02292020Σαβ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Απρίλιος 2019

Λίγες μέρες πριν το Εαρινό Ράλλυ 2019, που θα διεξαχθεί στις 4-5 Μαΐου στις διαδρομές των φιλόξενων Δήμων Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδόρων, όλα δείχνουν ότι ο 2ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και 3ος γύρος του Π.Π. Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων αναμένεται συναρπαστικός.

Η οργανωτική επιτροπή, του Σωματείου Start Line, βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσης της προετοιμασίας του αγώνα, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά θα έχει τη βάση του στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το οποίο θα υποδεχθεί τις ομάδες και τους οργανωτές.

Αρωγοί και συνοδοιπόροι στην επιτυχία του αγώνα είναι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους για τον αγώνα και την σημασία που έχει ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός για την ευρύτερη περιοχή και μέσα από τις δηλώσεις τους:

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης / Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
«Το Εαρινό Ράλλυ αποτελεί μια μεγάλη διοργάνωση για την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται και βρισκόμαστε στο πλευρό της Start Line. Για εμάς τέτοια γεγονότα αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την προβολή και ανάδειξη του τόπου μας. Έχουμε επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό σε ένα μέρος που ήδη υπάρχει έντονο το στοιχείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η απαραίτητη τεχνογνωσία για να φιλοξενηθεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Είμαστε στην διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής, στηρίζοντας τις προσπάθειες της με τα μέσα που διαθέτουμε, και είμαστε σίγουροι για μελλοντικές επιτυχημένες διοργανώσεις. Θα ήθελα να ευχηθώ καλό αγώνα σε όλους όσους λάβουν μέρος και ένα κάλεσμα στον κόσμο να επισκεφτούν την περιοχή μας καθώς το θέαμα αναμένεται συγκλονιστικό.» 

Αναστάσιος Σακελλαρίου / Αντιδήμαρχος Αθλητισμού - Πολιτισμού - Τουρισμού Δήμου Λουτρακίου
«Για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας στηρίζει τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό έμπρακτα καθώς το Εαρινό Ράλλυ αποτελεί μια γιορτή για τον κόσμο που θα βρεθεί στην περιοχή μας. Προωθούμε τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής δείχνοντας την αγάπη μας έμπρακτα στο κομμάτι των συγκεκριμένων διοργανώσεων. Είμαστε δίπλα στην οργανωτική επιτροπή διευκολύνοντας το έργο της με την αποκατάσταση των οδικών αρτηρίων από τις οποίες θα περάσει ο αγώνας. Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αγωνιζόμενους που θα λάβουν μέρος και να καλέσω τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή μας καθώς το θέαμα αναμένεται να είναι συγκλονιστικό.»

Να υπενθυμίσουμε πως οι συμμετοχές λήγουν την Παρασκευή 26/04 στις 24:00 μέσω του ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) της ΟΜΑΕ.

Ωράριο Αγώνα
Το Εαρινό Ράλλυ 2019 θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου και θα τερματίσει στις 18:29 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά από 246.27 χιλιόμετρα - εκ των οποίων τα 75,96 είναι αγωνιστικά στις 2 ειδικές διαδρομές του αγώνα «Λουτράκι» και «Πίσσια» που επαναλαμβάνονται 3 φορές η κάθε μία.

Ο Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου στις 16:00-18:00, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του «MRKTEO Ασπροπύργου», ενώ οι αναγνωρίσεις θα λήξουν το Σάββατο 04/05 στις 20:18, ώρα δύσης του ήλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Σωματείο Start Line, στα τηλέφωνα 210.9812341 και 6944.308148 (Start Line Racing Club / Φιλαδέλφειας 7 και Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Σμύρνη, Αθήνα).

Ωράριο αγώνα

Χάρτης αγώνα

Προσβάσεις Θεατών

 

O 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift διεξήχθη τo Σαββατοκύριακο 20-21 Απρίλιου, καθώς οι οδηγοί μετακόμισαν δυτικά της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Κατακολου, προσφέροντας πολύ «δυνατό» θέαμα στους περίπου 1000 θεατές της Ηλείας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, την πρώτη του νίκη για φέτος πήρε ο περσινός πρωταθλητής Χρήστος Χαντζαρας, ο οποίος τώρα προηγείται και στην βαθμολογία, αλλά όχι και τόσο εύκολα όμως... Ο Λαγός έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του ως τώρα, οδήγησε εξαιρετικά και απείλησε στα ίσια τον πρωταθλητή στον τελικό - όμως ένα μικρόλάθος στην τελευταία μάχη τον κατέβασε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Ο Χρυσανθοπουλος τελικά ήρθε με «αέρα Χίου» στο Κατακολο, οδήγησε από την πρώτη στιγμή σταθερά και μυαλωμένα και ανέβηκε επάξια στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Την τετράδα έκλεισε ο Ασλάνης, ο οποίος είχε καιρό να κάνει τόσο καλή εμφάνιση και άφησε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην πέμπτη και έκτη θέση ανέβηκαν δυο νησιώτες οδηγοί από Κρήτη και Κέρκυρα, οι Καραμπακακης και Μανης, που έδωσαν σκληρές μάχες ανεβάζοντας το θέαμα πολύ ψηλά.

Στην κατηγορία Street Legal είχαμε επίσης πολλούς ανερχόμενους και αξιόλογους οδηγούς έτοιμους να διεκδικήσουν την νίκη, την οποία όμως τελικά πήρε πανάξια ο Δαρζεντάς οδηγώντας όλο το διήμερο πολύ σταθερά και έξυπνα. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ραπτης, από το Καρπενήσι, ο οποίος,έχει καλό δάσκαλο και αυτό φαίνεται.

Την τριάδα έκλεισε ο περυσινός πρωταθλητής Γρηγοριου, ο οποίος οδήγησε με έναν τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, ενώ ένα χάσιμο ταχύτητας δεν του έδωσε την ευκαιρία να μπει τελικό για να διεκδικήσει την νίκη.

Μετα το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές, καθώς πολύς κόσμος παρέμεινε στην πίστα για να χειροκροτήσει τους νικητές, και το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου για τον 3ο γύρο του πρωταθλήματος στον γνωστό χώρο του Μαραθώνα, με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Μαραθώνα.

 

 

 

Η Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΠΑ/ΟΜΑΕ συνεχίζοντας το έργο της αναδιάρθρωσης, οργάνωσης, ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, ανακοινώνει το:

Νέο Σεμινάριο υποψηφίων κριτών στην πόλη της Καλαμάτας το διήμερο 8-9 Ιουνίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Σωματειο της Καλαμάτας (ΑΛΑΚ) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής. Στα σεμινάρια μπορούν να λάβουν μέρος υποψήφιοι από ολη την Ελλάδα, φτάνει να είναι ενταγμένοι σε κάποιοαθλητικο σωματείο της ΟΜΑΕ. Σημειώστε επίσης, ότι το κόστος συμμετοχής ανά συμμετέχοντα στο σεμινάριο είναι 20 €, ποσό το οποίο εισπράττεται από το ανωτερω Σωματείο και αφορά στην κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης.

Η ΕΠΕΚΕΠ σας ενημερώνει ότι οι υποψήφιοι μετά το τέλος του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου, θα εξεταστούν γραπτώς, καθώς και με πρακτική εφαρμογή σε προσομοίωση αγώνων, με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, επάνω στην υλη των Γενικών κανονισμών, ολων των μορφών των αγώνων και του νεου Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού (ΕΑΚ),τα οποία μπορούν να βρουν, για να τα μελετησουν, στον ιστοτοπο της ΟΜΑΕ, στην κατηγορία «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ» www.omae-epa.gr 

ΕΠΕΚΕΠ/ΕΠΑ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α), ανακοινώνει ότι, λόγω των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών , η Ανάβαση Ριτσώνας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 1-2 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουνίου 2019.

Ο αγώνας θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και αναμένεται να προσελκύσει και φέτος τριψήφιο αριθμό συμμετεχόντων! Προσεχώς, θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα!

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Μια ακόμα σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα πέτυχε ο Σπύρος Πανόπουλος με την ομάδα του, eXtreme Tuners, στο Yas Drag Racing Centre του Άμπου Ντάμπι την Παρασκευή 19/4, καθώς με το Mitsubishi Lancer EvoIX ο Έλληνας οδηγός πέτυχε χρόνο 7.708 δευτερολέπτων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα!

Ο χρόνος του ήταν 34 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει η εταιρεία Procco στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Και, μάλιστα, θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερος, με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου από τα 252,04 χλμ./ώρα που σημείωσε, αν στα 280 μέτρα της διαδρομής δεν κοβόταν ο ιμάντας χρονισμού του κινητήρα.

Η eXtreme Tuners ρύθμισε το ιαπωνικό αυτοκίνητο ώστε να αποδίδει 1.600 άλογα στους τροχούς ή 2.000 άλογα στον στρόφαλο. Δεδομένου ότι η φτερωτή του turbo από ανθρακονήματα (!) επιτρέπει την απόδοση ακόμα περισσότερης ισχύος -μιας και η πίεση του turbo φτάνει τα 42 psi / 2,9 bar και ο κινητήρας φτάνει ρυθμό περιστροφής στις 13.500 σ.α.λ.- ο Σπύρος Πανόπουλος θέτει τώρα ως νέο στόχο να πέσει κάτω από τα 7 δευτερόλεπτα και να αγγίξει ταχύτητα εξόδου 330 χλμ./ώρα!