03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 14:17

FIA Karting Academy Trophy: Επιστροφή στο Λονάτο για τον Γ. Καφαντάρη

Με βροχή υποδέχθηκε η πίστα του Λονάτο τον Γιώργο Καφαντάρη, εκπρόσωπο της χώρας μας στο φετινό FIA Karting Academy Trophy, που επιστρέφει αυτό το τριήμερο (2-4/10) στο θεσμό μετά την πρώτη του συμμετοχή, επίσης στην Ιταλία, στην πίστα της Άντρια στο μέσον Αυγούστου.

Ο δις πρωταθλητής της κατηγορίας Μini τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, ξεκίνησε σήμερα -με τη βοήθεια του μηχανικού του, Τάσου Τσερανίδη- την προετοιμασία του στο Λονάτο, τόσο για τη ρύθμιση του Kart του όσο και για την εκμάθηση της πίστας, πριν από τις Χρονομετρημένες δοκιμές, αργότερα σήμερα.

Ωστόσο η βροχή, που αναμένεται να συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, ανεβάζει το δείκτη δυσκολίας. Και κατά συνέπεια προσφέρει στον 12χρονο Γιώργο Καφαντάρη, αθλητή του σωματείου Σ.ΦΙ.ΚΑ., την ευκαιρία να αποκτήσει πολύ σημαντική εμπειρία συναγωνισμού με τους καλύτερους συνομήλικούς του οδηγούς του κόσμου σε βρόχινες συνθήκες.

Στο πρώτο του φετινό ταξίδι στο Academy Trophy, στο Adria International Raceway της Ιταλίας, ο Καφαντάρης είχε καταφέρει να περάσει στον τελικό. Στα Χρονομετρημένα, εκεί, είχε σημειώσει τον 16ο χρόνο μεταξύ 32 οδηγών από όλο τον κόσμο, και στους προκριματικούς αγώνες είχε τερματίσει 12ος και 15ος. Στον τελικό τα κατάφερνε περίφημα, καθώς είχε ανελιχθεί στην 7η θέση, πριν τον θέσει εκτός αγώνα μια επαφή με το Kart συναθλητή του.

Παρότι ο Έλληνας πρωταθλητής δεν ταξίδεψε στη δεύτερη συνάντηση της φετινής χρονιάς, αρχές Σεπτεμβρίου στο Γκενκ του Βελγίου, αυτό το τριήμερο στο Λονάτο έχει την ευκαιρία να κατακτήσει μια διάκριση που έχει αποδείξει ότι του αξίζει, στο FIA Karting Academy Trophy 2020.