03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 18:36

Το ταξίδι συνεχίζεται για τον Θωμά Κρασώνη

 

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός Θωμάς Κρασώνης, προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο του Βρετανικού Junior Saloon Car Championship (JSCC), ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3-4 Ιουνίου στο Knockhill της Σκωτίας.

Ο 15χρονος οδηγός, ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία από το karting και πριν από 2 χρόνια, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό. Ο λόγος αυτής της απόφασης, εκτός από τη διάθεση του Θωμά να αναμετρηθεί με συναθλητές σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και να αποκτήσει νέες εμπειρίες, πρόεκυψε κατά κάποιον τρόπο από ανάγκη. Συγκεκριμένα, πριν από δύο χρόνια ο Θωμάς Κρασώνης συμμετείχε λόγω ηλικίας στην Κατηγορία Junior των αγώνων karting, όμως ο σωματότυπός του δεν βοηθούσε, αφού ήταν αρκετά ψηλότερος και κατά συνέπεια, υπέρβαρος. Με βάση αυτό, ξεκίνησαν με την οικογένειά του να αναζητούν άλλες κατηγορίες για να αγωνιστεί, με τους αγώνες αυτοκινήτων να κερδίζουν εκείνους των μονοθεσίων, αφού αποτελούσαν πιο εφικτό στόχο. Ο λόγος που επιλέχθηκε το Junior Saloon Car Championship, θεσμός που διεξάγεται με Citroen Saxo, ήταν πως μόνο στην Αγγλία δίνεται η δυνατότητα έκδοσης αγωνιστικής άδειας σε αθλητή ηλικίας 14 ετών. Η περσινή αποτέλεσε μια σεζόν εκμάθησης για τον Θωμά Κρασώνη, ο οποίος έλαβε μέρος σε 5 αγώνες, αποκτώντας εμπειρίες σε νέες πίστες, νέο τρόπο διεξαγωγής αγώνων και αλλά στην οδήγηση αυτοκινήτου με τιμόνι δεξιά, όπως συμβαίνει στην Αγγλία.

Ο Θωμάς Κρασώνης με τον Team Manager, Χάρη Μπουροθανασόπουλο

 

Φέτος, ο 15χρονος αθλητής επέστρεψε στο θεσμό σαφώς πιο έμπειρος και έτοιμος να διεκδικήσει τερματισμούς μέσα στην πρώτη πεντάδα, που είναι και ο στόχος του. Αν και η πρεμιέρα στην πίστα του Silverstone δεν εξελίχθηκε ιδανικά, καθώς ο Έλληνας οδηγός είχε αρκετές ατυχίες, εντούτοις στους επόμενους αγώνες έχει καταφέρει να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη, εντός στόχων και να είναι ευχαριστημένος. Μετά από 4 συναντήσεις, καθεμιά από τις οποίες προσφέρει δύο βαθμολογούμενους αγώνες, ο Θωμάς Κρασώνης βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, απέχοντας 27 βαθμούς από την κορυφή. Η συνέχεια για τον Θωμά, θα δοθεί στις 3-4 Ιουνίου στο Knockhill της Σκωτίας, όπου θα ταξιδέψει μαζί με τον Έλληνα υπεύθυνο της BKP Racing Team, Χάρη Μπουροθανασόπουλο.

Ο Θωμάς Κρασώνης δήλωσε σχετικά: "Αν και η χρονιά ξεκίνησε με μια σειρά από ατυχίες στο Silverstone που δεν είχαμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε, η εξέλιξή της μπορώ να πω ότι έχει θετικό πρόσημο. Από τον 2ο αγώνα και μετά, ήμασταν πάντοτε μέσα στο στόχο μας, που είναι η πρώτη πεντάδα και οι βαθμοί. Από ατυχίες δε βρεθήκαμε στο βάθρο, κάτι που θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τώρα στη Σκωτία. Το Knockhill είναι μια πίστα που θα αγωνιστώ δεύτερη φορά, μου αρέσει καθώς είναι πολύ γρήγορη και στόχος είναι αν όχι η νίκη, τουλάχιστον ο τερματισμός εντός τριάδας. Επειδή βρίσκομαι σε περίοδο εξετάσεων, δεν προπονούμαι πολύ με το αυτοκίνητο, όμως κάνω πολλή γυμναστική ώστε να διατηρούμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό τόσο με τον προπονητή μου στην πίστα, Σταμάτη Κατσίμη όσο και με τον γυμναστή μου, Σταμάτη Λένη. Το JSCC είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός θεσμός και οι αγώνες είναι άριστα οργανωμένοι. Στην Αγγλία υπάρχει αγωνιστική παιδεία και αυτό φαίνεται από τη συμπεριφορά των συναθλητών μου και όχι μόνο. Μεταξύ μας επικρατεί ωραίο κλίμα και όλα είναι πολύ καλά".

Junior Saloon Car Championship
Το Junior Saloon Car Championship είναι θεσμός Ενιαίας μορφής, στον οποίο επιτρέπεται να συμμετέχουν οδηγοί που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται είναι Citroen Saxo, ενώ το αγωνιστικό ημερολόγιο περιλαμβάνει 9 διπλούς αγώνες, σε γνωστές πίστες της Μεγάλης Βρετανίας όπως Silverstone, Donington, Rockinham, Brands Hatch κ.α. Ο συναγωνισμός είναι έντονος, καθώς 21 νεαροί αθλητές δίνουν μάχη σε κάθε αγώνα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Ιστοσελίδα: http://juniorsalooncars.co.uk/

Θωμάς Κρασώνης

Ημερομηνία Γέννησης: 29 Οκτωβρίου 2001

Εμπλοκή στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό: 2005 (Baby Kart)

Ιστοσελίδα: www.thomaskrasonis.com

Facebook: Thomas Krasonis

 

Ομάδα

Ομάδα στην Ελλάδα: BKP Racing Team

Team Manager και συνοδός στους αγώνες: Χάρης Μπουροθανασόπουλος

Coach: Σταμάτης Κατσίμης

Γυμναστής: Σταμάτης Λένης

Ομάδα στο JSCC: Orex Competition

Team Manager Orex Competition: Dave Beecroft

Χορηγοί: Citroen Hellas, Naturalicius Health Products, Metrolab, Samba cafe, Abloy

Χορηγοί Επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ, www.gazzetta.gr