04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 15:53

Λιβέρης: Δεύτερος στο φινάλε του Πρωταθλήματος BNL

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δημοφιλές πρωτάθλημε καρτ BNL των Κάτω Χωρών ανέβηκε τελικά το περασμένο Σαββατοκύριακο ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης στην περίφημη πίστα Γκένκ του Βελγίου. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν περίπου 200 οδηγοί από 15 χώρες.

Ο Διονύσης μπήκε στο τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης έχοντας προβάδισμα 13 βαθμών επί του περυσινού πρωταθλητή, Βέλγου Zander Przybylak. Η κατακλυσμιαία όμως βροχή που έπεφτε την Κυριακή σε συνδυασμό με τις δύσκολες ιδιαιτερότητες του οδοστρώματος της πίστας Γκενκ, έφεραν τον Διονύση σε μειονεκτική θέση.

Ετσι παρά την εντυπωσιακή οδήγηση και τα διαρκή προσπεράσματα που πέτυχε σημειώνοντας τους ταχύτερους γύρους στο στεγνό και μπαίνοντας επικεφαλής σε δύο από τους τέσσερις αγώνες του Σαββατοκύριακου, δεν μπόρεσε να κρατήσει το βαθμολογικό προβάδισμα που είχε και πήρε τη δεύτερη θέση μετά από 12 αγώνες.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης ομάδα DAEMS από το Βέλγιο στην ανώτατη κατηγορία kart Rotax DD2 με κινητήρες 35 ίππων, δύο ταχύτητες και φρένα στους τέσσερις τροχούς. Η μέση ταχύτητα που σημείωσε στο Γκένκ ήταν 91 χλμ την ώρα. Τον Διονύση προπονεί ο κορυφαίος Ελληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακη εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days