03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:11

O Frans Steilberg στον αγώνα Drag Racing του Αγρινίου

Τη δεύτερή του επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε το τριήμερο 5-7 Νοεμβρίου ο Frans Steilberg, τεχνικός αντιπρόσωπος (Technical Delegate) της FIA για τους αγώνες Drag Racing και Drifting, με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τον πρωταθληματικό αγώνα Dragster που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Αγρινίου.
 
Μετά την πρώτη του επίσκεψη στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021, ο κ. Steilberg επέστρεψε ως απεσταλμένος της FIA, και φιλοξενούμενος της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, πάντα στο πλαίσιο της από κοινού προσπάθειας της Διεθνούς με την Ελληνική Ομοσπονδία για τη βελτίωση των μέτρων ασφάλειας στους αγώνες Drag Racing.
 
Η παρουσία του σε έναν ελληνικό αγώνα Drag Racing αποτέλεσε ένα ακόμη σημαντικό βήμα -μετά το Σεμινάριο που είχε κάνει σε μέλη των Επιτροπών Ασφαλείας και Drag Racing τον Σεπτέμβριο- για τον κοινό στόχο της αναβάθμισης της ασφάλειας των αγώνων.
 
Ο κ. Steilberg απέκτησε προσωπική εμπειρία από τη διοργάνωση των αγώνων Drag Racing στη χώρα μας, και οι επισημάνσεις του θα συμβάλλουν καθοριστικά ώστε να εντοπιστούν με ακρίβεια τα σημεία και οι τομείς στους οποίους πρέπει να δωθεί η μέγιστη προσοχή από την Επιτροπή Αγώνων το προσεχές διάστημα.
 
Η ΟΜΑΕ-ΕΠΑ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει η FIA, για την αναβάθμιση όλων των πτυχών ασφαλείας στους ελληνικούς αγώνες - που είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους.