03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 13:06

Τζώρτζης Μαρκογιάννης: Στην ιταλική F4 και το 2021

Ο 16χρονος Τζώρτζης Μαρκογιάννης ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα CRAM Motorsport για να συνεχίσει και φέτος, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, την αγωνιστική του πορεία στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Formula 4.

Ο Έλληνας οδηγός συμμετείχε πέρσι σε δύο (τριπλούς) αγώνες του θεσμού, στο Red Bull Ring της Αυστρίας και στη Monza της Ιταλίας. Παράλληλα, ως επίσημος οδηγός δοκιμών της CRAM Motorsport, έλαβε μέρος σε έξι ημέρες επίσημων δοκιμών (Kateyama Official Test Days), στις ίδιες πίστες.

Έτσι, έγινε πέρσι ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται επίσημα ως οδηγός διεθνούς ομάδας, με συμβόλαιο, στo Πρωτάθλημα Formula 4 της γειτονικής χώρας. Πριν από αυτό, είχε κάνει δοκιμές στον ίδιο θεσμό με τις ομάδες BVM και BHAI TECH Racing στην Ιταλία.

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης ξεκίνησε την εμπλοκή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε μικρή ηλικία, και στα 8 και 10 του χρόνια αντίστοιχα κατέκτησε τους τίτλους του επάθλου Rotax Max Challenge της χώρας μας, στις κατηγορίες Micro και Mini αντίστοιχα.

Δύο χρόνια αργότερα, εξασφάλισε διετές συμβόλαιο με την επίσημη ομάδα της Birel Art και συμμετείχε στα διεθνή πρωταθλήματα Καρτ WSK (World Series Kart) και FIA European Championship, στις κατηγορίες Junior (OKJ) και Senior (ΟΚ), μέχρι τα 14 του χρόνια.