07122020Κυρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 09:23

Κατηγορία Club: Πληροφορίες με τη μορφή Q+A

Ποιο είναι το σκεπτικό της κατηγορίας Club;
H μετάβαση ενός αθλητή από τις προπονήσεις και τις διοργανώσεις "Time Attack" σε ένα πλήρες αγωνιστικό περιβάλλον, φαντάζει για αρκετούς δύσκολη. Για αυτό η Επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ενδιάμεσο βήμα: την νέα κατηγορία Club για οδηγούς που είτε δεν έχουν συμμετάσχει καθόλου σε αγώνες, είτε δεν έχουν σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό τους. Κριτήριο για τη δυνατότητα συμμετοχής ενός οδηγού είναι να μην έχει ποτέ τερματίσει ψηλότερα από την 6η θέση της τελικής βαθμολογίας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή σε οποιοδήποτε εθνικό ιδιωτικό έπαθλο Κarting. Όσον αφορά στον εξοπλισμό, η φιλοσοφία των κανονισμών είναι οι αθλητές να μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς να κάνουν μετατροπές στον εξοπλισμό τους.

Ποιοι είναι οι αγώνες της κατηγορίας Club;
Οι αγώνες της Club εντάσσονται στο πρόγραμμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2016.
1. Πίστα Καρτ Kartodromo, Αφίδνες (Κυριακή 20 Μαρτίου 2016) - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
2. Πίστα Καρτ Μεγάρων, Μέγαρα (Κυριακή 15 Μαΐου 2016)
3. Πίστα Καρτ San Nicolas, Καλαμάτα (Κυριακή 3 Ιουλίου 2016)
4. Πίστα Καρτ Kartodromo, Αφίδνες (Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016)

Ποια είναι η μορφή των αγώνων της κατηγορίας Club;
Η μορφή των αγώνων της Club διαφέρει από εκείνη των υπόλοιπων κατηγοριών, αφού είναι προσαρμοσμένη  σε αθλητές που δεν έχουν κορυφαία επίπεδα φυσικής κατάστασης. Η ημέρα ξεκινά με δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, που ακολουθούνται από δυο περιόδους χρονομετρημένων δοκιμών με μορφή "Time Attack". Οι δύο περίοδοι χρονομετρημένων έχουν ξεχωριστή κατάταξη και χαρίζουν βαθμούς στους αθλητές του Επάθλου. Παράλληλα όμως το άθροισμα των βαθμών που συγκεντρώνει κάθε αθλητής στις δυο περιόδους καθορίζει και τη θέση του στη σειρά εκκίνησης για τον τελικό αγώνα που έχει διάρκεια περίπου 10 χιλιομέτρων.  Μπορεί τα αποτελέσματα του αγώνα να καθορίζουν τους αθλητές που θα ανέβουν στο βάθρο, όμως σε βαθμολογικό επίπεδο τόσο τα δυο "Time Attacks" όσο και ο αγώνας, είναι ισοδύναμα.

Είμαι εντός κανονισμών από πλευράς αγωνιστικής εμπειρίας;
Στην κατηγορία Club μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί που συμπληρώνουν το 15ο έτος της ηλικίας τους εντός του ημερολογιακού έτους της αίτησης και άνω. Από πλευράς αγωνιστικής εμπειρίας θα πρέπει να μην έχουν βαθμολογηθεί ποτέ ψηλότερα από την 6η θέση είτε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, είτε σε εθνικά ιδιωτικά έπαθλα Karting προηγούμενων ετών. Εφόσον πληροίτε τα παραπάνω κριτήρια, είστε εντός κανονισμών.
Τεχνικός κανονισμός: http://www.omae-epa.gr/images/kart/2016/Kanonismoi/TK_Kart_2016_V2.pdf (εδάφιο 31.4)

Είναι το καρτ μου εντός τεχνικών κανονισμών;
Οι κανονισμοί της κατηγορίας Club έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν την συμμετοχή χωρίς μετατροπές όσο περισσότερων συνδυασμών σασί και κινητήρα κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα γίνονται δεκτά όλα τα σασί που διαθέτουν δελτίο αναγνώρισης της CIK/FIA από το 2006 και μετά, καθώς και τα σασί Easykart. Στους κινητήρες επιτρέπονται 11 διαφορετικοί τύποι προδιαγραφών τόσο TaG όσο και KF, με τις δυνατότητες τους να καθορίζουν το βάρος που πρέπει να έχει κάθε πακέτο ώστε να είναι εγγυημένη η ίδια απόδοση για όλες τις συμμετοχές. Παράλληλα για αθλητές μεγαλύτερης σωματικής διάπλασης υπάρχει η κλάση Plus με το όριο βάρος να αυξάνεται κατά 5 κιλά για κάθε τύπο κινητήρα. Για να συμμετάσχετε στην κλάση Plus όμως πρέπει να το επισημάνετε στη δήλωση συμμετοχής που θα υποβάλλετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στον τεχνικό κανονισμό karting του 2016. Τα λάστιχα της κατηγορίας Club είναι τα Dunlop SL3 με τιμή σετ 130 ευρώ και έχουν χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής ώστε να τα χρησιμοποιήσετε και στις προπονήσεις σας. Διαδικασία παρκ φερμέ δεν προβλέπεται συνεπώς μπορείτε να συμμετέχετε με μεταχειρισμένα ελαστικά. Προμηθευτής είναι η εταιρία «Χρυσούλα Καμίτση Τσερανίδη & ΣΙΑ Ε.Ε», website http://www.speedforce.gr/. Σε περίπτωση βροχής μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελαστικά οποιουδήποτε κατασκευαστή.
Τεχνικός κανονισμός: http://www.omae-epa.gr/images/kart/2016/Kanonismoi/TK_Kart_2016_V2.pdf (εδάφιο 31.4)

Είναι ο εξοπλισμός ασφαλείας μου εντός τεχνικών κανονισμών;
Ο εξοπλισμός ασφαλείας πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που έχει εκδώσει η CIK FIA. Πιο συγκεκριμένα:
•    Το κράνος πρέπει να παρέχει αποτελεσματική και άθραυστη προστασία των ματιών και να πληροί κάποια από τις ακόλουθες προδιαγραφές:
- Snell Foundation K2005, SA2005, K2010, SA2010, SAH 2010, SA 2015,
- FIA 8859-2015, 8860-2004, FIA 8860-210
- SFI Foundation Inc., Spec. SFI 31.1A, 31.2A
- Snell-FIA CMH (Snell-FIA CMS2007, Snell-FIA CMR2007)
•    Η αγωνιστική φόρμα πρέπει να διαθέτει Δελτίο Αναγνώρισης "Level 2" από την CIK-FIA, με τον αριθμό αναγνώρισης να βρίσκεται σε ορατό σημείο
•    Τα αγωνιστικά παπούτσια πρέπει να καλύπτουν και να προστατεύουν τους αστραγάλους
•    Τα αγωνιστικά γάντια πρέπει να καλύπτουν πλήρως τα χέρια
•    Η χρήση κασκόλ ή άλλου είδους μη σταθερών ειδών ρουχισμού στο λαιμό, ακόμη και μέσα από την αγωνιστική φόρμα, απαγορεύεται ρητώς
•    Τα μακριά μαλλιά πρέπει να μαζεύονται πλήρως εντός του κράνους

Τι αγωνιστικό δελτίο μπορώ να βγάλω και πως το βγάζω;
Η ΟΜΑΕ δημιούργησε για την κατηγορία Club έναν νέο και αποκλειστικό τύπο Αθλητικού Δελτίου, το C-Club. Το κόστος του επιδοτείται από την ΟΜΑΕ και έτσι περιορίζεται στα 60 Ευρώ, όμως για να μπορεί ένας αθλητής να το εκδώσει θα πρέπει να πληροί τα ηλικιακά και τα αγωνιστικά κριτήρια που έχουν αναφερθεί πιο πάνω. Επίσης, το δελτίο αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τους αγώνες της κατηγορίας Club. Στην κατηγορία είναι επίσης δυνατή η συμμετοχή οδηγών με Αθλητικό Δελτίο C-Senior αρκεί να πληρούν τα ίδια αγωνιστικά κριτήρια. Τέλος, η αναβάθμιση ενός δελτίου αθλητή C - Club σε δελτίο αθλητή C – Senior είναι δυνατή χωρίς να επηρεάζει το δικαίωμα συμμετοχής του αθλητή στην κατηγορία Club.
Για τα αναλυτικά βήματα έκδοσης Δελτίου αθλητή, μπορείτε να ανατρέξετε στην Εγκύκλιο Καρτ 01: http://www.omae-epa.gr/images/kart/2016/Kanonismoi/E_01_Kart_Agonistikes_Adeies_2016_V2.pdf (Γενικές Διατάξεις, Ι)
Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε την αγωνιστική σας άδεια ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ: http://www.e-omae-epa.gr/.

Πώς δηλώνω συμμετοχή για έναν αγώνα;
Για να δηλώσετε συμμετοχή σε έναν αγώνα, πρέπει να συμπληρωθεί η αντίστοιχη φόρμα. Για διευκόλυνση, παρατίθεται σε Link η φόρμα συμμετοχής του 1ου αγώνα της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Kartodromo Αφιδνών.
Δήλωση συμμετοχής: http://www.omae-epa.gr/images/kart/2016/PK_1_2016_Afidnes/PK_1_2016_Afidnes_EntryForm.pdf

Συμπληρώνετε την δήλωση συμμετοχής, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1. Εκτυπώνετε τη δήλωση συμμετοχής και συμπληρώνετε τα πεδία της σύμφωνα με τα παρακάτω
2. Διαγωνιζόμενος (Ομάδα): Συμπληρώνετε το όνομα της ομάδας με την οποία συμμετέχετε. Η ομάδα πρέπει να έχει ενεργό Δελτίο Διαγωνιζόμενου (concurrent). Αν η συμμετοχή σας είναι ιδιωτική, το συγκεκριμένο πεδίο μένει κενό
3. Αριθμός Δελτίου: Συμπληρώνετε τον αριθμό Δελτίο Διαγωνιζόμενου (concurrent) της ομάδας σας. Αν η συμμετοχή σας είναι ιδιωτική, το συγκεκριμένο πεδίο μένει κενό.
4. Αρ. Συμ. Αθλητή: Συμπληρώνετε το νούμερο συμμετοχής που θα θέλατε. Αν το ίδιο νούμερο το έχει ζητήσει και άλλος αθλητής ή αν δεν συμπληρώσετε το πεδίο, τότε η Οργάνωση θα καθορίσει το νούμερο συμμετοχής σας
5. Ονοματεπώνυμο: Συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο σας
6. Όνομα Πατέρα: Συμπληρώνετε μόνο το μικρό όνομα του πατέρα σας
7. Αθλητικό Σωματείο: Συμπληρώνετε την ονομασία του Σωματείου στο οποίο έχετε εκδώσει το Δελτίο Αθλητή σας (π.χ. ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.)
8. Αριθμός Δελτίου: Συμπληρώνετε τον Αριθμό Δελτίου σας, που αναγράφεται στο Δελτίο Αθλητή (π.χ. 102)
9. Κατηγορία/Κλάση: Συμπληρώνετε την κατηγορία σας (Club) και διευκρινίζετε αν θέλετε να βαθμολογηθείτε στην κλάση Plus.
10. Σασί/Κινητήρας: Σε αυτό το πεδίο συμπληρώνετε τον κατασκευαστή και τύπο σασί / τον κατασκευαστή και τύπο κινητήρα του καρτ σας. Ειδικά για τον τύπο κινητήρα φροντίστε να αναγράφετε όπως στον τεχνικό κανονισμό karting 2016 (π.χ. Tony Kart Racer 401 / PARILLA X30 125cc RL - TaG)
11. Δ/νση επικοινωνίας: Συμπληρώνετε μία διεύθυνση επικοινωνίας
12. Τ.Κ.: Συμπληρώνετε τον Ταχυδρομικό Κώδικα του χώρου που δηλώσατε ως διεύθυνση επικοινωνίας
13. Τηλ. εργ: Συμπληρώνετε τηλέφωνο εργασίας (προαιρετικά)
13. Τηλ. οικίας : Συμπληρώνετε τηλέφωνο οικίας (προαιρετικά)
14. Κινητό: Συμπληρώνετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου (υποχρεωτικά)
15. Email: Συμπληρώνετε ένα Email επικοινωνίας, εφόσον υπάρχει
16. Ομάδα Αίματος: Συμπληρώνετε την Ομάδα Αίματός σας, που είναι πολύ σημαντική πληροφορία για την ασφάλειά σας.
17. Ημ. Γεν.: Συμπληρώνετε την ημερομηνία γέννησής σας
18. Ηλικία: Συμπληρώνετε την ηλικία σας
19. Πληρωμή: Συμπληρώνετε το ποσό συμμετοχής που αναλογεί στην κατηγορίας σας (στην Club είναι 80 Ευρώ)
20. Ονοματεπώνυμο μηχανικού 1ου: Συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο του 1ου μηχανικού σας
21. Ονοματεπώνυμο μηχανικού 2ου: Συμπληρώνετε το ονοματεπώνυμο του 2ου μηχανικού σας
22. Ο/Η Δηλών/Ούσα: Κάτω από αυτή την ένδειξη, βάζετε την υπογραφή σας
23. Η δήλωση συμμετοχής είναι έτοιμη. Μπορείτε είτε να την παραδώσετε οι ίδιοι στο σωματείο που οργανώνει τον αγώνα, είτε να τη στείλετε με Fax, είτε με mail. Στην τελευταία περίπτωση χρειάζεται να σκανάρετε τη συμμετοχή αφού τη συμπληρώσετε και να την αποστείλετε συνημμένη, στο Email επικοινωνίας του σωματείου που διοργανώνει τον αγώνα. Επίσης, θα πρέπει να καταθέσετε το πόσο συμμετοχής είτε μετρητά σε εκπρόσωπο του σωματείου, είτε να το καταθέσετε στον αναγραφόμενο στη φόρμα τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που η φόρμα δεν είναι σωστά και πλήρως συμπληρωμένη ή αν δεν έχει κατατεθεί έγκαιρα το παράβολο, η συμμετοχή δεν είναι έγκυρη.

Τι μπορώ να κερδίσω συμμετέχοντας σε ένα αγώνα ή στο Έπαθλο;
Μα βέβαια την εμπειρία ενός αγώνα karting και τις συγκινήσεις που προσφέρει η αγωνιστική διαδικασία και ο άμεσος ανταγωνισμός! Αν είστε στους τρεις πρώτους του τελικού αγώνα είτε στη γενική κατάταξη, είτε στην κατάταξη της κλάσης Plus θα ανεβείτε στο βάθρο και θα πάρετε κύπελο! Όμως ακόμη και αν δε τα καταφέρετε μπορεί να μη φύγετε με άδεια χέρια αφού μετά την απονομή η ΟΜΑΕ κληρώνει ένα φρέσκο σετ ελαστικών της κατηγορίας Club σε έναν τυχερό συμμετέχοντα!

Πώς μπορώ να ενημερώνομαι συνεχώς για τα νέα του karting;
Μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (www.omae-epa.gr) και μέσω του επίσημου Facebook Page της επιτροπής karting της OMAE (https://www.facebook.com/OMAEKarting).