12132019Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 13:06

Η ελληνική παρουσία στον 3ο γύρο του Rotax Eurochallenge!

Το Rotax Max Eurochallenge 2015, ένας από τους πιο σημαντικούς και ανταγωνιστικούς θεσμούς αγώνων καρτ στην Ευρώπη, συνεχίστηκε στις 22-26 Ιουλίου 2015, στο Wackersdorf της Γερμανίας. 

Στον 3ο γύρο του θεσμού, έλαβαν μέρος και 3 Έλληνες οδηγοί, που παρά την δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία στη χώρα μας, έκαναν την υπέρβασή τους και τίμησαν τα Ελληνικά χρώματα, σε έναν διεθνή και σημαντικό αγώνα. Οι οδηγοί που έλαβαν μέρος στον αγώνα της Βαυαρίας ήταν οι Δημήτρης Τσίμπρης (κατηγορία Junior - PRT Motorsport), Άγγελος Μαλανδρίνος (κατηγορία Senior Max - AM Racing Kart Team) και Άκης Βασιλέρης (κατηγορία DD2 - PRT Motorsport), με τον καθένα τους να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό. 

Ο "βενιαμίν" της ομάδας, Δημήτρης Τσίμπρης, συμμετείχε στην Κατηγορία Junior, η οποία συγκέντρωσε 47 συμμετέχοντες που χωρίστηκαν αρχικά σε δύο ομάδες των 24 και 23 οδηγών αντίστοιχα. Ο συναγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος και τόσο στις χρονομετρημένες δοκιμές, όσο και στα προκριματικά ο Δημήτρης κατέλαβε την 33η θέση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να μείνει για λίγο εκτός του ημιτελικού και να διεκδικήσει την παρουσία του εκεί, μέσω του αγώνα "Δεύτερης ευκαιρίας". Δεν τα κατάφερε όμως, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει εκεί την αγωνιστική του παρουσία στη Γερμανία. 

Στην κατηγορία Senior Max, έλαβε μέρος ο Άγγελος Μαλανδρίνος. Οι 55 οδηγοί που συμμετείχαν, χωρίστηκαν επίσης σε δύο ομάδες των 28 και 27 συμμετεχόντων αντίστοιχα, για να ξεκινήσει το αγωνιστικό μενού. Μετά τις χρονομετρημένες δοκιμές, ο Έλληνας οδηγός βρέθηκε στην 48η θέση και ξεκίνησε την προσπάθειά του στα προκριματικά, με φόντο τον ημιτελικό. Εκεί, κατέλαβε την 46η θέση και διεκδίκησε την πρόκρισή του στον ημιτελικό μέσω του αγώνα δεύτερης ευκαιρίας που είχε διάρκεια 11 γύρων. Ο Άγγελος Μαλανδρίνος προσπάθησε, όμως δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα, η προσπάθειά του να ολοκληρωθεί εκεί.

Ο οδηγός που ξεχώρισε με την παρουσία του στη Βαυαρία, ήταν ο Άκης Βασιλέρης που έλαβε μέρος στο πλαίσιο της κατηγορίας Rotax DD2. Ο Έλληνας οδηγός συμμετείχε σε μια κατηγορία που συγκέντρωσε 36 συμμετοχές. Στα χρονομετρημένα βρέθηκε στην 24η θέση και η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού παρέμεινε στην ίδια θέση με αποτέλεσμα να περάσει στον ημιτελικό, όπου βρέθηκε στην 31η θέση. Όμως, με την παρουσία του στον τελικό έδειξε πως βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση, τερματίζοντας μετά από 19 αγωνιστικούς γύρους στην 19η θέση, μετά από έντονο συναγωνισμό και πολλές μάχες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παρουσία και μόνο 3 Ελλήνων οδηγών σε έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, είναι αξιέπαινη. Η παρουσία αυτή παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν είναι ανταγωνιστική και δείχνει πως το επίπεδο των Ελλήνων οδηγών καρτ είναι υψηλό, αφού δε διστάζουν να αναμετρηθούν με τους κορυφαίους όλης της Ευρώπης και μάλιστα, να σταθούν αξιοπρεπέστατα απέναντί τους!  

Αποτελέσματα

Last modified on Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 14:13