03302023Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 17:19

1η Ανάβαση Ολύμπου Ελασσόνας: Αποτελέσματα

Η αυλαία του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, έπεσε στις 5-6 Νοεμβρίου με τη διεξαγωγή ενός αγώνα που πήρε το βάπτισμα του πυρός στο αγωνιστικό ημερολόγιο.

Η 1η Ανάβαση Ολύμπου Ελασσόνας είναι πια γεγονός, έχοντας συγκεντρώσει 35 συμμετοχές και πολύ ενδιαφέρον. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας" (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.), ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη χρονιά διεξαγωγή του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, όντας ο 5ος γύρος του θεσμού. 

Η διαδρομή της ανάβασης είχε μήκος 3,8 χιλιομέτρων και αποτελούσε τμήμα της Εθνικής Οδού, με κατεύθυνση από Ελασσόνα προς Κοζάνη. Όσον αφορά στα αποτελέσματα, στην Κλάση από 1401 έως 1600 κ.εκ., επικράτησε ο Αποστόλης Βεργοζήσης (Peugeot 106 S16, N2), έχοντας πάντως να αντιμετωπίσει την αντίσταση του Νίκου Ντούρα (Peugeot 106 S16, N2) ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του μόλις κατά 0,37 δλ. πιο πίσω. Την τριάδα της Κλάσης, διαμόρφωσε ο Κώστας Αναγνωστάκης (Suzuki Swift, A6) ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, το οποίο είχε τη μορφή πολυνίκους. 

Στην Κλάση από 1601 έως 2000 κ.εκ., ταχύτερος ήταν με διαφορά ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car, E11), με τους Νίκο Τριχίδη (Citroen Xsara, A7) και Γιώργο Παρασκευαΐδη (Peugeot 306, A7) να τον ακολουθούν. 

Στην Κλάση άνω των 2000 κ.εκ.,  νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κακαράντζας (BMW M3 E36, E12), με το Μίλτο Αγγλόπουλο (Mitsubishi Lancer EVO VI, EA8) να τερματίζει στη δεύτερη θέση και τον Κώστα Μπόνη (Opel Manta, E12) να ολοκληρώνει τρίτος. 

Η Κατηγορία Saloon, εφοδίασε τον αγώνα με πολλές και καλές συμμετοχές, που συνδύασαν θέαμα και ουσία, αφού πολλοί οδηγοί προέρχονταν από τα Drift. Στα Ατμοσφαιρικά της Formula Saloon, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο τοπικός Νίκος Μπότης (BMW M3 E30), ο οποίος μάλιστα πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Στο βάθρο των Ατμοσφαιρικών της Formula Saloon, τον συνόδευσαν οι Χαράλαμπος Χρυσανθακόπουλος (BMW M3 E36) και Δημήτρης Ευθυμιάδης (BMW M3 E46). Όσο για τα Υπερτροφοδοτούμενα της Formula Saloon, η νίκη κατέληξε στον Κωνσταντίνο Λαζαρίδη (Mitsubishi Lancer EVO VIII) που με αυτό το αποτέλεσμα κατέκτησε το Έπαθλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της Formula Saloon. Στην κατάταξη της Formula Saloon Turbo για την 1η Ανάβαση Ολύμπου Ελασσόνας, τον ακολούθησε ο Σγουρής Μπαλάσης (Toyota Corolla) που κέρδισε την FST2, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Βασταρδής (Citroen Xsara Kit Car). 

Η 1η Ανάβαση Ολύμπου Ελασσόνας στέφθηκε με επιτυχία χάρη στις προσπάθειες των συμμετεχόντων και της Οργάνωσης, αλλά και χάρη στην υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς ο αγώνας βρισκόταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλία, έχοντας τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας και της τοπικής κοινωνίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως η Ανάβαση είχε Πανηγυρική Εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στην Ελασσόνα, ενώ παράλληλα μεταδόθηκε ζωντανά από το Θεσσαλία TV.

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 17:48