09302023Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 17 Μαϊος 2016 17:13

Ανακοίνωση σχετικά με έγγραφα για αγώνες 4Χ4

Έκδοση δελτίου τεχνικής ταυτότητας (ΔΤΤ) για αγώνες 4Χ4

Υπενθυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή σε αγώνες 4Χ4, τα οχήματα θα πρέπει να διαθέτουν ΔΤΤ (για τις κατηγορίες που προβλέπεται από τον αντίστοιχο τεχνικό κανονισμό του κάθε αγωνίσματος).
Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν ΔΤΤ νέου τύπου (χρυσό) θα πρέπει να φροντίσουν για την έκδοση του πριν τη συμμετοχή τους σε αγώνα.
Η έκδοση ΔΤΤ για αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αγώνες 4Χ4, υποχρεωτικά θα γίνεται μετά από έλεγχο.
Το ΔΤΤ 4Χ4 εκδίδεται και στη συνέχεια παρακολουθεί την εξέλιξη του οχήματος καθώς και την εξέλιξη των κανονισμών.
Η κατοχή ΔΤΤ 4Χ4 ενός οχήματος δεν είναι θέσφατο και δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση - σε κάθε περίπτωση-  το όχημα αυτό να είναι πάντοτε σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα στον οποίο συμμετέχει. Παρατηρήσεις μπορούν να συμπληρωθούν από τους τεχνικούς εφόρους κάθε φορά που το όχημα περνά έναν νέο τεχνικό έλεγχο και έχει γίνει κάποια αλλαγή.
Η έκδοση ΔΤΤ μπορεί να γίνει είτε στις προκαθορισμένες ημερομηνίες έκδοσης ΔΤΤ 4Χ4 που ανακοινώνει η ΟΜΑΕ, είτε με ξεχωριστό ραντεβού.
Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με την ΟΜΑΕ (210-6892000 κ. Αμαξόπουλο).
 
Έκδοση Δελτίων Αθλητών για αγώνες 4Χ4

Όσον αφορά την έκδοση δελτίων αθλητού για συμμετοχή σε έναν μόνο αγώνα, ισχύουν τα παρακάτω:
Α. Trial – Έκδοση στο χώρο του αγώνα με την επίδειξη της εν ισχύ άδειας οδήγησης, καταβολή 20 ευρώ και όσα προβλέπονται στο άρθρο 2.12 της εγκυκλίου 1/2016.
Β. Για όλα τα άλλα είδη αγώνων 4X4 ισχύουν τα προβλεπόμενα απο την εγκύκλιο 1/2016 (http://www.omae-epa.gr/images/documents/2016/E_01_Agonistikes_Adeies_2016.pdf), δηλαδή ιατρικές γνωματεύσεις και αποστολή μέσω του διαδικτυακού συστήματος της ΟΜΑΕ.
Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με την ΟΜΑΕ (210-6892000 κ. Αμαξόπουλο).
 
Παράταση μέτρων ασφαλείας (στήριξη κλωβού) έως το τέλος του 2016 για τους αγώνες αντοχής 4Χ4

Όσα οχήματα είχαν εκδώσει παλαιότερο ΔΤΤ σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό αντοχής 2011 (στήριξη κλωβού) έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον κλωβό ασφαλείας που είναι σύμφωνος με τον εν λόγω κανονισμό έως το τέλος του 2016, με παρατήρηση στο νέο ΔΤΤ (χρυσό).

Αγωνιστικές πινακίδες

Όσα οχήματα έχουν διαφορετικό κυβισμό ή και κινητήρα σε σχέση με αυτόν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας, για τη συμμετοχή τους σε αγώνες 4Χ4 υποχρεούνται να εκδώσουν αγωνιστικές πινακίδες

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σχετικά με θέματα 4Χ4, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.