03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Οκτώβριος 2018

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει τον τελευταίο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2018 και του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, την Ανάβαση Πλατάνι «Πιτίτσα», το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Νοεμβρίου 2018.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58) για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την διοργάνωση της ιστορικής Ανάβασης Πλατάνι-Πιτίτσα.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα στο site του ΑΟΠ: www.aop.gr  

Ένας αγώνας αυτοκινήτων που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος και κάθε χρόνο σπάει τα δικά του ρεκόρ, απέχει μόνο λίγες μέρες! Η 3η Ανάβαση Ελασσόνας, 5ος γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας, είναι προ των πυλών και η Λέσχη Αυτοκινήτου & Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ), με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, είναι έτοιμη να προσφέρει μια διοργάνωση που θα αφήσει άπαντες ικανοποιημένους.

Η διαδρομή της Ανάβασης είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με το μήκος της να είναι 3,8 χλμ. Αποτελώντας τον τελευταίο αγώνα του κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και έχοντας ανοιχτές τις μάχες για τους τίτλους, παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για αγωνιζόμενους και τους θεατές.

Οι συμμετοχές είναι εξήντα μία (61) και αποτελούν νέο ρεκόρ για το θεσμό, με όλους τους πρωταγωνιστές και διεκδικητές να έχουν δηλώσει συμμετοχή - μαζί με πολλούς ακόμη οδηγούς. Αρκετοί εξ αυτών συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνα Ανάβασης, αφήνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για τον χώρο των αγώνων αυτοκινήτου. Από τον αγώνα φυσικά δεν θα λείψουν και οι οδηγοί με τα αυτοκίνητα που θα ανέβουν με το πλάι όλη τη διαδρομή, drtif-άροντας προς τέρψη των θεατών και δική τους ευχαρίστηση.

Ο δρόμος για την κυκλοφορία θα κλείσει το Σάββατο 3 & την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 10:00. Εκκίνηση Δοκιμών και αγώνα στις 11:00.

Η διαδρομή έχει ΑΣΦΑΛΗ σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της. Δεν υπάρχει λόγος να κάτσει κάποιος σε επικίνδυνο σημείο. Η υπακοή στις εντολές των κριτών είναι αδιαπραγμάτευτη για ΟΛΟΥΣ τους θεατές.

Πίνακας Συμμετοχών

Στο Ράλλυ Καίτη Κυρίτση και στις 2 εξαιρετικές διαδρομές του επέλεξαν να αναμετρηθούν με το χρόνο 44 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, στον αγώνα της Κορίνθου, τον τελευταίο γύρο του 54ου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, αλλά και του Κυπέλλου Χώματος.

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοέμβρη στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι οι ειδικές διαδρομές Κλένια & Χιλιομόδι που είναι σε ιδανική κατάσταση για να φιλοξενήσουν τους κορυφαίους Έλληνες οδηγούς.

Στην ανατομία των συμμετοχών, για το Πρωτάθλημα δηλώσαν 22 πληρώματα με την παρουσία του Γιάννη Παπαδημητρίου να ξεχωρίζει. Στο Κύπελλο θα αγωνιστούν 14 πληρώματα και στον αγώνα των ιστορικών 8.

Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 /11 και ώρα 15:30 με τον έλεγχο εξακρίβωσης που θα γίνει στις εγκαταστάσεις την HATCAR Service A.E. και το βράδυ στις 20:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στον πεζοδρόμο της Κολοκοτρώνη (Πανεπιστήμιο).

Την Κυριακή το πρωί το 1ο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει από το Service Park, που θα είναι στο Korinthian Palace Catering, στις 9.30 για την Ε.Δ Κλένια, και αφού διανύσουν 71,04 χλμ για το πρωτάθλημα (3Χ2 Ε.Δ) και 47,66χιλ για το Κύπελλο θα τερματίσουν στις 16:13 στην Κόρινθο.

Χορηγοί του αγώνα είναι η εταιρία ΑΣΗΜΑΚΗΣ Ανταλλακτικά και η εταιρία ASCENERGY που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων.
Την οργάνωση υποστηρίζουν η Ηatcar Service A.E, το Korinthian Palace Catering, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Λαρσινός ΑΕ.
Για την επικοινωνία φροντίζουν η ΕΡΤ & ΕΡΑsport το Περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα Super & Ηλέκτρα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί BrakeFm, JustFm & EcoRadio, η εφημερίδα Κορινθιακή και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες Protinews,KorinthosNews, KorinthosTV, Streetlife, Sfedona, MoriasNews, PeloponnisosNews & Klife.

Για περισσότερη ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.rallykorinthou.gr 

Πίνανας Συμμετοχών

Σε ένα συναρπαστικό διήμερο στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης περίπου 3 χιλιάδες θεατές απόλαυσαν αξέχαστα περάσματα και μάχες Ελλήνων, Κύπριων και ξένων οδηγών στην 6η φετινή «στροφή» του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, που συνδιοργανώθηκε μαζί με το 2ο γύρο του Mediterranean Drift Challenge.

Το άκρως απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα απέκτησε νέα τροπή, στην κατηγορία Pro, καθώς οι μάχες στην ιδιαίτερα τεχνική διαδρομή που σχεδιάστηκε στο κρητικό λιμάνι βρήκαν νικητή τον Χρήστο Χαντζαρά. Έτσι, ο πρώτος οδηγός φέτος που κατάφερε να πετύχει και δεύτερη νίκη, μετά από πέντε διαφορετικούς νικητές στους ισάριθμους φετινούς μέχρι τότε αγώνες, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά μόλις οκτώ βαθμών από τον -11ο, σε αυτόν τον αγώνα- Τάσο Χάρκα.

Όμως, οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας. Με τη δεύτερη θέση, στον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, ο Νεκτάριος Καραμπακάκης συγκέντρωσε 21 βαθμούς, ενώ στον μικρό τελικό -έπειτα από πολλές και εντυπωσιακές κερδισμένες μάχες- έφτασαν οι Γιώργος Λαγός και Μάνος Ασλάνης. Η μάχη τους κρίθηκε υπέρ του Λαγού έπειτα από μηχανικό πρόβλημα του Ασλάνη, κι έτσι ο Λαγός ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Κώστας Δημητρόπουλος, που μ' αυτό το αποτέλεσμα έφτασε στους 9 βαθμούς τον Χάρκα στη βαθμολογία, και ο Σάμιος Γιάννης Λυμπέρης - εμπρός από τον παλιό πρωταθλητή Νίκο Ζιλιμπινάκη, που επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα μετά από μια σειρά ατυχιών και προβλημάτων. Τέλος, την οκτάδα έκλεισε άλλος ένας πολύ βελτιωμένος Κρητικός οδηγός, ο Νίκος Σγουράκης.

Αντίστοιχα θεαματικές ήταν οι μάχες και στον αγώνα του MDC Drift. Νικητής, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ήταν ο Alex Golovnya, ο οποίος χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» σχεδόν αλάνθαστη και οριακή οδήγηση για να κερδίσει τον «θαυματουργό» 15χρονο Σταύρο Γρύλλη από την Κω - τον πιο αγαπημένο, ίσως, οδηγό των θεατών στην Κρήτη!

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Dmitry Illyuk, οδηγώντας τον πανίσχυρο «δράκο» του όπως μόνο αυτός ξέρει, και κερδίζοντας τον «βασιλιά του Βορρά» Τάσο Χάρκα - που κι αυτός με τη σειρά του έκανε πολύ σταθερή, μελετημένη και με ελάχιστα λάθη εμφάνιση. Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο Κύπριος David David, ο οποίος αναπλήρωσε την απουσία του από τις Σέρρες και το Μαραθώνα με πλούσιο θέαμα, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Δημήτρης Τσαγκαράκης, έχοντας νωρίτερα κερδίσει -χωρίς προπόνηση πολλούς δυνατότερούς συνδυασμούς.

Μετά την πανηγυρική απονομή των επάθλων, με τις επευφημίες πλήθους κόσμου, το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift έδωσε το ραντεβού του για τους μεγάλους φετινούς τελικούς της ανάδειξης των Πρωταθλητών για τη Σπάρτη, στις 17-18 Νοεμβρίου!

Αποτελέσματα: Valvoline Π.Π. Drift

Αποτελέσματα: Mediterranean Drift Challenge

Βαθμολογία: Valvoline Π.Π. Drift

-Δύο διαφορετικοί νικητές στην πρώτη παρουσία του Ενιαίου στις Σέρρες
-Ο Στράτος Κυρλαγκίτσης επικράτησε στον 1ο αγώνα
-Επίσημη πρώτη του Στέφανου Καμιτσάκη με νίκη στο Ενιαίο.
-Πρωταθλητής Γενικής και μαθηματικά ο Μίλτος Κύρκος
-Γιορτή του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda στις Σέρρες.

Δύο μοναδικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν από την Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, το οποίο φιλοξένησε για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια, αγώνες του Ενιαίου ΣΟΑΑ. Το αγωνιστικό διήμερο αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή για τους συμμετέχοντες στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda καθώς έζησαν για πρώτη φορά την μαγική ατμόσφαιρα των Σερρών.

Στον πρωινό αγώνα ο Στράτος Κυρλαγκίτσης επικράτησε κάνοντας εξαιρετική εκκίνηση από τη δεύτερη θέση, κατά την οποία προσπέρασε τον κάτοχο της Pole Position, Μίλτο Κύρκο. Ο Κύρκος παρέμεινε στη 2η θέση μέχρι την καρό σημαία, ακολουθούμενος σε όλον τον αγώνα από τον Στέφανο Καμιτσάκη. Στην 4η θέση και 2ος ανάμεσα στους Νέους τερμάτισε ο Φίλιππος Καλέσης, μια θέση εμπρός από τον 3ο της κατηγορίας, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου στην κατηγορία.

Την ομορφότερη μάχη του αγώνα είχαν οι Στάθης Κουκέας και Μιχάλης Δουλτσίνος που βρέθηκαν στην 7η και 8η θέση αντιστοίχως, με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από ένα δέκατο.
Στον επόμενο αγώνα τον 10ο του φετινού SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda ο Κυρλαγκίτσης ξεκίνησε από την πρώτη θέση με τον Κύρκο πίσω του. Μέχρι το μέσον περίπου του αγώνα τόσο ο Καμιτσάκης, όσο και ο Καλέσης προσπέρασαν τον Κύρκο, ο οποίος ακολούθησε αγώνα τακτικής ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Στάθης Κουκέας ήταν ο άνθρωπος του αγώνα πραγματοποιώντας τρεις προσπεράσεις επί των Σπύρου Γαλεράκη, Μιχάλη Δουλτσίνου και του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ενώ αντίστοιχα κινήθηκε και ο “LE MAN” που πέρασε τόσο τον Γιώργο Σαρταμπάκο, όσο και τον Χριστόφορο Γρατσία.

Στην κούρσα ο Κυρλαγκίτσης ολοκλήρωσε στην κορυφή, εμπρός από τον Καμιτσάκη και τον Καλέση. Ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα τα αυτοκίνητα των δύο τέθηκαν εκτός αποτελεσμάτων, έπειτα από απόφαση των αγωνοδικών, που έλαβαν υπόψη έκθεση του τεχνικού εφόρου. Η παράβαση αφορούσε τον πίσω άξονα και εξαρτήματα που δεν προβλέπεται να υπάρχουν εκεί, από τον κανονισμό του Ενιαίου. Σημειώνεται πως ο Φίλιππος Καλέσης κατέθεσε πρόθεση ένστασης κατά της απόφασης των αγωνοδικών.

Έτσι ο Στέφανος Καμιτσάκης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην πρώτη του εμφάνιση στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda με τους Μίλτο Κύρκο και Στάθη Κουκέα να παίρνουν τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο. Στους νέους η νίκη πήγε στον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, με τον Μιχάλη Δουλτσίνο να ακολουθεί και τον Σπύρο Γαλεράκη να συμπληρώνει το βάθρο.

Επόμενος αγώνας για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 είναι ο αγώνας ταχύτητας στα Μέγαρα στις 16 Δεκεμβρίου.

Αποτελέσματα: Αγώνας 1

Αποτελέσματα: Αγώνας 2