03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 17:52

ΕΚΟ Racing Dirt Games 2018: Με χρώμα ελληνικό η υπόθεση «τίτλος»!

Ο Γιώργος Ζυμαρίδης και η ομάδα SR Kartcross πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου στα EKO Racing Dirt Games για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Ο Γιώργος Ζυμαρίδης μπορεί να μην κατάφερε να επικρατήσει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, αλλά η επίδοσή του, σε συνδυασμό με αυτές των προηγούμενων αγώνων, ήταν αρκετή ώστε ο ίδιος να κατακτήσει το κύπελλο της κατηγορίας των 600 κ.εκ στα Kartcross. Ο τίτλος αυτός, στην πολυπληθέστερη κατηγορία των EKO Racing Dirt Games αλλά και των ελληνικών αγώνων γενικότερα, ήρθε μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ήταν αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας της ομάδας.

Το SR του Γιώργου Ζυμαρίδη, όπως και εκείνα που οδήγησαν οι Γιώργος Μεταξάς, Μάνος Μηλιαράκης, Γιάννης Πλάντζας, Γιάννης Ρέγγος, Κώστας Σιδηρόπουλος, Χρήστος Σουρτζής, Κώστας Σωτηρόπουλος και Νικόλας Χαλιβελάκης, είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ελλάδα, από την ομάδα του Μηχανολόγου και οδηγού αγώνων Λάμπρου Αθανασούλα.

Με αφορμή την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου τίτλου του ο Γιώργος Ζυμαρίδης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ήταν μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά με πολλούς διεκδικητές της νίκης σε κάθε αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν ένας συνδυασμός ταχύτητας, σταθερότητας και αξιοπιστίας. Το SR ήταν άψογα προετοιμασμένο από την ομάδα και δούλεψαν όλοι πολύ σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Το γεγονός ότι τα SR σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα, μας δίνει τη δυνατότητα να τα εξελίσσουμε συνεχώς, ακόμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο φέτος κάναμε 3 εξελίξεις, τόσο στο σχεδιασμό του σασί όσο και στις αναρτήσεις. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα και ειδικά στον Λάμπρο Αθανασούλα.»

Λάμπρος Αθανασούλας: «Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό το επίτευγμα. Αγωνιστήκαμε απέναντι σε ομάδες με ταχύτατους και έμπειρους οδηγούς, που είχαν στη διάθεσή τους Kartcross εταιρειών με μεγάλη εμπειρία και πάρα πολλές νίκες σε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να κατακτήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.
Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτον απ' όλους τον Γιώργο Ζυμαρίδη, που εμπιστεύτηκε μια ελληνική κατασκευή έναντι έτοιμων και δοκιμασμένων λύσεων, την ομάδα, που δούλεψε ακούραστα όλη τη χρονιά, και ειδικότερα τους Γιώργο Μεταξά (Metaxas Engineering), Γιώργο Κάκο (Kakos Racing), Πάνο Κωνσταντάκο (RSD Ohlins), Νίκο Κοζπάνη (NPC House), Λευτέρη Σωτήρχο (SMSport) και Ραφαήλ Τσιαβίκο για την πολύτιμη βοήθειά τους.»