04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 11:35

Ανακοίνωση ενημέρωσης για τη διεξαγωγή των εκλογών της ΟΜΑΕ

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε προς δημιουργία απλώς εντυπώσεων, ολοένα και πληθαίνουν τα ερωτηματικά αναφορικά με τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της Ο.Μ.Α.Ε., σας γνωστοποιούμε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται στην Ο.Μ.Α.Ε. και στη διοίκησή της, αλλά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ως γνωστόν, η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε την 29.09.2020 με προσωρινή διαταγή του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και διοίκησε την Ομοσπονδία μέχρι και την 15.03.2021, δεν είχε την αρμοδιότητα και την εξουσία να συγκαλέσει γενική συνέλευση, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές. Τέτοια εξουσία, απέκτησε η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 403/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η δικαστική αυτή απόφαση, μας γνωστοποιήθηκε από τη Γραμματεία του Πρωτοδικείου Αθηνών μέσω e-mail μόλις το Σάββατο 13.03.2021. Αμέσως ειδοποιήθηκαν όλα τα διορισθέντα μέλη, τα οποία συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα την Τρίτη, 16.03.2021.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 17.03.2021, σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αποστείλαμε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1456/2021 έγγραφο ερώτημά μας προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, Τμήμα Αθλητικών Φορέων, Τμήμα Τεχνικών Αθλημάτων) και προς το γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.

Με το έγγραφο αυτό ερώτημά μας, ζητήσαμε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι της Γ.Γ.Α. αν μπορούμε σύννομα να προκηρύξουμε και να έχουμε ολοκληρώσει τη διεξαγωγή εκλογών αναγκαστικά πέραν της 31.03.2021, πέραν δηλαδή της καταληκτικής προθεσμίας που επέβαλε ο Ν.4714/2020, αφού εκ των πραγμάτων δεν είχαμε νωρίτερα την εντολή από το δικαστήριο για να προχωρήσουμε σε εκλογές.

Έκτοτε, μετά δηλαδή την αποστολή του παραπάνω εγγράφου ερωτήματός μας, έχουν ήδη περάσει 14 μέρες και ακόμη περιμένουμε την απάντηση της Γ.Γ.Α., ενώ στο μεταξύ έχουμε επικοινωνήσει και τηλεφωνικά με τους αρμόδιους, υπενθυμίζοντάς τους ότι το ζήτημα των εκλογών είναι για εμάς κατεπείγον.

Στόχος μας ήταν και παραμένει να διεξαχθούν εκλογές σύννομα και το συντομότερο δυνατόν και γι’ αυτό ελπίζουμε η εκλογική διαδικασία να μην αποτελέσει το πρόσχημα για νέες περιπέτειες αποσταθεροποίησης και κρίσης. Προς ενημέρωσή σας, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το έγγραφο ερώτημά μας, με ημερομηνία σύνταξης και αποστολής την 17.03.2021.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ

ΟΜΑΕ: ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΓΓΑ