12072019Σαβ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 16:02

Τερματισμός στο Μόντε Κάρλο για Αθανασούλα-Ζακχαίο

   

Τη ράμπα του τερματισμού στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο είδαν οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος, που ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στην 22η θέση της γενικής και στην 8η του Πρωταθλήματος στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχαν, δηλαδή στο WRC2.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος το Ράλλυ Μόντε Κάρλο σηματοδότησε την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Ο θρυλικός αγώνας αποτελεί έναν από τους πιο φημισμένους γύρους του θεσμού, όχι μόνο λόγω της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας του Πριγκηπάτου του Μονακό, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας και απαιτητικότητας των ειδικών διαδρομών του.

Οι ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορεί να συναντήσει ένας αγωνιζόμενος σε ασφάλτινο αγώνα ράλλυ. Στεγνή άσφαλτος, βρεγμένη άσφαλτος και πάγος, μπορεί να συνθέτουν την επιφάνεια της κάθε ειδικής διαδρομής, καθιστώντας την επιλογή ελαστικών ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτώντας το 100% της συγκέντρωσης και προσπάθειας των πληρωμάτων, αφού η πρόσφυση αλλάζει κάθε στιγμή. Η εμπειρία παίζει το δικό της σημαντικό ρόλο και για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, η αποστολή των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Το ελληνικό πλήρωμα, συμμετείχε στον αγώνα με Skoda Fabia R5 που προετοίμασε η ιταλική Motorsport Italia, έχοντας την υποστήριξη του Lascaris Foundation. Οι συνθήκες στις ειδικές διαδρομές ήταν πρωτόγνωρες για τους συμπατριώτες μας, τη στιγμή που εκείνοι είχαν ξεκαθαρίσει εξαρχής πως στόχος τους ήταν ο τερματισμός σε αυτόν τον πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Κάπως έτσι, οι Αθανασούλας-Ζακχαίος ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους χωρίς τη χρήση Rally2, του γνωστού και ως SupeRally, επιστρέφοντας στο Μονακό στην 22η θέση της γενικής κατάταξης και στην 8η θέση του WRC2, μετά από 4 αγωνιστικές ημέρες και 16 ειδικές διαδρομές.

Μια εμπειρία, που θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο στην προσπάθεια ενός κορυφαίου ελληνικού πληρώματος όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος, που με την υποστήριξη του Lascaris Foundation πρόκειται να συμμετάσχει και σε αγώνες διεθνούς βεληνεκούς φέτος!

Ο Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε σχετικά με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2016:
"Εμπειριών συλλέκτες!! Με αυτές τις δυο λέξεις χαρακτηρίζεται ο αγώνας για το πλήρωμα! Ένας ξεχωριστός αγώνας, όπου κάθε στροφή και κάθε ειδική και κάθε μέρα, μας δίδασκε κάτι νέο. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ με το στήσιμο του αυτοκινήτου, κάναμε αρκετές φορές λάθος επιλογή ελαστικών, αλλά πάνω από όλα, αποφύγαμε το λάθος και καταφέραμε να τερματίσουμε "αγραντζούνιστοι". Ήταν ένας τερματισμός πολύ σημαντικός για εμάς και τον χορηγό μας!"

Last modified on Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 10:01