07292024Δευ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 16:37

FIA Motorsport Games 2024 - Rally Featured

rallyHeader

Το αγώνισμα του ράλι θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο FIA Motorsport Games 2024, που θα διεξαχθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας, στις 23-27 Οκτωβρίου. Τα Rally2, Rally4 και Ιστορικά επιστρέφουν, ενώ μια συναρπαστική νέα κατηγορία All-Stars θα φέρει τους κορυφαίους οδηγούς ράλι του κόσμου να αγωνιστούν στην Ισπανία.

Τα ράλλυ έγιναν μέρος του FIA Motorsport Games στη δεύτερη διοργάνωσή τους, που διεξήχθη στη Γαλλία τον Οκτώβριο του 2022, όταν τα Rally2, Rally4 και Ιστορικά έτρεξαν σε μια σειρά από ασφάλτινες διαδρομές μεταξύ Μασσαλίας και Τουλόν.

Η κατηγορία Rally2 απευθύνεται σε τετρακίνητα αυτοκίνητα, ενθαρρύνοντας συμμετέχοντες από εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα μέχρι και το κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Τα δικίνητα αυτοκίνητα Rally4 συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, καθώς και σε εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα. Η κατηγορία των Ιστορικών αυτοκινήτων συνδυάζει τον ενθουσιασμό με τη νοσταλγία, καθώς δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοκίνητα από το 1970 έως το 1981.

skodaFabiaRally2

Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο του, το Ράλι πρόκειται να επεκταθεί σημαντικά στο φετινό FIA Motorsport Games, όπου θα διεκδικηθούν συνολικά 10 χρυσά μετάλλια. Τα Rally2, Rally4 και Ιστορικά παραμένουν όλα μέρος του προγράμματος, με το καθένα να χωρίζεται πλέον σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: η μία περιλαμβάνει διαδρομή με μικτή επιφάνεια, η άλλη επικεντρώνεται αποκλειστικά στο χώμα και η τρίτη διεξάγεται στην άσφαλτο.

Η 10η κατηγορία είναι το Rally All-Stars, μια ολοκαίνουργια προσθήκη στο πρόγραμμα, η οποία θα αγωνιστεί σε μικτή επιφάνεια. Για πρώτη φορά θα ανοίξει το FIA Motorsport Games σε οδηγούς κορυφαίων κατηγοριών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA.

peugeot208Rally4
Αν και κάθε κατηγορία ράλι είναι μοναδική, υπάρχουν μερικοί κανόνες που ισχύουν καθολικά. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο οδηγός πρέπει να εκπροσωπεί το δικό του ASN, αλλά μπορεί να αγωνιστεί μαζί με συνοδηγό διαφορετικής εθνικότητας. Σε κάθε κατηγορία εκτός από το Rally All-Stars, οι οδηγοί που βρίσκονται στη λίστα προτεραιότητας της FIA δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το Rally All-Stars, προορίζεται για τους οδηγούς FIA Priority που έχουν κερδίσει ένα πρωτάθλημα FIA τα τελευταία πέντε χρόνια ή έχουν συμβόλαιο με έναν κατασκευαστή.

RALLY2
Κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες Rally2 θα είναι ανοιχτή σε αυτοκίνητα Rally 2, ενώ οι οδηγοί χρειάζονται τη διεθνή άδεια ITC-R. Η κατηγορία μικτής επιφάνειας θα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές - 6 χώμα, 6 άσφαλτο - συν δύο Super Special Stages και την τελική Medal Stage. Το ίδιο ισχύει και για τις επιμέρους κατηγορίες ασφάλτου και χώματος με 6 ειδικές διαδρομές.

RALLY2

RALLY4
Το Rally4 είναι ανοιχτό σε αυτοκίνητα Rally 4 που έχουν ομολογκαριστεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, καθώς και σε αυτοκίνητα R2 που έχουν ομολογκαριστεί πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι οδηγοί πρέπει να είναι κάτοχοι τουλάχιστον της διεθνούς άδειας ITD-R. Ο αγώνας με μικτή επιφάνεια θα αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές σε χώμα και 6 σε άσφαλτο, καθώς και από δύο ειδικές διαδρομές Super Special και μία διαδρομή Medal Stage. Τόσο η κατηγορία ασφάλτου όσο και η κατηγορία χώματος θα διεξαχθεί σε 6 ειδικές διαδρομές καθώς και μία Super Special και μία Medal Stage.

RALLY4

ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Η κατηγορία των Ιστορικών είναι ανοιχτή σε αυτοκίνητα που έχουν ομολογκαριστεί μεταξύ 1970 και 1981. Σε κάθε περίπτωση, τα αυτοκίνητα πρέπει να διαθέτουν έγκυρο HTP (Historic Technical Passport) της FIA και να συμμορφώνονται με το Παράρτημα Κ της FIA. Όσον αφορά τους οδηγούς, απαιτείται τουλάχιστον η διεθνής άδεια ITD-R. Η κατηγορία μικτής επιφάνειας θα περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές - 6 ασφάλτινες, 6 χωμάτινες - συν δύο Super Special Stages και τη Medal Stage. Η κατηγορία ασφάλτου θα διεξαχθεί σε 6 ειδικές διαδρομές συν μία Super Special Stage και τη Medal Stage, ενώ η κατηγορία χώματος ακολουθεί με το ίδιο φορμάτ.

HISTORIC RALLY
RALLY ALL-STARS
Το Rally All-Stars σηματοδοτεί μια συναρπαστική νέα προσθήκη για τα FIA Motorsport Games. Η κατηγορία θα είναι ανοιχτή σε αυτοκίνητα Rally 2, ενώ οι οδηγοί πρέπει να είναι κάτοχοι διεθνούς άδειας ITC-R και να βρίσκονται στη λίστα προτεραιότητας της FIA. Αυτό σημαίνει ότι το Rally All-Stars θα περιλαμβάνει τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Ακολουθεί αποκλειστικά το μικτό φορμάτ που αποτελείται από 6 ειδικές διαδρομές σε χώμα και 6 σε άσφαλτο, καθώς και δύο Super Specials και τη Medal Stage. Το Medal Stage είναι μια μάχη τριών αυτοκινήτων με κάθε αυτοκίνητο να ολοκληρώνει ταυτόχρονα έναν κύκλο σε κάθε ένα από τα τρία ξεχωριστά τμήματα της διαδρομής στο Circuit Ricardo Tormo.

RALLY ALLSTARS
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε οποιοδήποτε αγώνισμα μπορείτε να στείλετε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.