03312023Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 20:11

Karting Super Cup 2016: Συμμετοχές

Όλα είναι έτοιμα για τον φιλικό αγώνα Karting Super Cup 2016 που διοργανώνεται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). 

Ο αγώνας ολοκληρώνει τη φετινή σεζόν και η συμμετοχή 51 αθλητών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αρκετές συμμετοχές-έκπληξη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εγγυάται αυξημένο συναγωνισμό και ως εκ τούτου ενδιαφέρον για όσους βρεθούν στην πίστα καρτ Αφιδνών "Kartodromo".

Πέρα του αγωνιστικού ενδιαφέροντος, το Karting Super Cup 2016 είναι σημαντικό καθώς περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή διάφορων αλλαγών σε κανονισμούς, με στόχο την ενδεχόμενη θέσπισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017. Οι Κατηγορίες που συμμετέχουν είναι οι 60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, DD2, KZ2, Club και Club Shifter, με την καθεμιά να συγκεντρώνει το δικό της, ξεχωριστό ενδιαφέρον.  

Οι Κλάσεις 60 Mini A και 60 Mini B της Κατηγορίας 60 Mini συγκέντρωσαν 10 συμμετοχές, με τους αθλητές να αγωνίζονται σε ενιαίο αγώνα, με ξεχωριστή κατάταξη για τις επιμέρους κλάσεις Α και Β. Μια σημαντική αλλαγή που θα περιλαμβάνει το Super Cup στην Κατηγορία Mini, αφορά τον διαχωρισμό των κλάσεων. Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η διαφοροποίηση αφορούσε σε τεχνικές προδιαγραφές των κινητήρων που χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί, ενώ στο Super Cup και κατ' επέκταση το 2017, οι αθλητές θα χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία τους. Συγκεκριμένα, σε αυτόν τον αγώνα όσοι έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008 θα συμμετάσχουν στην 60 Mini B, ενώ οι μεγαλύτεροι αθλητές, στην 60 Mini A. 

Στην Κατηγορία Junior συμμετέχουν 6 οδηγοί, με 5 έμπειρους να καλωσορίζουν έναν πρωτάρη. Ο λόγος για τον Γιάννη Καρδαμάκη (Athens Kart Shop) που άρπαξε την ευκαιρία να κάνει το άλμα από την 60 Mini σε αυτόν τον αγώνα εν όψει 2017. Στα αξιοσημείωτα επίσης η παρουσία του Mert Dalkiran (PRT Motorsport), ενός από τους 3 οδηγούς του Karting Super Cup που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. Ο νεαρός Τούρκος έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες στην Ελλάδα, έχοντας κάνει πολλούς φίλους.

Η Senior συγκέντρωσε 9 συμμετοχές, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάμιξη "παλιών" και "νέων" αθλητών στην Κατηγορία. Οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δίνουν δυναμικό "παρών" και δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχθούν τον Αλέξανδρο D’Arcy (Athens Kart Shop) που αποφοιτά από την Junior και τον Γιώργο Βασιλείου (CRG Maxter Hellas) που αντίστοιχα αποφοιτά από την Club. Σημαντική και η παρουσία του Παύλου Ξυνού (Athens Kart Shop) που θα συμμετάσχει σε δυο κατηγορίες σε αυτόν τον αγώνα.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η Κατηγορία DD2, καθώς οι αθλητές που θα βρεθούν στο grid αποτελούν κράμα φετινών πρωταγωνιστών του αντίστοιχου θεσμού και αθλητών που επιστρέφουν στην ενεργό δράση. Οι Σταύρος Κοντός (Athens Kart Shop), Γιώργος Βασιλόπουλος (Kartworks), Χριστόφορος Γρατσιάς (Kartworks)και Lazer (Speed Park Racing Team), μαζί με τους επανεμφανισμένους Παναγιώτη Ασημάκη (CRG Maxter Hellas) και Στέλιο Στεργίου (Zanardi Hellas) θα αγωνιστούν για πρώτη φορά με τα ελαστικά Vega MAX One Soft, που θα χρησιμοποιηθούν από το 2017 στα Rotax MAX Challenge ανά τις Η.Π.Α.

Οι Κατηγορίες Club και Club Shifter συγκέντρωσαν 7 και 2 συμμετοχές αντίστοιχα και έτσι θα αγωνιστούν σε κοινό αγώνα. Εδώ η μεγάλη είδηση αφορά στη συμμετοχή του δημοσιογράφου και οδηγού αγώνων Μάνο Στεφανή (PRT Motorsport), που μετά από πολλά χρόνια θα συστηθεί εκ νέου με μια παλιά του αγάπη, το Karting. Επίσης, μεταξύ των συμμετεχόντων στον αγώνα συγκαταλέγεται και ο Πρωταθλητής της Κατηγορίας, Τάκης Παπαγιάννης (Speed Force).  Η Κατηγορία Club θα ολοκληρώσει την πρώτη της χρονιά στο προσκήνιο του ελληνικού karting με δύο αγώνες διάρκειας 10 γύρων, ακριβώς όπως συνέβη και στον τελευταίο αγώνα του θεσμού, τον περασμένο Οκτώβριο. Το ίδιο πλαίσιο θα ισχύσει και για την Κατηγορία Club Shifter, που θα έχει τους δικούς της, ξεχωριστούς αγώνες και υπόκειται σε κανονισμούς όμοιους της Club αλλά για καρτ με ταχύτητες, στο δεύτερο... test event ενόψει της καθιέρωσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017. 

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας της KZ2, επίσης για 6τάχυτα καρτ, που διακρίνεται για την ποσότητα και την ποιότητά του. Στην Κατηγορία που κάθε φορά αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα των αγώνων του Πρωταθλήματος χάρη στον έντονο συναγωνισμό της θα λάβουν μέρος 11 αθλητές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και 4 συμμετοχές-έκπληξη, που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον. Ο λόγος για τον ταχύτατο Αυστριακό Constantin Scholl (Ray Motorsport), τον επίσης ταχύ Ισραηλινό Ariel Levi (PRT Motorsport), καθώς και τους Παναγιώτη Καϊτατζή και Γιώργο Κατσίνη (Speed Force), οι οποίοι έχουν κερδίσει πολυάριθμους τίτλους στο παρελθόν. Όλοι τους αναμένεται να είναι εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους ταχύτατους οδηγούς της Κατηγορίας, που σίγουρα θέλουν να διατηρήσουν τα ηνία, θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα σε όσους βρεθούν στο Kartodromo. 

Οι παραπάνω είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον ενόψει του Karting Super Cup, αγώνα που θα κλείσει την αγωνιστική δραστηριότητα Karting για το 2016, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις Αφίδνες. 

 

Συμμετοχές

Πρόγραμμα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το διαθέσιμο υλικό που έχει δημοσιευθεί

 

Last modified on Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 15:54