03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 13:26

ΕΚΟ Racing Dirt Games 2019: Start your engines!

Η αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2019 ανοίγει το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, σε μια χρονιά που προμηνύεται συναρπαστική σε εξέλιξη, με αντίστοιχου επιπέδου θέαμα.

[Κείμενο-Φωτό: Γραφείο Τύπου EKO Racing DIRT Games]

Αγωνία τέλος, λοιπόν, και έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες οι πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games ζεσταίνουν τις μηχανές τους και ετοιμάζονται για την πρώτη μάχη της χρονιάς. Μπορεί για κάποιους το διάστημα χωρίς αυτήν την ιδιαίτερη μορφή αγώνων να ήταν μεγάλο, αλλά η εξέλιξη της νέας αγωνιστικής σεζόν αναμένεται να είναι η κορυφαία της σύντομης ιστορίας του συνεχώς αναπτυσσόμενου θεσμού. Με την ομάδα του Dirt Games να στοχεύει ψηλά, αλλά και στη βελτίωση των αγώνων, η φετινή χρονιά κρύβει μία σειρά από αλλαγές που σίγουρα θα αυξήσουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Η σημαντικότερη είναι η τέλεση τριών αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, με απευθείας αντιπαράθεση των αγωνιζομένων στην πίστα. Με τη συγκεκριμένη μορφή θα πραγματοποιηθεί ο εναρκτήριος αγώνας του θεσμού αυτό το Σαββατοκύριακο στον Ιππόδρομο Αθηνών.

Ακόμα μία σημαντική καινοτομία είναι το Έπαθλο Ομάδων, και η λίστα των συμμετοχών του αγώνα Rallycross με τους 25 αγωνιζομένους μάς αποκαλύπτει τέσσερις ομάδες με οκτώ οδηγούς στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Ο περσινός Κυπελλούχος της κατηγορίας, Γιώργος Ζυμαρίδης, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πάντα ταχύ Νώντα Καρανικόλα, και μαζί θα αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο για τη La Base Greece. Παράλληλα, η Speedcar Motul Team Greece ετοιμάζεται για δυναμική εμφάνιση, με τον σφετεριστή του τίτλου Στέφανο Καμιτσάκη να αποτελεί το νέο μέλος της ομάδας, έχοντας μαζί του ως ομόσταβλο τον άπειρο αλλά ταχύ «Scud».

Εξαιρετικά ανταγωνιστική όμως αναμένεται και η ομάδα της Planet Kart Cross Greece, με τον έμπειρο Άρη «Ιαβέρη», που φέτος θα αποτελέσει και διεκδικητή του τίτλου, να πλαισιώνεται από τον ταλαντούχο και ενθουσιώδη Παναγιώτη Ρουστέμη. Τέλος, η τέταρτη ομάδα είναι η Halivelakis Racing, η οποία και θα έχει στη διάθεσή της Speedcar Xtrem, και θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσα στις ομάδες των επίσημων αντιπροσωπειών. Οδηγοί της είναι ο Κωνσταντίνος και ο Νικόλας Χαλιβελάκης, και όπλα τους η ταχύτητα και η συνέπεια στις επιδόσεις τους.

Στο Μαρκόπουλο, όμως, αλλά και στους περισσότερους αγώνες του θεσμού, θα δούμε μία σειρά από οδηγούς που είναι ικανοί να «πετάξουν» από το βάθρο τους οδηγούς των ομάδων! Μια τέτοια παρουσία είναι αυτή του Γιάννη Χεκιμιάν, που με το δικό του Speedcar Xtrem έχει κερδίσει αγώνες στο παρελθόν, και φέτος ίσως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για τίτλο! Αντίστοιχου επιπέδου είναι και οι συμμετοχές των Τάκη Καϊτατζή και Γιάννη Ακράτου, με Planet Kart Cross και Semog Trophy, αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις στο παρελθόν με τις χωμάτινες φόρμουλες, ενώ είναι δεδομένη η ταχύτητά τους στις ειδικές διαδρομές.

Στο πλαίσιο των καινοτομιών, η ομάδα του Dirt Games έχει προκηρύξει, ως γνωστόν, Έπαθλο Ιδιωτών, στο οποίο συμμετέχουν όσοι δεν έχουν ανέβει στο βάθρο σε αγώνα του θεσμού, ενώ δεν αποτελούν και μέλος ομάδας. Ανάμεσά τους συναντάμε οδηγούς όπως τον πολύπειρο «Αμερικάνο» με το Speedcar Xtrem, τον ταχύ Γιάννη Ρέγγο με το Semog Bravo της SR Team, τους Μιχάλη και Γιώργο Δημούση επίσης με Semog, όπως και τον Σπύρο Ράπτη με το Planet Kart Cross Kamikaz 3, αλλά και τον Χαράλαμπο Παναγάκη-Παναγόπουλο με Kamikaz 2.

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η κατηγορία των 750 κ.εκ., αφού σε αυτόν τον αγώνα θα δούμε έξι συμμετέχοντες με τις ισχυρές χωμάτινες φόρμουλες. Φυσιολογικό φαβορί είναι ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το καινούργιο Speedcar Xtrem, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του νωρίς, από το Trackday που πραγματοποιήθηκε στον Ιππόδρομο Αθηνών πριν από μερικές εβδομάδες. O Παναγιώτης Αποστόλου, επίσης με Speedcar Xtrem, έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, ενώ παραδοσιακά καλές επιδόσεις στην κατηγορία σημειώνει ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με το SR Crosscar. Στην ίδια κατηγορία θα δούμε και τον Κύπριο Γιώργο Γεωργίου με Semog Bravo, τον Γιώργο Βασιλάκη με La Base, αλλά και τον Κοσμά Βαρθαλίτη -που πέρσι είχε κερδίσει τον τίτλο «Spirit of the Game»- με την ιδιοκατασκευή Cosvar.

Όμως, το... μενού του EKO Racing Dirt Games δεν περιλαμβάνει μόνο τον αγώνα Rallycross, αλλά και αγώνα ατομικής χρονομέτρησης! Εκεί, πόλο έλξης θα αποτελέσει το Nissan Micra Proto του Θέμη Χαλκιά, το οποίο θα κάνει το αγωνιστικό του ντέμπουτο στη χώρα μας. Την μοναδική αυτή κατασκευή, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι των αγώνων σε δράση για πρώτη φορά, με δεδομένο το γεγονός ότι στο μέλλον είναι πιθανό να ανοίξει το δρόμο για αρκετές αντίστοιχες κατασκευές του είδους στη χώρα μας. Παράλληλα, στην ίδια διαδικασία θα δούμε και τον “ΤΑΖ” με το Lancer EVO IX, αλλά και τον Νώντα Καρανικόλα, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με Mitsubishi ένατης γενιάς! Ντεμπούτο, όμως, θα κάνουν και οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Νέων στο EKO Racing Dirt Games, Αχιλλέας Χριστοδούλου και Κωνσταντίνος Τακιδέλης, με La Base και Speedcar αντίστοιχα! Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι από φέτος οι αγωνιζόμενοι στις χωμάτινες φόρμουλες, θα χρησιμοποιούν ίδιο τύπο ελαστικών, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο του ανταγωνισμού, χωρίς να εκτοξεύει το κόστος.

Η είσοδος για τους θεατές και τις δύο ημέρες του αγώνα είναι ελεύθερη, με το θέαμα να είναι εγγυημένο. Η δράση το Σάββατο θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. και περιλαμβάνει όλες τις αναμετρήσεις των προκριματικών «Q» των συμμετεχόντων στον αγώνα του Rallycross.

Την Κυριακή η αυλαία θα ανοίξει με τους συμμετέχοντες της ατομικής χρονομέτρησης στις 10:30 π.μ., ενώ στις 12:00 θα υπάρξει διακοπή της διαδικασίας. Βλέπετε, λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθούν οι Ιπποδρομίες, γεγονός που θα φέρει αυτές τις δύο τελείως διαφορετικές μορφές αγώνων -με κοινό παρονομαστή την ταχύτητα- πιο κοντά. Στις 16:30 οι χωμάτινες φόρμουλες θα πάρουν τη σκυτάλη με τους ημιτελικούς, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δεύτερο πέρασμα των συμμετεχόντων στην ατομική χρονομέτρηση. Αμέσως μετά, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον τελικό των 750 κ.εκ. και των 600 κ.εκ.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας._ Δελτίο Τύπου

Πίνακας Συμμετοχών: Ατομική Χρονομέτρηση

Πίνακας Συμμετοχών: RallyCross