03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 12:28

Η θέση της ΟΜΑΕ για το συμβάν και το πρόστιμο στο Ράλλυ Αχαιός

Η ΟΜΑΕ με έκπληξη πληροφορήθηκε την επίσημη τοποθέτηση του Σωματείου ΑΟΠ σχετικά με το πρόστιμο που επεβλήθη σε πλήρωμα που συμμετείχε στο 40ό Ράλλυ Αχαιός της 11ης Μαρτίου 2018.

Το πρόστιμο, ύψους 200 Ευρώ, επεβλήθη στο πλήρωμα για την αδικαιολόγητη απουσία του από την τελετή απονομής των επάθλων του αγώνα. Η απόφαση ελήφθη από τους Αγωνοδίκες βάσει του άρθρου 50.2.2 του Γενικού Κανονισμού που ψηφίστηκε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευση της Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου και του Σωματείου ΑΟΠ.

Η δημόσια και κατηγορηματική αποστασιοποίηση του ΑΟΠ από την απόφαση των Αγωνοδικών, και κατά συνέπεια της ΟΜΑΕ, είναι παντελώς ακατανόητη, δεδομένου ότι εμφανίζει το Σωματείο να αντιτίθεται στην εφαρμογή του Κανονισμού και να επιβραβεύει παραβατικότητες που παραπέμπουν σε διακρίσεις αθλητών και, εν πολλοίς, συμβάλλουν στη δημιουργία γενικότερου κλίματος αδιαφορίας για τους Κανονισμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν είναι δυνατόν η ΟΜΑΕ να κατηγορείται ταυτόχρονα και για τις παραβατικότητες που συμβαίνουν στο μότορσπορ και παράλληλα για την προσπάθεια εφαρμογής των Κανονισμών, που η ίδια η Γενική Συνέλευση έχει υπερψηφίσει. Ούτε η Ομοσπονδία να καθυβρίζεται ολημερίς για τα δεινά του σπορ ενώ παράλληλα τελούνται, και ακόμα χειρότερα δικαιολογούνται, παραβατικές συμπεριφορές.

Η Ομοσπονδία ήταν, είναι και θα είναι δεκτική σε κάθε είδους σοβαρή και τεκμηριωμένη παρατήρηση ή αντίθεση με όποια απόφασή της. Η επίσημη τοποθέτηση του ΑΟΠ δεν είχε καμία τέτοια τεκμηρίωση. Όπως και όσα -στη συντριπτική τους πλειοψηφία μη διασταυρωμένα- γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μάλιστα χωρίς κανένα φίλτρο σκέψης συνήθως γίνονται πιστευτά, τέτοιες τοποθετήσεις αναμφίβολα κάνουν καλό σε πολλούς, αλλά σίγουρα όχι στο μότορσπορ.

Οι Αγωνοδίκες του 40ου Ράλλυ Αχαιός, και κατά συνέπεια η Ομοσπονδία που εκείνοι εκπροσωπούσαν, θα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με μια -έστω και προφορική- ειδοποίηση από το εν λόγω πλήρωμα ότι δεν ήταν εφικτό να παραστεί στην απονομή των επάθλων, για λόγους ανωτέρας βίας. Όχι για να ικανοποιηθεί η ΟΜΑΕ, αλλά για το σεβασμό των παρευρισκόμενων θεατών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων, τους οποίους η απουσία του πληρώματος, όπως η ΟΜΑΕ εκτιμά, προσέβαλε.

Αυτός είναι ο λόγος της ύπαρξης του συγκεκριμένου Κανονισμού, και φυσικά αυτός είναι και ο λόγος που η καταπάτησή του επισείει πολύ σοβαρότερες ποινές σε θεσμούς που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Last modified on Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 12:31