03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 16:09

Διονύσης Λιβέρης: Στην εκκίνηση για το 2019

Με στόχο τις κορυφαίες θέσεις ξεκινά τη φετινή αγωνιστική του σεζόν στην Ευρώπη το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου, στην περίφημη πίστα του Genk στο Βέλγιο, ο 15χρονος Έλληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης.

Ο Διονύσης θα συμμετάσχει μαζι με 170 ακομα οδηγους, στον πρώτο αγώνα του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος BNL Rotax των Κάτω Χωρών στην ανώτατη κατηγορία DD2. Τα καρτ αυτά έχουν 35 ιππους, δύο ταχύτητες και φρένα στους τέσσερις τροχούς και φτανουν τα 135 χλμ την ωρα.

Η έντονη προετοιμασία του νεαρού Έλληνα οδηγού περιλάμβανε τριήμερες προπονήσεις με τον παγκόσμιο πρωταθλητή με τα 6τάχυτα καρτ Patrik Hajek στο Mariembourg του Βελγίου και με τον Ευρωπαίο πρωταθλητή στα DD2 Consti Schoell στην πίστα της Καλαμάτας.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα Daems του Βελγίου και προπονείται από τον κορυφαίο Έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Την προσπάθεια του έχουν υποστηρίξει η «Ελβάλ-Χαλκόρ» με τα άφλεκτα συνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια «Spanos» με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρία «ContourGlobal» και η «Chipita-7Days».