04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 14:28

Ο Διαμαντής Τζαμπάζης στο Ronde di Sperlonga της Ιταλίας

Μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, ο Διαμαντής Τζαμπάζης -με τον Γιώργο Πολυζώη στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5- πέρασε ξανά τα ελληνικά σύνορα συμμετέχοντας στο 9ο Ronde di Sperlonga της Ιταλίας - αγώνα στον οποίο είχε αγωνιστεί τελευταία φορά το 2015.

Ο -φιλικός- αγώνας περιλάμβανε τέσσερα περάσματα από την Ειδική Διαδρομή «La Magliana», μήκους 10 χιλιομέτρων, έξω από την παραλιακή πόλη Sperlonga, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Στην κορυφή των 120 συμμετεχόντων αυτών, οι τέσσερις αγωνίζονταν με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, οι έντεκα με R5, και ένας με S2000. Στο πρώτο πέρασμα το ελληνικό πλήρωμα είχε μια σχετικά ανώδυνη έξοδο, χωρίς να «τραυματίσει» ιδιαίτερα στο ρύγχος του αυτοκινήτου. Στο δεύτερο πέρασμα ο Δ. Τζαμπάζης σημείωσε τον 13ο χρόνο της γενικής, όμως στο τρίτο ένα ελαφρύ χτύπημα στον πίσω αριστερό τροχό -μετά το πρώτο χιλιόμετρο- προκάλεσε ζημιά στην ανάρτηση και τον άφησε οριστικά εκτός αγώνα.

«Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κατεβάσουμε κι άλλο το χρόνο μας. Βλέποντας και από το χρόνο που κρατούσε μέχρι τότε ο Γιώργος [Πολυζώης], υποθέτω ότι θα ήμασταν πολύ ταχύτεροι», είπε ο Έλληνας οδηγός.

«Αυτή είναι μια από τις πιο ωραίες Ειδικές Διαδρομές της Ιταλίας. Ξεκινάει στενή, μετά μοιάζει με Ανάβαση, και ακολουθεί ένα κατηφορικό τμήμα που θυμίζει το Καράβωμα (σ.σ.: στο Πήλιο). Σ' αυτό το τμήμα όποια κομμάτια του δρόμου δεν τα έβλεπε ο ήλιος έκρυβαν υγρασία».

«Ήταν μια γιορτή για τους οδηγούς, που την ευχαριστήθηκαν και οι θεατές. Ένας εξαιρετικός αγώνας, με τρομερή οργάνωση, σωστά μέτρα ασφάλειας, αρκετούς ενδιάμεσους, πολλά ασθενοφόρα και ελικόπτερο», συνέχισε ο Δ. Τζαμπάζης.

 

Τέλος, μιλώντας για τα αγωνιστικά πλάνα του για το 2018, κατέληξε: «Θα ξεκινήσουμε από το Ράλλυ Λαμίας, και θα δούμε να καταφέρουμε να κάνουμε έναν ή δύο αγώνες στο εξωτερικό. Εύχομαι καλή χρονιά στην ΟΜΑΕ και σε όλους τους οδηγούς».