03242023Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:18

Eneos Rally Crete 2016: Αποτελέσματα

Με νικητές του Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Οκτωβρίου.

Η έντονη παρουσία του κόσμου στις ειδικές διαδρομές και ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των πληρωμάτων, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του Ράλλυ Κρήτης 2016, που είχε ως Χορηγό Ονομασίας την Eneos.

Ο αγώνας αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κρήτης, ενώ διοργανώθηκε από κοινού από τα Σωματεία "Αθλητικός Όμιλος Κρήτης" (Α.Ο.Κ.) και "Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών" (ΦΙ.Μ.Α.), έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. 

Το δικό της χρώμα στον αγώνα, έδωσε η Υπερειδική Διαδρομή στην παραλιακή οδό της πόλης του Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το σκηνικό μεταφέρθηκε στο βουνό, και συγκεκριμένα στις δύο  ειδικές διαδρομές «Επισκοπή» και « Καστέλι» που πραγματοποιήθηκαν από τρεις φορές η καθεμιά. Όσο για τις συμμετοχές, 28 πληρώματα ξεκίνησαν και 21 κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα τερματισμού που είχε στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, το Eneos Ράλλυ Κρήτης 2016 είχε έντονο συναγωνισμό τόσο στη μάχη για τη νίκη, όσο και σε επιμέρους Κατηγορίες. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4), ενώ μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω τους τερμάτισαν οι Γιάννης Κακεπάκης- Σπύρος Μπαρδάκης (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι περυσινοί νικητές του αγώνα, Γιώργος Αναπολιοτάκης-Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης (Seat Ibiza Kit Car, C2-A7KC). Στην 4η θέση ολοκλήρωσαν οι Γιώργος Περουλάκης-Λευτέρης Σαρρής (Mitsubishi Lancer EVO VIII, C2-A8), ενώ στην Κατηγορία F2 επικράτησαν οι Δημήτρης Κτιστάκης-Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306, C3-A7), που τερμάτισαν ταυτόχρονα στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.  Ακολούθησαν, οι Γιάννης Νικολιδάκης-Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16, C5-A6), που ήταν δεύτεροι στην F2 και πρώτοι στην C5 και οι Μπάμπης Πατσουράκης-Γιώργος Ζωφάκης (Citroen C2 R2, C5-A6). 

Η συνέχεια για το Περιφερειακό Κύπελλο Ράλλυ Κρήτης, θα δοθεί στις 12-13 Νοεμβρίου, με το Ράλλυ Σπριντ Χανίων.

 

Νικητές επιμέρους κατηγοριών:

C2: Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης (Mitsubishi Lancer EVO IX)

C3 + C4: Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306)

C5: Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης (Peugeot 106 S16)

C6: Μιχάλης Ανταλουδάκης – Νίκος Πλουμής (Peugeot 106 S16)

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το διαθέσιμο υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 18:51