ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ »
Με μια Συνέντευξη Τύπου και track day η IRON TEAM έφερε κοντά τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου και τους αγωνιζόμενους, παρουσιάζοντας το νέο κεφάλαιο που ανοίγει φέτος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας - ενώ παράλληλα εξήγησε το πλάνο και το όραμα της.
Σε μια πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα κίνηση, η Iron Tean διοργάνωσε Συνέντευξη τύπου και track day στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Εκεί οι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο με μερικούς από τους οδηγούς που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας Αυτοκινήτου 2025, που πλέον ονομάζεται Autovision Hellenic Auto GP, αλλά και με τους συνεργάτες της IRON TEAM.
Ο επικεφαλής της ομάδας, Παναγιώτης Σιδέρης αρχικά ανέλυσε το πλάνο και το όραμα του για το Autovision Hellenic Auto GP και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
Το Autovision Hellenic Auto GP 2025
Η ΟΜΑΕ, ακολουθώντας τον σύγχρονο διεθνή τρόπο διαχείρισης διεθνών και εθνικών πρωταθλημάτων, ανέθεσε στην IRON TEAM την προώθηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ταχύτητας για 4 χρόνια (2025 – 2028). Οι τρείς Πυλώνες στρατηγικής του IRON TEAM είναι η Ποιότητα, η Σταθερότητα και η Συνέπεια, με όραμα την δημιουργία υπεραξίας για όλους. Από τους Οδηγούς και τις ομάδες, έως την οργάνωση, την Ομοσπονδία και τους Χορηγούς.
Το Autovision Hellenic Auto GP 2025 αποτελείται από τέσσερις αγώνες. Δύο στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και δύο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Αυτό το μικρό σχήμα βοηθά στην ουσιαστική αναβίωση των αγώνων ταχύτητας, με σκοπό να τους αναπτύξει εκ νέου μετά από τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων ετών.
Βασικός στόχος είναι ακόμα και οι συμμετέχοντες με μικρό προυπολογισμό, να μπορέσουν να εκκινήσουν σε όλους τους αγώνες. Παράλληλα ο promoter θα φροντίσει για την άρτια οργάνωση, που έχει αναλάβει το Σωματείο Artemis, καθώς και για την προβολή κάθε αγώνα - με την ελπίδα να προσελκύσει θεατές και δημοσιότητα ώστε το 2026 οι συμμετέχοντες και αγώνες να είναι περισσότεροι.
«Η Συμφωνία που κάναμε με την ΟΜΑΕ αφορά τόσο τους αγώνες Ταχύτητας αυτοκινήτου, όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ. Και θα κάνουμε προσεκτικές και επιλεγμένες κινήσεις ώστε να αναβαθμίσουμε τους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ. Θέλουμε να τους κάνουμε πιο ελκυστικούς στο ευρύτερο κοινό» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σιδέρης.
Έτσι θα υπάρχει ισχυρή και συνεχής πολυδιάστατη ενημέρωση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συχνή ενημέρωση των εκπροσώπων του τύπου, που θα συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο.
Το Πρόγραμμα του Autovision Hellenic Auto GP 2025 έχει ως εξής:
8-9/3/2025 Τρίπολη
12-13/4/2025 Μέγαρα
25-26/20/2025 Μέγαρα
6-7/12/2025 Τρίπολη
To Safety Car
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε, παράλληλα, το Safety Car του Autovision Hellenic Auto GP: μια BMW M4, η οποία μετά την επίσκεψη της στη Sportcars Tech αποδίδει ισχύ 720 ίππων. Σε όλους του αγώνες στο τιμόνι της θα βρίσκεται ο Γιώργος Καραμέρης (οδηγός με μεγάλη εμπειρία οδήγησης supercar και αγωνιστικών αυτοκινήτων σε πίστες αγώνων σε όλο το κοσμο). Μάλιστα η IRON TEAM σκοπεύει να συμπεριλάβει το εντυπωσιακό αυτοκίνητο σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως ευκαιρίες συνοδήγησης μέσω κληρώσεων.
Αυλαία με εκπλήξεις στην Τρίπολη
Αναμένοντας την λήξη των συμμετοχών για τον πρώτο αγώνα του Autovision Hellenic Auto GP στην Τρίπολη, ο Παναγιώτης Σιδέρης ανακοίνωσε μια σημαντική παράλληλη εκδήλωση. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του αγώνα, στην πίστα θα μπουν για μια Ειδική Διαδρομή τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στο Regularity Rally Πελοποννήσου.
Σχετικά με την Iron Team
Η IRON TEAM είναι ο παλαιότερος φορέας στην Ελλάδα με εμπειρία κυρίως στη μοτοσυκλέτα και μετά από πετυχημένη πορεία πολλών ετών στο καρτ «μπαίνει» στον χώρο του αυτοκινήτου. Στο παρελθόν η IRON TEAM έχει αναλάβει τα Πρωταθλήματα SUPERMOTO (1999-2009) και ΤΑΧΥΤΗΤΑ μοτοσυκλετών, ενώ έχει τελέσει ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ENDURO (1998 & 2000), ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝDURO (2002 & 2003) και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ SUPERMOTO (2002, 2004, 2006, 2007,2008,2009).
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στην παραδοσιακή καλοκαιρινή ημερομηνία του, με τον αγώνα να διεξάγεται από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2025, ως ο έβδομος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Με νέες ειδικές διαδρομές και σημαντικά αυξημένα αγωνιστικά χιλιόμετρα, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να φέρει τους συμμετέχοντες απέναντι σε νέες προκλήσεις, με σκληρές χωμάτινες επιφάνειες και υψηλές θερμοκρασίες.
Το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διατηρεί τη βάση του στη Λαμία, ωστόσο η εκκίνηση και η υπερειδική διαδρομή θα φιλοξενηθούν για ακόμα μια χρονιά στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα στην Αθήνα, φέρνοντας το θέαμα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει 17 ειδικές διαδρομές και 341,43 αγωνιστικά χιλιόμετρα, καθιστώντας τον τον μεγαλύτερο σε μήκος από το 2021. Η διαδρομή επεκτείνεται σημαντικά, καθώς το ράλλυ επιστρέφει για πρώτη φορά στη Θεσσαλία μετά από 30 χρόνια. Η νέα ειδική διαδρομή Σμόκοβο, μήκους 24,59 χιλιομέτρων, κοντά στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη, κάνει το ντεμπούτο της, ενώ στο ωράριο του αγώνα προστίθεται και το Στείρι, που ενσωματώνει τμήματα της ιστορικής διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά το 2001.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά με τις γνώριμες ειδικές σε Λουτράκι, Αγίους Θεοδώρους και Θήβα, πριν περάσει στο νέο Στείρι και κατόπιν στην Ελάτεια για την πρώτη ημέρα του αγώνα. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα δοκιμαστούν στις απαιτητικές διαδρομές Παύλιανη, Καρούτες και Οινοχώρι, σε ένα σκηνικό που συνδυάζει έντονες υψομετρικές μεταβολές και διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης. Η τελευταία ημέρα του αγώνα φέρνει μια μεγάλη πρόκληση με τη νέα ειδική διαδρομή Σμόκοβο στη Θεσσαλία, ενώ η Wolf Power Stage θα διεξαχθεί στον Ταρζάν, μια από τις πιο σκληρές ειδικές του αγώνα, που αναμένεται να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.
Με αφορμή τη δημοσίευση του Rally Guide 1, o Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σχολίασε «Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην προβολή της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, το Υπουργείο Αθλητισμού συνεργάζεται στενά με τους συντελεστές της διοργάνωσης. Μαζί, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός άρτια οργανωμένου και εξαιρετικά επιτυχημένου αγώνα, που θα αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό και τα μοναδικά τοπία της χώρας, προσφέροντας παράλληλα μια αξέχαστη εμπειρία σε συμμετέχοντες και θεατές».
Για το Rally Guide 1 πατήστε εδώ.
Για το προσωρινό ωράριο του αγώνα πατήστε εδώ.
Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πατήστε εδώ.
Στην πόλη του Ρεθύμνου έλαβε χώρα το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου 2025 το πρώτο σεμινάριο κριτών και στελεχών της φετινής χρονιάς. Η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ρεθύμνου (ΛΕ.Μ.Α.Ρ.) ένωσε τις δυνάμεις της με την Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΟΜΑΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την καλύτερη οργάνωση και ανανέωση του έμψυχου δυναμικού του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη χώρα μας.
Το πρόγραμμα του διήμερου σεμιναρίου που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου Ρεθύμνου, περιλάμβανε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου την παρουσίαση του θεωρητικού μέρους από τα μέλη της Επιτροπής της ΟΜΑΕ και στη συνέχεια ακολούθησε η γραπτή εξέταση των υποψήφιων νέων κριτών.
Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το μενού περιείχε το πρακτικό μέρος, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα καθήκοντα των φυλάκων και των ενδιαμέσων και έγινε προσομοίωση ειδικής διαδρομής ράλλυ, ανάβασης και ταχύτητας, με τη συμμετοχή αγωνιστικού αυτοκινήτου. Για άλλη μια φορά, το σεμινάριο αγκαλιάστηκε από νέους κριτές, καθώς η προσέλευση ήταν μεγάλη.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της ΟΜΑΕ θα συνεχιστούν και τη φετινή χρονιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2025 εκκινεί στις 8 Μαρτίου με τη διεξαγωγή της πρεμιέρας του θεσμού στο Αεροδρόμιο Τρίπολης. Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του www.e-omae-epa.gr.
Η Λέσχη 4x4 Πάτρας “Skarta Ekato” μετά την απαραίτητη έγκριση της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) και της Επιτροπής 4x4 της ΕΠΑ θα διοργανώσει τον Αγώνα «7ο MEGA FOUR 4Χ4 Πάτρας» την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα «CROSSLAND-X» στην Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου του Νομού Αχαίας, εκεί που «γεννήθηκε» το MEGA FOUR 4X4 το μακρινό 2020, με σχεδόν 50 συμμετοχές και πάνω από 2500 θεατές στην βροχή.
Επιστροφή λοιπόν ξανά εκεί που έγινε η αρχή στα χωμάτινα αγωνιστικά εδάφη στον χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας, για «επανεκκίνηση» της δράσης, με τον 1ο αγώνα του Πανελήνιου Κυπέλλου MEGA FOUR 4X4.
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025 από τις 15:00 έως τις 20:00 θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος στον Μόλο της Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Πάτρας, ενώ στις 21:00 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση.
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025 και ώρα 09:00 ξεκινά η δράση στην πίστα «CROSSLAND-X» (Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας) στην Χαλανδρίτσα Αχαίας, μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της Πάτρας.
Η Οργανωτική Επιτροπή έχει σχεδιάσει και θα διαμορφώσει διαδρομές ιδανικές για MEGA FOUR με το τερέν του χώρου να είναι ιδανικό, για θέαμα με γρήγορη οδήγηση, δύσκολα εμπόδια και προσπεράσεις.
Η Λέσχη 4Χ4 Πάτρας πρώτη στην Ελλάδα θέσπισε τον θεσμό του «JOKER LAP» αλλά και της «POWER STAGE» τα οποία θα χρησιμοποιήσει και πάλι, αναβαθμισμένα.
Ο αγώνας αφιερώνετε στην μνήμη του επί πολλών ετών μέλους της Λέσχης 4Χ4 Πάτρας, Ιωάννη Χαριτάτου.
Σύντομα με νέο ΔΤ η Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα και τις παροχές προς τους αγωνιζομένους.