03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 00:14

Η ελληνική συμμετοχή στο φετινό FIA Karting Academy Trophy

Ο Γιώργος Καφαντάρης είναι ο Έλληνας οδηγός Karting που θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας στο διεθνή διακεκριμένο θεσμό της FIA, Karting Academy Trophy, o οποίος ξεκινά το τριήμερο 14-16 Αυγούστου στην πίστα της Adria στην Ιταλία.

Ο 12χρονος Καφαντάρης ανελίχθηκε φέτος στην κατηγορία Junior του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, μετά την κατάκτηση των τίτλων για δύο διαδοχικές χρονιές στην κατηγορία Mini. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον πρώτο αγώνα, μάλιστα, συμμετείχε στο τέλος Ιουλίου στον 2ο φετινό γύρο του ROK Cup Ιταλίας, επίσης στην Adria, όπου και κατέκτησε τη 2η θέση του τελικού μεταξύ 19 αγωνιζόμενων.

 

Ο Έλληνας οδηγός, αθλητής του Σωματείου Σύλλογος Φίλων Καρτ, θα συμμετάσχει και στους τρεις φετινούς αγώνες του FIA Karting Academy Trophy. Μετά τη συνάντηση της Adria, ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα του Genk, στο Βέλγιο, στις 4-6 Σεπτεμβρίου, και ο τρίτος και τελευταίος του φετινού θεσμού και πάλι στην Ιταλία, στην πίστα του Lonato, στις 2-4 Οκτωβρίου 2020.

Μέσω του FIA Karting Academy Trophy η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανιχνεύει και εκπαιδεύει τα ταλέντα του Karting ηλικίας 12-14 ετών. Μεταξύ των νικητών του θεσμού της προηγούμενης δεκαετίας συγκαταλέγεται και ο νυν οδηγός της Ferrari στη Formula 1, Charles Leclerc, που κατέκτησε τον τίτλο το 2011.

Συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 50 οδηγοί από 40 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι αγωνίζονται με ενιαίο εξοπλισμό (σασί και κινητήρας) της εταιρείας ΟΤΚ Kart Group, που τους δίδεται έπειτα από κλήρωση. Ο δίχρονος κινητήρας των 125 κ.εκ. είναι της Vortex, χωρίς ταχύτητες, και τα ελαστικά της Vega.

Last modified on Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 00:23