03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 19:55

22ο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Η Αθήνα επέστρεψε!

Η Ακρόπολη, η Αθήνα και η Ελλάδα επέστρεψαν μετά από σχεδόν μισό αιώνα στο «κάδρο» ενός εκ των διασημότερων Ράλλυ του κόσμου, του -Ιστορικού, αυτή τη φορά- Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με την εκκίνηση 24 εκ των πληρωμάτων του φετινού 22ου Rallye Monte-Carlo Historique κάτω από τον Παρθενώνα.

[Φωτογραφίες: Τάσος Αρωνίτης]

Η Αθήνα, όπως και το Μιλάνο της Ιταλίας, είναι οι νέες πόλεις του φιλοξενούν φέτος την εκκίνηση του πλέον διακεκριμένου αγώνα Regularity Rally Ιστορικών αυτοκινήτων. Ήδη σήμερα δόθηκε η εκκίνηση και των αγωνιζόμενων που επέλεξαν τη Γλασκώβη της Σκοτίας, ενώ αύριο (1/02) θα εκκινήσουν οι υπόλοιποι από το Μπαντ Χόμπουργκ της Γερμανίας, από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τη Ρεμς της Γαλλίας , από το Μιλάνο και από το Μόντε Κάρλο.

Τα πληρώματα της Αθήνας στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Πάτρας, ξεκινώντας τη διαδρομή των 1.489 χιλιομέτρων μέσω της Ανκόνας, για να συναντήσουν τους αγωνιζόμενους που εκκίνησαν ή θα εκκινήσουν από τις άλλες πόλεις, στο ειδυλλιακό χωριό Buis-les-Baronnies της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Με εξαίρεση του εκκινήσαντες από τη Γλασκώβη, που θα διανύσουν 2.159 χιλιόμετρα, οι 24 της ελληνικής πρωτεύουσας έχουν μπροστά τους τη δεύτερη μεγαλύτερη απόσταση.

Στη σκιά της Ακρόπολης, λοιπόν, ένας μεγάλος αριθμός θεατών είδε τα πανέμορφα ιστορικά αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους από την Ελλάδα (11), τη Γαλλία (10), τη Δανία (1), την Τσεχία (1) και τη Βρετανία-Μάλτα (1) να διασχίζουν τη ράμπα της αθηναϊκής αφετηρίας του φετινού Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Θυμίζουμε ότι στον φετινό αγώνα συμμετέχουν αυτοκίνητα που είχαν λάβει μέρος στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ από το 1955 μέχρι και το 1980.

Την εκδήλωση, άρτια σε οργάνωση και με υπέροχο καιρό, συνόδευσε η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, καθώς και η εορταστική διάθεση -ειδικά της γαλλικής αποστολής!- και οι μεγάλες ελληνικές ελπίδες μετά την περσινή εξαιρετική επιτυχία της δεύτερης θέσης του Γιώργου Δελαπόρτα και του συνοδηγού του Σπύρου Μουστάκα με το Volkswagen Golf GTI του 1979.

Παρούσες στην αφετηρία ήταν πολύ σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρέσβης της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy, ο πρέσβης της Τσεχίας κ. Jan Bondy, ο πρόξενος του Μονακό κ. Sammy Gormesano, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Ρομπέρτο Καραχάνας και ο πρόεδρος της Superfast Ferries κ. Κ. Μάγειρας, μεταξύ άλλων.

Τις προσεχείς επτά ημέρες, λοιπόν, τα 11 ελληνικά πληρώματα θα ριχτούν στη μάχη ακριβείας με το χρονόμετρο, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 6ης Φεβρουαρίου 2019 που θα γίνει το εορταστικό Gala και η απονομή των Επάθλων στους νικητές του 22ου Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο στη Salle des Etoiles du Monte-Carlo Sporting Club στο Μονακό.