοκιμών, ακολουθούμενη από 20λεπτες κατατακτήριες δοκιμές και στη συνέχεια με Superpole για τους 20 ταχύτερους οδηγούς. Οι νικητές θα κριθούν στον αγώνα 40 λεπτών.

GT SPRINT

Τέλος, υπάρχει και η νέα κατηγορία ενιαίων αγώνων Ferrari Challenge Trofeo Pirelli όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε οποιοδήποτε αγώνισμα μπορείτε να στείλετε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Last modified on Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 11:41