03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 11:25

Συνεχίζει την πορεία του στην Ιταλία ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Η αγωνιστική πορεία του νεαρού Τζώρτζη Μαρκογιάννη στη γειτονική Ιταλία συνεχίστηκε την Κυριακή 21 Μαΐου, όταν και συμμετείχε στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Circuito di Lignano.

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης, που συμμετέχει στην Κατηγορία Junior για οδηγούς ηλικίας 12-14 ετών, μεταπήδησε σε αυτόν τον αγώνα στην εργοστασιακή ομάδα Birel Art Junior, με επικεφαλής τον πρώην οδηγό της Formula 1, Ιταλό Giorgio Pantano. Πρόκειται για μια αλλαγή που είχε προγραμματιστεί αλλά δεν είχε συντελεστεί νωρίτερα, προκειμένου η νεοσύστατη ομάδα να αποκτήσει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους οδηγούς της Κατηγορίας Junior, κάτι που πλέον συμβαίνει. Φυσικά η ομάδα του Τζώρτζη Μαρκογιάννη δεν ήταν μόνο ιταλική, καθώς στο Circuito di Lignano βρίσκονταν τόσο ο προπονητής του και επί σειρά ετών συνεργάτης της Birel Art στην Ελλάδα, Στάθης Ξηνταβελόνης όσο και ο Έλληνας μηχανικός του, Στέλιος Σαγανάς.

Στο πλαίσιο της πιο άμεσης προσαρμογής στην πίστα, ο Μαρκογιάννης είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει την πίστα μαζί με τον Giorgio Pantano, γεγονός που αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για τον νεαρό, καθώς ανέλυσαν τα πατήματα ή τα φρένα, με έναν οδηγό εγνωσμένης αξίας και διεθνούς επιπέδου. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η βροχή του Σαββάτου δεν έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να κάνει όσες δοκιμές επιθυμούσε, αν και το καρτ ήταν πολύ καλό. Το πρωί της Κυριακής, η υγρασία δυσκόλεψε τον Έλληνα οδηγό, ο οποίος σημείωσε μεν τον 24ο χρόνο, ο οποίος όμως απείχε μόλις 0,6 δευτερόλεπτα από εκείνον του πρώτου, γεγονός που δείχνει το υψηλό επίπεδο του συναγωνισμό. Στον ημιτελικό, ο Τζώρτζης είχε ανέβει έως τη 18η θέση, προτού δύο οδηγοί που βρίσκονταν ακριβώς μπροστά του συγκρουστούν, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να τους αποφύγει και να χάσει χρόνο, τερματίζοντας με "πληγωμένο" καρτ στην 25η θέση. Από αυτή τη θέση ξεκίνησε και τον Τελικό, τον οποίο μετά από πολλές μάχες ολοκλήρωσε στην 21η θέση της κατάταξης, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες.

Ο προπονητής του Τζώρτζη Μαρκογιάννη, Στάθης Ξηνταβελόνης δήλωσε:  "Η βελτίωση του Τζώρτζη ήταν αισθητή σε αυτόν τον αγώνα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι χρόνοι του βελτιώθηκαν αρκετά σε σχέση με τους πρώτους, μειώνοντας τη διαφορά από αυτούς. Η ατυχία είναι φυσικά μέρος του παιχνιδιού, όμως χωρίς αυτή σίγουρα ο Τζώρτζης θα είχε μία πολύ καλύτερη θέση, ίσως και στη 10αδα. Ο επόμενος αγώνας θα είναι στο Lonato, μία πίστα που ο Τζώρτζης γνωρίζει πλέον καλά. Εκεί, πιστεύω ότι θα συγκεντρώσει τις έως τώρα εμπειρίες του και θα μας εκπλήξει."

  

Last modified on Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 11:46