03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 18:41

49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.: Συμμετοχές

Με 36 υψηλού επιπέδου συμμετοχές και επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί ένας από τους πιο παραδοσιακούς ασφάλτινους αγώνες ράλλυ της χώρας μας, στις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη διεξαγωγή του 49ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ., ενός από τους πιο δημοφιλείς και ιστορικούς ελληνικούς αγώνες. Παραδοσιακά, τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης" (Α.Ο.Θ.) ενώ οι ημέρες διεξαγωγής του συμπίπτουν, όπως προδίδει και η ονομασία, με τη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Έτσι και φέτος, το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα διεξαχθεί το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας τον 6ο και προτελευταίο γύρο του σημαντικότερου θεσμού ράλλυ στη χώρα μας, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. 

Το 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. αποτελείται από 6 Ειδικές Διαδρομές μήκους 81,29 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου από την Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., όπου θα γίνει και ο Τερματισμός, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου. Επιστρέφοντας στο πρόγραμμα του Σαββάτου, μετά τα εκκίνηση τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν 2 Ειδικές Διαδρομές (Λιβάδι-Πετροκέρασα, Άγιος Πρόδρομος) και έπειτα θα κατευθυνθούν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, για σέρβις και ανασυγκρότηση. Η συνέχεια θα δοθεί την επόμενη ημέρα, με ένα πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή "Παλαιόκαστρο", δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή "Τσουκαλάς" και επίλογο, την Ειδική Διαδρομή "Λιβάδι". 

Το επίπεδο των συμμετοχών είναι πολύ υψηλό, καθώς στο 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε ελληνικό αγώνα, δύο αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 με ελληνικά πληρώματα. Τους Σωκράτη Τσολακίδη-Χάρη Δήμο και Διαμαντή Τζαμπάζη-Γιώργο Πολυζώη που θα μοιραστούν Skoda Fabia R5 θα πλαισιώσουν οι πρωταγωνιστές του φετινού Πρωταθλήματος Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας, Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης και Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης, όλοι τους με Mitsubishi Lancer EVO IX. Επιπλέον, αξιοσημείωτες είναι οι συμμετοχές των Κυπελλούχων Ασφάλτου Νίκου Καρπάνου-Δημήτρη Καρπάνου (Mitsubishi Lancer EVO X) και των Άκη Καλούδη-Σάκη Τοπούζη (Mitsubishi Lancer EVO VIII), οι οποίοι έχουν βρεθεί κατ' επανάληψη στο βάθρο του Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Στο πλαίσιο της Κατηγορίας C2 όπου εντάσσονται όλα τα παραπάνω πληρώματα, θα αγωνιστούν συνολικά 10 πληρώματα, ενώ τα 2 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 εντάσσονται στην Κατηγορία C1. Από εκεί και έπειτα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι μάχες και για την επικράτηση στην Κατηγορία F2, με την Κατηγορία C3 να συγκεντρώνει 9 συμμετοχές, την C5 να προσφέρει στον αγώνα 5 συμμετοχές, την C6 να αποτελείται από 6 αυτοκίνητα και την C4 να έχει συγκεντρώσει 4 συμμετοχές. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αγωνία ενόψει της προτελευταίας στροφής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ κορυφώνεται, με την έκτακτη συμμετοχή αξιόλογων πληρωμάτων και αυτοκινήτων, να ανεβάζει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον. 

 

Συμμετοχές

Ωράριο

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 12:00