03242023Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 16:57

8ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ/P.I.C.K. 2016: Συνέντευξη Τύπου

Η διοργανώτρια αρχή του PICK PATRAS, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Αχαΐας το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου, τη διεξαγωγή του φετινού Σιρκουί στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, οι διοργανωτές και όλοι οι φορείς που μετέχουν στο PICK, είναι απολύτως προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν καλλιεργηθεί από τα προηγούμενα χρόνια.  Το κόστος για τη διεξαγωγή των αγώνων είναι μεγάλο, ωστόσο οι χορηγοί μικροί και μεγάλοι, αλλά και όλοι όσοι απαρτίζουν το team του PICK έβαλαν «πλάτη» για να οργανωθεί ένα αξέχαστο διήμερο. Όλοι οι φορείς μέσω της συνέντευξης τύπου, έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, τα πάντα θα κυλήσουν όπως πρέπει και με σκοπό την ικανοποίηση του κοινού και των αθλητών.

Η Πάτρα είναι έτοιμη να συνεχίσει την παράδοση που την έχει τοποθετήσει ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους λάτρης των motosports.

 

Τη βασική παρουσίαση της συνέντευξης τύπου έκανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος θα δώσει το δικό του ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση για 7η συνεχή χρονιά. Ο γνωστός αθλητικός συντάκτης και… «μετρ» του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόνισε: «Αισθάνθηκα μεγάλη ανυπομονησία μόλις είδα το βίντεο, για να έρθει το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου. Μας χωρίζουν 72 μέρες από το 8ο PICK. Νιώθω οικεία στην Πάτρα, χάρις σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που έχει βοηθήσει όλη την Ελλάδα να κάνει βήματα προόδου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω του καρτ. Υπάρχει ισορροπία στο θέαμα και στο αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα πιστώνονται οι διοργανωτές αυτή την επιτυχία. Οι επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο στην Πλ. Γεωργίου για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, δεν είναι μόνο από τις γειτονικές περιοχές, αλλά από όλη την Ελλάδα. Το PICK αποτελεί μία μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία για όλη την περιοχή και όχι μόνο. Η άρτια δημοσιογραφική κάλυψη της διοργάνωσης τόσο από τα τοπικά, όσο και από τα πανελλαδικά μέσα, βοηθάει στο να προωθηθεί αυτός ο τεράστιος θεσμός».

Τη διοργάνωση στηρίζει για ακόμα μία χρονιά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τόνισε ότι  «η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει το θεσμό. Νέα παιδιά πηγαίνουν και παρακολουθούν τους αγώνες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Εμείς ως περιφέρεια, είμαστε δίπλα στη διοργάνωση και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε ως χώρα. Πρέπει να βάλουμε και στο παιχνίδι τους υπόλοιπους νομούς μας (Ηλεία-Αιτ/νια), αλλά θεωρώ πως το διήμερο του PICK είναι μία ευκαιρία να διδαχθούν τα νέα παιδιά κυκλοφοριακή αγωγή, μέσω ενός προγράμματος που θα περάσει μέσα από τα σχολεία».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της δημοτικής Αρχής, Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε: «Η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει ακολουθήσει όσον αφορά τα αθλητική θέματα, θα είναι στο πλευρό του 8ου PICK. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και έχουμε αποδείξει και με την πρόσφατη επιτυχημένη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου, ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πληροφορήθηκα με μεγάλη χαρά πως φέτος οι διοργανωτές θέλουν να ρίξουν το βάρος στα σχολεία και σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Το PICK, θα έχει πάντα μία ανοδική πορεία».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Δημήτρης Μιχελακάκης, τόνισε: «Το 8ο PICK, όπως και τα προηγούμενα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Αυτό αποδεικνύει πως, αν συνεργαστούμε μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Έχουμε ήδη 410 συμμετοχές αθλητών, ενώ πάνω από 40 είναι νέοι οδηγοί. Η Πάτρα έχει «ξυπνήσει» και τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας να ασχοληθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο ενεργά. Σε καμία περίπτωση πάντως, η Πάτρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ως προς τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, αν η κυβέρνηση αυτού του τόπου δεν αποφασίσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για την οδική συμπεριφορά, δύσκολα θα αλλάξει κάτι».

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΟΠ, Αλέξης Παυλόπουλος τόνισε από την πλευρά του πως «Εμείς ως ΑΟΠ, θα συμμετέχουμε ενεργά σε ακόμα ένα PICK. Θα βοηθήσουμε ώστε, οι αγώνες να έχουν επιτυχία και παράλληλα μεγάλη ασφάλεια, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε πως η Πάτρα και η διοργάνωση του PICK δεν φοβάται τον ανταγωνισμό, αντίθετα τον επιδιώκει: «Τα πρώτα 7 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα. Θέλουμε να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο το event. Θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς που εμπλέκονται στη διοργάνωση γιατί  χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Επίσης, τους χορηγούς μας γιατί σε δύσκολους καιρούς «σηκώνουν» το οικονομικό βάρος της διεξαγωγής των αγώνων. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν φοβόμαστε τον ανταγωνισμό, αντιθέτως θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε οι καλύτεροι. Πρέπει κάθε χρόνο να μεγαλώνουμε τη διοργάνωση και ευελπιστώ με την κατασκευή των νέων οδικών δικτύων, το 9ο PICK να γίνει με μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση των επισκεπτών».

Ο Κώστας Βουκελάτος, Αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, τόνισε πως ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό των διοργανωτών και παράλληλα πρότεινε νέες ιδέες, έτσι ώστε το PICK να γίνει τριήμερο: «Μπορούμε μέσω του PICK, να έχουμε παράλληλα και άλλες εκδηλώσεις, έτσι ώστε να μεγαλώσει σε διάρκεια η διοργάνωση. Διαγωνισμός χορού, γκράφιτι, ακόμα και αγώνες σκέιτ μπορντ, θα μπορούσαν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών».

Τέλος, το λόγο πήρε ο Θανάσης Τεντόπουλος ως αντιπρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνοντας πως τα αεροσκάφη που ανήκουν στο δυναμικό της αερολέσχης, θα προσθέσουν τη δική τους πινελιά στους αγώνες με φαντασμαγορικά σόου από αέρος.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της συνέντευξης για τ ο 8ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ/P.I.C.K. 2016  έκανε η δημοσιογράφος Δήμητρα Μπαλαφούτη.

 

Ιστοσελίδαwww.pickpatras.gr

 

Αφίσα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το διαθέσιμο υλικό που έχει δημοσιευθεί

  

Last modified on Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 17:04