04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 16:48

RMC Κεντρικής Ελλάδας, Rd1: Μοναδικό θέαμα και μονομαχίες

Με πολύ ωραίες μάχες και πλούσιο θέαμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Rotax Max Challenge Κεντρικής Ελλάδας, που διεξήχθη την Κυριακή 13 Ιουνίου, στο “KARTODROMO” Αφιδνών.

Πρόγευση
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρώτου γύρου του Rotax Max Challenge Κεντρικής Ελλάδας, ξεκίνησε με τις Ελεύθερες Δοκιμές των πέντε διαφορετικών κατηγοριών, δίνοντας την ευκαιρία στους "πιλότους", να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις Χρονομετρημένες Δοκιμές που θα ακολουθούσαν. Όπερ και εγένετο, όλοι οι αγωνιζόμενοι εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο δοκιμών, σημειώνοντας αξιόλογους χρόνους, δίνοντας μας, μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθούσε!

Κυρίως αγώνας
Μετά την διαδικασία των Ελεύθερων και Χρονομετρημένων Δοκιμών, την σκυτάλη θα έπαιρναν ο Τελικός Α' και Β', που θα έκριναν την σειρά εκκίνησης του Τελικού Γ', ο οποίος με την σειρά του θα μας έδινε τον εκάστοτε νικητή της κάθε κατηγορίας.

Micro Max
Η κατηγορία Micro Max, είχε νικητή τον Έκτορα Τσέντα (64), ο οποίος κατάφερε να υπερκεράσει το “εμπόδιο”, του μεγάλου του αντιπάλου Παναγιώτη Αλεξόπουλου (99), κατακτώντας την νίκη. Ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, παρά την πολύ καλή του εμφάνιση καθόλη την ημέρα δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από την δεύτερη θέση. Αρκετά πίσω τους βρέθηκε ο Σωτήρης Μανάβης (22), ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση.

Mini Max
Τρομερές μάχες είχαμε στην κατηγορία Mini Max, με το αποτέλεσμα του αγώνα, να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Νικητής ήταν ο Βασίλης Μαλάμης (177), οποίος επικράτησε μετά από μεγάλη μάχη, με τους Βασίλη Αποστολίδη (130), και Νίκο Σουβατζόγλου (110), οι οποίοι κατέλαβαν την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Junior Max
Η κατηγορία της Junior Max, είχε έναν κυρίαρχο, τον Γιώργο Καφαντάρη (210). Με πολύ καλό ρυθμό στους πρώτους γύρους δημιούργησε διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του, φτάνοντας στην επικράτηση. Οι Philippe Armand Karras (297), και Ηλίας Καλλιακμάνης (265), τερμάτισαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Senior Max
Απόλυτος κυρίαρχος στην Senior Max, ο Στυλιανός Πετρίσης (301), δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και κατέκτησε επάξια την νίκη χωρίς να αγχωθεί σε κανένα σημείο του αγώνα, δείχνοντας την οδηγική του εξέλιξη. Στην δεύτερη θέση, βρέθηκε ο Φώτης Σωτηρόπουλος (377), με τον Ευστράτιο Γαλανόπουλο (322), να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών.

DD2 Max
Την αυλαία του πρώτου γύρου του Rotax Max Challenge Κεντρικής Ελλάδας, έκλεισε η κατηγορία DD2 Max. Νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βασιλέρης (401), ο οποίος μετά από μεγάλη μάχη με τον Χρήστος Οικονόμου (416), κατάφερε να επικρατήσει. Στην δεύτερη θέση ο πολύ ανταγωνιστικός Χρήστος Οικονόμου (416), πάλεψε για την νίκη αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Ο Θανάσης Χατζόγλου (402), συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Οι πρωταγωνιστές του θεσμού του Rotax Max Challenge, έδωσαν ραντεβού στον επόμενο αγώνα, με στόχο να μας εκπλήξουν με τις οδηγικές τους ικανότητες και τις επιδόσεις τους!

[Δελτίο Τύπου Start Line]