03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 15:48

Επανεκκίνηση αγώνων: στην αφετηρία πριν το «πράσινο φως»

Έχοντας αντιμετωπίσει εξ αρχής τις επιπτώσεις της πανδημίας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων, πλέον βρισκόμαστε στην «Αφετηρία» και περιμένουμε το «πράσινο φως» για να δώσουμε το go! για την εκκίνηση των αγώνων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η προσπάθεια μας αυτή, σε διαρκή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι σε πολύ καλό δρόμο. Η Ομοσπονδία μας συντάσσεται πλήρως με τη στρατηγική της ΓΓΑ για την επιστροφή βήμα-προς-βήμα της αγωνιστικής δραστηριότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη, καθώς καταφέραμε να εντάξουμε το σπορ μας στα «χαμηλής επικινδυνότητας» -σε σχέση με τον Covid19- αθλήματα, ώστε οι αθλητές μας να ξεκινήσουν οι προπονήσεις άμεσα. Αυτό συνέβη ήδη από τις 11/5, καθώς οι αθλητές μας μπορούν πια να προπονούνται (μόνο) σε αδειοδοτημένες πίστες, με ευθύνη των ιδιοκτητών της πίστας. Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, είναι να ακολουθούν πιστά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει αναρτηθεί από την ΟΜΑΕ, η οποία εποπτεύει και την εφαρμογή του.

Αμέσως μόλις ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η ΓΓΑ λάβουν τη θετική γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και ορίσουν την ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή στη δράση!

Όσον αφορά στα προγράμματα αγώνων του 2020, η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ ήδη μελετά -σε συνεργασία με τα Σωματεία- την αναθεώρησή τους με βάση τις νέες παραμέτρους, και θα προβεί στις τελικές της ανακοινώσεις αμέσως μόλις γίνει γνωστή η ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων.

Τα μέλη της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ αφουγκραζόμαστε το πάθος, την αγωνία αλλά και την ανυπομονησία των περισσοτέρων αθλητών και ομάδων τους για την επανεκκίνηση των αγώνων και εργαζόμαστε μεθοδικά, σε συνεννόηση με τη ΓΓΑ, ώστε αυτό να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν - αλλά και, πρωτίστως, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Μέχρι τότε, μένουμε όλοι ασφαλείς!

Το Δ.Σ. και η ΕΠ.Α.