10252024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 21:38

Από τα Καρτ στη Formula 1! Featured

unnamed 7

Ο Διαγωνισμός «Από το καρτ στη Formula 1» δίνει την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους μέσα από μια διαδικασία επιλογής, να οδηγήσουν μονοθέσιο της Formula 1 στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας.

Από τα καρτ σε μονοθέσιο

Θα υπάρξουν διάφορες φάσεις, όπου οι διαγωνιζόμενοι αρχικά θα οδηγήσουν τετράχρονα kart, στη συνέχεια δίχρονα και τέλος Formula 4.

Α’ Φάση - Sodi/Honda τετράχρονα Kart

-      - Προκριματικά για τους 1400 ταχύτερους οδηγούς τον Ιανούαριο και τον Φεβρουάριο του 2025 σε μία από τις 35 πίστες της Γαλλίας και της Ελβετίας

-      - 16 γύροι στο τέλος Φεβρουαρίου/αρχές Μαρτίου του 2025, σε 10 λεπτα sessions ώστε να επιλεγούν οι 400 καλύτεροι οδηγοί που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση.

Β’ Φάση Sodi/Rotax δίχρονα Kart

-     - 8 γύροι σε πίστα με 2 sessions οδήγησης. Οι καλύτεροι 60 προκρίνονται στην επόμενη φάση

Γ’ Φάση – Formula 4

-Οι οδηγοί θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι μίας Formula 4 Mygale M14 με κινητήρα Renault 1.3 lt turbo με απόδοση 160 ίππων

Προημιτελικός

Στις αρχές Απριλίου, θα υπάρξει προπόνηση, προσομοίωση και αναγνώριση πίστας. Στη συνέχεια, οι διαγωνιζόμενοι θα οδηγήσουν την Formula 4 σε 10 γύρους. Οι χρόνοι θα χρονομετρούνται από τον πέμπτο γύρο και έπειτα και η κατάταξη θα βασίζεται στον μέσο όρο των τριών καλύτερων γύρων.

Ημιτελικός

Οι 12 καλύτεροι που θα προκριθούν από τον προημιτελικό θα διαγωνιστούν στον ημιτελικό. Αρχικά, θα υπάρξει Free Practice και στη συνέχεια 6 χρονομετρημένοι γύροι, οι δύο καλύτεροι των οποίων θα καθορίσουν τους 6 φιναλίστ που θα περάσουν στον τελικό.

Τελικός

Τον Απρίλιο του 2025, ο Τελικός θα διεξαχθεί σε έξι χρονομετρημένους γύρους, ενώ θα έχουν προηγηθεί δύο sessions των 5 μη χρονομετρημένων γύρων.

Ο νικητής της διαδικασίας θα αγωνιστεί στο Γαλλικό Ιστορικό Grand Prix.

Ο ταχύτερος οδηγός, άνω των 18, ο οποίος θα αναδειχθεί από τον Τελικό, θα οδηγήσει μία AGS F1 SH4 στο Historic French Grand Prix που θα διεξαχθεί στο Le Castellet Circuit, ενώ οι υπόλοιποι 5 φιναλιστ θα κερδίσουν ένα σεμινάριο προπόνησης Formula 1 και θα οδηγήσουν Prost F1, Arrows F1 και AGS SH1 στο Le Castellet Circuit της Γαλλίας.

Ο Διαγωνισμός «Από τα Kart στη Formula 1» προορίζεται για οδηγούς άνω των 16 ετών την 4η Απριλίου του 2025. Το παράβολο συμμετοχής είναι 60 Ευρώ.

Οι συμμετοχές άνοιξαν στις 15 Οκτωβρίου και γίνονται μέσω της ιστοσελίδας https://www.dukartalaf1.com/.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε διαφορετικές πίστες και σε διαφορετικές ημερομηνίες, ώστε να έχουν αυξημένες πιθανότητες επιλογής.

Instagram διαγωνισμού: https://www.instagram.com/dukartalaf1.byags/?

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να στείλετε email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.