03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 14:23

Δύο θέσεις βάθρου για τον K. Κανάρογλου στη Βαλένθια

Με δύο τρίτες θέσεις -σε ένα αγωνιστικό διήμερο με προβλήματα- γιόρτασε ο Κωνσταντίνος Κανάρογλου τα γενέθλιά του στην τρίτη φετινή συνάντηση του Ισπανικού Πρωταθλήματος GT, στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια, στην Ισπανία, το περασμένο Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου 2019.

Ο Έλληνας οδηγός δεν είχε αυτή τη φορά ένα «καθαρό» και απροβλημάτιστο διήμερο, όπως ήταν εκείνο που του επέτρεψε να πάρει και τις δύο νίκες στον προηγούμενο αγώνα, στο Motorland της Αραγονίας.

Παρόλα αυτά, με τις δύο θέσεις στο βάθρο -εμπρός στα μάτια αρκετά μεγάλου αριθμού θεατών- συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην κατηγορία GT, καθώς η αγωνιστική χρονιά έφτασε πλέον στο μέσον της.

Η αγωνιστική συνάντηση της Βαλένθια, που εκτός της κατηγορίας GT περιλάμβανε επίσης και τις κατηγορίες Τουρισμού και F4, ξεκίνησε το Σάββατο 22/6 με τις ελεύθερες δοκιμές. Λίγο αργότερα, στις κατατακτήριες, ο Κανάρογλου κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την εκκίνηση και των δύο αγώνων του διημέρου.

Στον πρώτο αγώνα, το ίδιο απόγευμα, ο Έλληνας οδηγός πήρε με το εντυπωσιακό Mosler MT900 την πρωτοπορία έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη με το Renault RS01 των Μονεγάσκων Roald και Benji Goethe, ώσπου βγήκαν οι κόκκινες σημαίες για ένα σφοδρό ατύχημα που συνέβη στην κεντρική ευθεία.

Μετά την επανεκκίνηση, και στο υποχρεωτικό pit-stop για την αλλαγή οδηγού, ο Κανάρογλου (που αγωνίζεται μόνος του) χρειάστηκε να παραμείνει στα pits για 35 επιπλέον δευτερόλεπτα, τα οποία αποτελούν το handicap που του επεβλήθη -βάσει κανονισμών- για το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, τη διπλή του νίκη στην Αραγονία. Έτσι, ο Κανάρογλου έπεσε στην 3η θέση, και τερμάτισε σε αυτή.

Ο δεύτερος αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 23/6 υπό συνθήκες καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία προσέγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Goethe έκανε σπουδαία εκκίνηση με το Renault RS01 και τέθηκε επικεφαλής, καθώς ο Κανάρογλου για πολλούς γύρους μονομάχησε με τη Ferrari 458 των Ισπανών Josep Mayola Comadira και Francesc Gutierrez Agui. Έπειτα από ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης του Mosler MT900, που τον ανάγκασε να οδηγήσει λίγο πιο συντηρητικά, ο Έλληνας οδηγός είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση και του δεύτερου αγώνα.

«Και οι δύο αγώνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι, εξαιτίας της αφόρητης ζέστης», είπε ο Κανάρογλου. «Ειδικά στο δεύτερο αγώνα, το αυτοκίνητο ανέβαζε συνέχεια θερμοκρασία, αναγκάζοντάς με να αλλάξω ταχύτητες σε χαμηλότερες στροφές, ώστε να διασφαλίσω την αξιοπιστία του. Η πίστα είχε αρκετή σκόνη και γλιστρούσε. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να επαναλάβω τα αποτελέσματα του προηγούμενου αγώνα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τους βαθμούς που συγκέντρωσα για το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, ήταν και τα γενέθλιά μου την Κυριακή, κι έτσι ήταν εκπληκτικό ότι τα γιόρτασα στο βάθρο με την τρίτη θέση! Θέλω, επίσης, να κάνω ειδική μνεία στην ομάδα μου, ‘E2P Escuela Espanola de Pilotos’, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά μέχρι αργά τη νύχτα του Σαββάτου ώστε να επιλύσει όλα τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί.»

Μετά το θερινό διάλειμμα, το Ισπανικό Πρωτάθλημα GT και η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Κανάρογλου θα συνεχιστούν στις 12-13 Οκτωβρίου, με την τέταρτη φετινή συνάντηση του θεσμού στην πίστα της Χαράμα, στη Μαδρίτη.