12062022Τρι
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 15:24

Ανακοίνωση για τα πρωταθλήματα αυτοκινήτου του 2023 Featured

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ) της ΟΜΑΕ προετοιμάζει τα προγράμματα των πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων των αγώνων αυτοκινήτου και karting της αγωνιστικής σεζόν του 2023, και λίγο πριν την οριστικοποίησή τους ανακοινώνει τις πρώτες λεπτομέρειες για κάθε θεσμό.

Ξεκινώντας από τα Ράλλυ, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα είναι δύο - ένα Χώματος και ένα Ασφάλτου, με τρεις αγώνες να προσμετρούν σε καθένα εξ αυτών. Τα χιλιόμετρα των Ειδικών Διαδρομών της κάθε αγωνιστικής συνάντησης θα μειωθούν σε 70.

Όσον αφορά στα Κύπελλα Ράλλυ, επίσης θα διεξαχθεί ένα Κύπελλο Χώματος και ένα Ασφάλτου, θα προμετρούν από 3 αγώνες σε αυτά, αλλά τα χιλιόμετρά τους θα είναι 40, συν/πλην 5 τοις εκατό.

Το Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, τώρα, θα αποτελείται από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, από ένα ακόμα Ράλλυ σε άσφαλτο, καθώς και από δύο μικρότερα Ράλλυ Σπριντ. Θα προσμετρούν 3 αγώνες με συντελεστή.

Στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων του 2023 θα προσμετρούν 6 αγώνες, στο Πρωτάθλημα Crosscar-Rallycross θα προσμετρούν 5, και άλλοι 4 αγώνες στο Πρωτάθλημα Regularity Rally.

Όσο για τους αγώνες πλαγιολίσθησης και ατομικής επιτάχυνσης, θα προσμετρούν από 6 αγώνες αντίστοιχα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift και στο Πρωτάθλημα αγώνων Dragster. Για τα υπόλοιπα είδη αγώνων, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μαζί με τη δημοσίευση των προγραμμάτων του 2023, τις προσεχείς ημέρες.