12062022Τρι
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 16:55

Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016: Αποτελέσματα 1ου αγώνα

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις του 2016 δεν προσμετρούσε μόνο στο ERC, αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ! Κάθε ημέρα του αγώνα προσμετρούσε ξεχωριστά σε εθνικό επίπεδο, ωστόσο όσοι συμμετείχαν και τις δύο ημέρες είχαν τη δυνατότητα να «κρατήσουν» το καλύτερό τους αποτέλεσμα. 

Η πρώτη ημέρα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου, αποτέλεσε  το 2ο γύρο του Παν.Π.Ρ., με τους Αθανασούλα-Παναγιωτούνη να αποκομίζουν φυσιολογικά τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών. Το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 δεν είχε ανταγωνισμό σε εθνικό επίπεδο, αφού κανείς Έλληνας συμμετέχων δεν είχε αυτοκίνητο αντίστοιχων προδιαγραφών. 

Παρ’ όλα αυτά, η μάχη της 2ης θέσης στον ελληνικό αγώνα συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον και κρίθηκε στην τελευταία ε.δ., με δύο πληρώματα να σημειώνουν εντυπωσιακές επιδόσεις και το 2ο σκαλί του βάθρου να κρίνεται εντέλει στις λεπτομέρειες. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αμφότερα τα ελληνικά πληρώματα, αν συμμετείχαν στην κατηγορία του ERC2, θα είχαν σημειώσει με άνεση το «1-2»! 

Ο λόγος, λοιπόν, για τους Βασίλη και Γιάννη Βελάνη με το Mitsubishi Lancer EVO IX, που κατάφεραν στην τελευταία ε.δ. να διατηρήσουν τη 2η θέση που είχαν από την έναρξη της ημέρας στην κατοχή τους. Το πλήρωμα του Lancer έκανε έναν πραγματικά εντυπωσιακό χρόνο στο πρώτο πέρασμα από τη Νέα Γραβιά, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τους Φιλιππίδη-Μαχαίρα που ακολουθούσαν. Οι τελευταίοι έγραψαν εξαιρετικούς χρόνους με το δικό τους Lancer ένατης γενιάς, και στην τελευταία ειδική σημείωσαν έναν εκπληκτικό χρόνο στο Παλαιοχώρι 2, όντας 4οι Γενικής! Παρ’ όλα αυτά, οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης κατάφεραν να διατηρηθούν μπροστά για μόλις 1,6 δευτερόλεπτα, κατακτώντας το 2ο σκαλί του βάθρου. 

Αρκετά πιο πίσω, οι Καμιτσάκης-Μπαρδάκης με το Mitsubishi Lancer EVO IX είχαν τη δική τους μάχη με τους Κυπρίους Παντελή-Κωνσταντίνου με Lancer δέκατης γενιάς, επικρατώντας με βραχεία κεφαλή. Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν και οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης με ακόμα ένα Lancer EVO IX, κερδίζοντας στο νήμα τους «Ιαβέρη Jr»-Κολτσίδα με ίδιο αυτοκίνητο. Ο πρώην Πρωταθλητής της F3 αντιμετώπισε πρόβλημα με τη σπασμένη κολόνα του τιμονιού σε όλο το πρώτο loop ειδικών, ενώ στο δεύτερο είχε και μία μικρή έξοδο από το δρόμο. Τις εντυπώσεις όμως έκλεψαν και οι Αναγνωστάκος-Μπακλώρης με το MG ZR, οι οποίοι σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις σε επίπεδο Γενικής, επικρατώντας άνετα στην κατηγορία F2. 

Στους άτυχους συνδυασμούς της ημέρας συγκαταλέγονται οι Χαλιβελάκης-Τσαούσογλου, που εγκατέλειψαν έπειτα από έξοδο, οι Σπανός-Γκοτοβός από πρόβλημα στα φρένα, οι Μποζιονέλος-Παναρίτης από δυναμό και οι Λευκαδίτης-Τσιούκας από ημιαξόνιο. 

 

Οι πρωταγωνιστές δήλωσαν: 

Λάμπρος Αθανασούλας

«Κάναμε μια λάθος επιλογή στο Service, σκληραίνοντας το αυτοκίνητο, και αυτό εντέλει έγινε πιο νευρικό. Στην πρώτη ειδική του loop είχαμε ένα τετ-α-κε και χάσαμε περίπου 15 δλ., ενώ παράλληλα νομίζαμε πως είχαμε κλατάρισμα. Μάλλον πρέπει να αλλάξουμε και πάλι το στήσιμο, οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ γρήγοροι».

Βασίλης Βελάνης

«Στόχος επετεύχθη! Ακολουθήσαμε έναν ασφαλή ρυθμό στο 2ο loop. Στο Παλαιοχώρι 2 είχαμε μία έξοδο στο πατημένο κομμάτι, αλλά όλα καλά. Συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα που τερμάτισαν, αύριο είναι μια καινούργια μέρα».

Γιώργος Φιλιππίδης

«Τελικά χάσαμε τα πάντα στην 1η ειδική, όπως αποδείχθηκε. Γνωρίζοντας ότι είναι σκληρή, μπήκαμε φυλαγμένα και χάσαμε χρόνο όταν πιάσαμε τον Καλτσούνη μέσα στην ειδική. Στο δεύτερο πέρασμα κινηθήκαμε πιο στρωτά και οι ειδικές ήταν ωραίες, είχαν ποικιλία: η Νέα Γραβιά ήταν σκληρή, η Άμφισσα γρήγορη και το Παλαιοχώρι τεχνικό. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Στέφανος Καμιτσάκης

«Κοιτάξαμε να πάρουμε ό,τι μας έλειψε από τον Πύργο, δηλαδή την εμπειρία των αγωνιστικών χιλιομέτρων. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, τόσο μηχανικά όσο και σε οδηγικό επίπεδο, με δικά μου λάθη. Ό,τι μπορεί να προκύψει σε ένα Ακρόπολις, δηλαδή. Είμαι ευχαριστημένος που τερμάτισα, συγχαρητήρια στους νικητές».

Πέτρος Παντελή

«Στην προτελευταία ειδική είχαμε ένα πρόβλημα στο ρεζερβουάρ, και ο κινητήρας έκανε διακοπές. Συνολικά, όμως, ήταν μια πολύ καλή ημέρα για εμάς. Σχετικά με αύριο, θα δούμε πρώτα την κατάταξη, και έπειτα θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε, αφού σκεφτούμε αν μπορούμε να καλύψουμε χρόνο από τους προπορευόμενους».

Λευτέρης Αλυγιζάκης

«Το απογευματινό σκέλος ήταν σαφώς καλύτερο από το πρωινό. Οδηγήσαμε πιο μυαλωμένα, με σωστές γραμμές και χωρίς υπερβολές, κάτι που βγήκε στους χρόνους. Ο τερματισμός μας ήταν ό,τι καλύτερο για να αποκτήσουμε αγωνιστικά χιλιόμετρα ως πλήρωμα. Τελικά το Ακρόπολις είναι... Ακρόπολις, δεν είναι καθόλου εύκολος αγώνας».

"ΙΑΒΕΡΗΣ JUNIOR" 

«Στην τρίτη απογευματινή ειδική χάσαμε 20 δλ. από μια μικρή έξοδο, καθώς χρειάστηκε να βάλουμε όπισθεν. Παρ’ όλα αυτά, ευχαριστηθήκαμε πολύ οδηγικά. Δυστυχώς, το απογευματινό πέρασμα ήταν για εμάς σαν «πρώτο», λόγω του προβλήματος στην κολόνα του τιμονιού το πρωί. Με ενοχλεί λίγο το γεγονός ότι οι χρόνοι μας είναι αργοί, παρ’ όλα αυτά το ευχαριστιόμαστε».

Γρηγόρης Νιώρας

«Η τελευταία ειδική ήταν περίεργη, καθώς το ανηφορικό κομμάτι ήταν ιδιαίτερα γλιστερό με τόση λάσπη. Είχαμε προβλήματα με τα ελαστικά (δεν ήταν τα ιδανικά) και το στήσιμο του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα όλα καλά».

Παναγιώτης Γιάνγκου

«Στην πρώτη ειδική χάσαμε χρόνο λόγω προβλήματος με τα φρένα μας. Επίσης, στις δύο τελευταίες ειδικές της ημέρας είχαμε πρόβλημα με τον κινητήρα που έκανε διακοπές, αλλά εντέλει δούλεψε. Η τελευταία ειδική είχε λάσπη και μας ταλαιπώρησε, αλλά συνολικά είμαστε ευχαριστημένοι».

Θέμης Χαλκιάς

«Πειραματιζόμαστε με τις αναρτήσεις του αυτοκινήτου, και εγώ προσπαθώ να το βρω. Κατά τα άλλα, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, και όλα πήγαν καλά».

Γιάννης Αναγνωστάκος

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, ενώ μας άρεσε πολύ το γεγονός ότι οι ειδικές είχαν πάρα πολύ κόσμο. Μόνο το Παλαιοχώρι μας τα χάλασε λίγο στο τέλος, λόγω της λάσπης, καθώς γλιστρούσαμε πολύ. Κινηθήκαμε γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα και προσεκτικά, καθώς πάντα είχαμε στο μυαλό μας ότι σκοπός μας ήταν να τερματίσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα».

"PAZONEN" 

«Ήταν μια υπέροχη, φανταστική ημέρα. Οι ειδικές διαδρομές ήταν καταπληκτικές, το Παλαιοχώρι γλιστρούσε στα κατηφορικά κομμάτια. Όλα καλά, καταφέραμε αυτό που θέλαμε και επιστρέψαμε στη βάση μας».

 

Φωτογραφίες Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Φωτογραφίες ERC

Αποτελέσματα

Last modified on Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 15:17