03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 13:46

Από τις πίστες Καρτ στο Crosscar!

To 2019 η οργανωτική επιτροπή του EKO Racing Dirt Games με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, θέσπισε τη νεοσύστατη κατηγορία Νέων, στην οποία και μπορούν να συμμετάσχουν νεαροί οδηγοί ηλικίας 15-18 ετών με χωμάτινες φόρμουλες 600 κ.εκ. και περιοριστή στροφών. Η βασική φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι η προώθηση νέων οδηγών στις χωμάτινες διαδρομές. Με αυτόν τον τρόπο, το EKO Racing Dirt Games μπορεί να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για όσους νεαρούς οδηγούς θέλουν να κάνουν το βήμα σε αυτού του είδους τις επιφάνειες.

Πιστή σε αυτό το πλάνο, η ομάδα του EKO Racing Dirt Games με την ευγενική χορηγία της ΕΚΟ Racing, προσφέρει τη δυνατότητα σε έναν νεαρό οδηγό να λάβει μέρος στον 3ο γύρο του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο με μία χωμάτινη φόρμουλα. Συγκεκριμένα, η ΕΚΟ Racing, χορηγός των Dirt Games και του PICK, είχε ανακοινώσει ότι ο νικητής της κατηγορίας Senior στο 11ο PICK Πάτρας EKO Racing, θα λάβει μέρος στον αγώνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Ταχύτερος όλων σε αυτή τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναδείχθηκε ο νεαρός Γιάννης Καρδαμάκης, ο οποίος και θα κάνει το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο του στο EKO Racing Dirt Games. Ο 16χρονος οδηγός, ξεκίνησε την ενασχόληση του με το χώρο του καρτ σε ηλικία 12 ετών. Το 2016 συμμετείχε στην κατηγορία Mini τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ την ίδια θέση κατέκτησε και στην Junior το 2017. Το 2018 έλαβε μέρος στην κατηγορία Senior, όπου και απέναντι σε οδηγούς με μεγαλύτερη ηλικία κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Φέτος, συμμετέχει και πάλι στην Senior, όπου φιγουράρει μέχρι στιγμής στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ στο PICK Πάτρας κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία του, η οποία και θα τον φέρει στη χωμάτινη πίστα του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη διάθεση του θα έχει το Speedcar Xtrem με το οποίο είχε κατακτήσει το Έπαθλο στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο Γιώργος Ζυμαρίδης το 2017, φυσικά εφοδιασμένο με κινητήρα 600 κ.εκ. και περιοριστή στροφών, του οποίου την ευθύνη προετοιμασίας θα έχει η ομάδα της SR Crosscar

Στο πλαίσιο του επάθλου, ο νεαρός καρτίστας βρέθηκε χθες (Τετάρτη 25/9) στο EKO Racing Διαδρόμιο, όπου πραγματοποίησε ολοήμερη δοκιμή εξοικείωσης με το Crosscar του, υπό την καθοδήγηση του Λάμπρου Αθανασούλα _Δελτίο Τύπου