07172024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 12:37

FIA Motorsport Games 2024 - Karting Featured

kartingHeader

Στο FIA Motorsport Games 2024 θα διεξαχθούν οι αγώνες καρτ που αποτελούν βασικές κατηγορίες της διοργάνωσης όπου συνδυαστικά καλύπτουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας στους οδηγούς καρτ από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο με τα χρώματα της χώρας τους.

Η Mini κατηγορία του καρτ προστίθεται φέτος στα FIA Motorsport Games 2024 που θα διεξαχθούν στην Ισπανία, 23-27 Οκτωβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρά αστέρια του καρτ να αγωνιστούν με τα χρώματα της χώρας τους.

Οι αγώνες καρτ θα διεξαχθούν σε μια μοναδική διαμόρφωση της πίστας Aspar Circuit, που βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαλένθια, με τη δράση στην πίστα να ξεκινά την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και να ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής.

kartingMiniLogo

Karting Mini
Το Karting Mini απευθύνεται σε οδηγούς ηλικίας μεταξύ 8 ετών (που συμπληρώνουν τα ένατα γενέθλιά τους κατά τη διάρκεια του έτους) και 11 ετών με εθνική άδεια Karting. Ως εκ τούτου, η κατηγορία θα φιλοξενήσει τους νεότερους αγωνιζόμενους του FIA Motorsport Games.
Στο Aspar Circuit, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν τέσσερις 15λεπτες δοκιμαστικές περιόδους πριν από τις κατατακτήριες και τρεις κατατακτήριες περιόδους των 10 χιλιομέτρων. Οι νικητές των αγώνων θα κριθούν στον τελικό αγώνα των 15 χιλιομέτρων.

karting mini

kartingSprint JR logo


Karting Junior
Το Karting Sprint Junior απευθύνεται σε οδηγούς με διεθνή άδεια FIA Κατηγορίας G, ηλικίας 11 ετών (που θα γίνουν 12 πριν από το τέλος του έτους) και 14 ετών. Κάθε συμμετέχων θα συμμετέχει με ένα καρτ που παρέχεται από τη FIA και υποστηρίζεται από έναν μοναδικό πάροχο ελαστικών, καθώς και καύσιμα και χώρο για τέντες.
Θα πραγματοποιηθούν μία ώρα ελεύθερων δοκιμών, χωρισμένη σε 15λεπτες περιόδους και θα ακολουθήσουν τρεις κατατακτήριες περίοδοι 12 χιλιομέτρων. Οι νικητές των αγώνων θα κριθούν στον τελικό αγώνα των 25 χιλιομέτρων.

karting sprint junior 2

kartingSprintSr logo


Karting Sprint Senior
Στο Karting Sprint Senior οι οδηγοί ηλικίας 14+ (που θα συμπληρώσουν τα 15α γενέθλιά τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς) θα αγωνιστούν ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς καρτ του κόσμου. Ανοιχτό για οδηγούς με διεθνή άδεια FIA κατηγορίας F ή E, ο ανταγωνισμός αυξάνεται με την αυξημένη διάρκεια των προκριματικών αγώνων στα 15 χιλιόμετρα και τον σημαντικό τελικό αγώνα των 30 χιλιομέτρων.

karting sprint senior

kartingEnduranceLogo


Karting Endurance
Το Karting Endurance επιτρέπει σε κάθε Ομοσπονδία (ASN) να δηλώσει συμμετοχή σε μια ομάδα 3 οδηγών, η οποία πρέπει να αποτελείται από γυναίκες και άνδρες οδηγούς ηλικίας 15+ ετών με Εθνική Άδεια Karting. Αυτή η κατηγορία δίνει τη δυνατότητα σε οδηγούς όλων των επιπέδων εμπειρίας να εκπροσωπήσουν την χώρα τους.
Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με πανομοιότυπα καρτ, με το κόστος του πακέτου να περιλαμβάνει την παροχή του καρτ από τη FIA, ενιαία ελαστικά, καύσιμα και τεχνική βοήθεια.
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε οποιοδήποτε αγώνισμα μπορείτε να στείλετε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

karting endurance

karting

Last modified on Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 10:00