04162024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 12:48

Rally Citta di Bassano: Συλλογή εμπειριών για τους Παυλίδη-Ηarryman στην Ιταλία

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και στις δύο αγωνιστικές ημέρες του Rally Citta di Bassano, οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman της ομάδας Step Racing κατάφεραν να τερματίσουν στον ιταλικό αγώνα, συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες και «γράφοντας» αγωνιστικά χιλιόμετρα στο τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 Evo.

Το πλήρωμα της Step Racing ολοκλήρωσε στην 27η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα στα 102 πληρώματα που τερμάτισαν στον αγώνα της Βόρειας Ιταλίας, που προσμετρούσε στο International Rally Cup και είχε πολύ υψηλό επίπεδο συναγωνισμού.

Leg 1: Προβλήματα στο νυχτερινό σκέλος
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Rally Citta di Bassano για τους Νίκο Παυλίδη- Allan Harryman, στο 1ο σκέλος του Σαββάτου 26/9. Το πλήρωμα της Step Racing αντιμετώπισε προβλήματα και στα δύο περάσματα από τη θρυλική Valstagna, μια ειδική «σχολείο» για τους Ιταλούς οδηγούς.

Το πρώτο ήταν και το πιο χρονοβόρο, αφού από το ξεκίνημα του αγώνα ο κινητήρας του Skoda Fabia Rally2 Evo τέθηκε σε safe mode με αποτέλεσμα να χαθεί περισσότερο από 1 λεπτό.

«Σχεδόν από το πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής η ισχύς του κινητήρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτό προέκυψε μάλλον από κακό χειρισμό και δεν μπορέσαμε να το διορθώσουμε μέχρι το τέλος, χάνοντας αρκετό χρόνο», δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη για το πλήρωμα της Step Racing με τον κινητήρα του αυτοκινήτου να δουλεύει πλέον κανονικά. Ο χρόνος βελτιώθηκε κατά πολύ και οι Παυλίδης- Harryman κέρδισαν ουκ ολίγες θέσεις στη γενική κατάταξη, καλύπτοντας αρκετό από το χαμένο έδαφος.

«Επιτέλους καταφέραμε να οδηγήσουμε στην Valstagna, σε αγωνιστικό ρυθμό στο δεύτερο πέρασμα, σε μια ειδική για την οποία είχαμε ακούσει τα καλύτερα! Μια τεχνική διαδρομή, πολύ στενή στο μεγαλύτερο της κομμάτι και ιδιαίτερα απαιτητική, που δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Μια ειδική με πολλές φουρκέτες και γκρεμούς στην οποία θα προτιμούσαμε να αγωνιστούμε υπό το φως του ήλιου. Ο χρόνος μας θα ήταν καλύτερος αν δεν ελαττώναμε το ρυθμό μας για να προφυλάξουμε τα ελαστικά μας.

»Βλέπετε επιλέξαμε λόγω των καιρικών συνθηκών να αγωνιστούμε με βρόχινα ελαστικά, όμως η ειδική άρχισε να στεγνώνει με αποτέλεσμα αυτά να υπερθερμανθούν. Επιπλέον, αναγκαστήκαμε να κόψουμε ρυθμό σε δύο στενά σημεία της ειδικής στα οποία είχαν εγκαταλείψει προπορευόμενα αγωνιστικά και στα οποία μετά βίας χωρούσε να περάσει δεύτερο αυτοκίνητο!» συμπλήρωσε ο Παυλίδης, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

«Αφήνουμε πίσω τη νύχτα της Παρασκευής και τα προβλήματα της και επικεντρωνόμαστε στο σκέλος του Σαββάτου, με τις ειδικές να έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Είναι αρκετά πιο γρήγορες από τη Valstagna με πολλά «πατημένα» κομμάτια. Θα ανεβάσουμε προοδευτικά το ρυθμό μας, όσο εξοικειωνόμαστε με το αυτοκίνητο, με στόχο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Ο καιρός θα παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο αφού αναμένεται άστατος, με την επιλογή των ελαστικών να μοιάζει ρώσικη ρουλέτα. Σκοπός μας είναι να ανεβούμε αρκετές θέσεις στη γενική και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», ολοκλήρωσε ο Έλληνας οδηγός.

Leg 2: Συλλογή εμπειριών
Στο δεύτερο σκέλος οι Παυλίδης- Harryman ξεκίνησαν επιφυλακτικά με τις πρωινές ειδικές να έχουν αρκετές υγρασίες από τη βροχή της προηγούμενης ημέρας: «Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε σκληρά ελαστικά στο πρωινό loop, ώστε αυτά να αντέξουν στη δεύτερη ειδική της ημέρας που είχε μήκος 23 χιλιομέτρων και ήταν στεγνή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο στην πρώτη διαδρομή, η οποία είχε πολλές υγρασίες και γλιστρούσε αρκετά, οπότε ο ρυθμός μας ήταν αναγκαστικά πιο αργός. Στην απογευματινή ειδική μπήκαμε με μεγάλη καθυστέρηση, είχε ήδη σουρουπώσει και η ορατότητα ήταν περιορισμένη» δήλωσε ο Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Ήταν ένας πολύ όμορφος και απαιτητικός αγώνας που τον απολαύσαμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αν και μία ειδική διαδρομή ακυρώθηκε, οδηγήσαμε 85 αγωνιστικά χιλιόμετρα που τα είχαν όλα. Σφιχτά τεχνικά κομμάτια, πατημένα, στεγνό ή βρεγμένο οδόστρωμα, νυχτερινά περάσματα. Αυτός ήταν και ο αρχικός μας στόχος, να οδηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα, σε μεταβαλλόμενες μάλιστα συνθήκες ώστε να αποκτήσουμε εμπειρίες, να «μάθουμε» το αυτοκίνητο και να βελτιωθούμε οδηγικά.

»Γνωρίζαμε εξαρχής τις απαιτήσεις του αγώνα και το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού. Είχαμε κατά νου ότι συμμετέχουν πολλοί τοπικοί οδηγοί, γνώστες των ειδικών διαδρομών και θα ήταν δύσκολο να τους πλησιάσουμε. Οπότε από το ξεκίνημα επικεντρωθήκαμε στις δικές μας επιδόσεις και στη βελτίωση τους στα δεύτερα περάσματα από τις ειδικές. Εν μέρει τα καταφέραμε και θεωρώ πως χωρίς το λάθος μας στην πρώτη ειδική του αγώνα, που έθεσε τον κινητήρα σε safe mode και μας κόστισε σχεδόν ένα λεπτό, θα μπορούσαμε να τερματίσουμε στην πρώτη 20αδα», κατέληξε ο Παυλίδης που είχε την πολύτιμη καθοδήγηση του Allan Harryman από το δεξί μπάκετ του Skoda Fabia Rally2 Evo: «Ευχαριστώ τον Allan, χάρη στην εμπειρία του οποίου κινηθήκαμε αξιοπρεπώς στις ασφάλτινες ειδικές της Ιταλίας».

Ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/StepRacing/ 
Φωτογραφίες: Fabrizio Buraglio
[Δελτίο Τύπου - Step Racing]