06262022Κυρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 21:29

EKO Racing Dirt Games, 2ος γύρος: Προθέρμανση!

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του 2ου γύρου του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019, η ομάδα που έχει την ευθύνη διοργάνωσης του θεσμού, πραγματοποίησε μαζί με την Α.Λ.Α.Κ. ημερήσιο Trackday προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον αυριανό αγώνα. Έτσι λοιπόν, η πλειονότητα των συμμετεχόντων βρέθηκε και σήμερα στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου, κάνοντας ένα είδος shakedown!

Οι οδηγοί πραγματοποίησαν τέσσερα περάσματα από τη γνωστή διαδρομή, η οποία έχει μικρότερο μήκος σε σχέση με αυτή που γνωρίζουμε οι περισσότεροι, αγγίζοντας τα 1,9 χιλιόμετρα συνολικά. Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και οι εξαιρετικά μικρές διαφορές ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του θεσμού! Στοιχείο που εγγυάται έντονο συναγωνισμό στον αυριανό αγώνα και πλούσιο θέαμα για όσους βρεθούν στο Σπαθοβούνι.

Στο αγωνιστικό μέρος, η πίστα έδειξε να “καθαρίζει” σημαντικά μετά από κάθε πέρασμα, με αποτέλεσμα στο τελευταίο σκέλος να σημειωθούν οι κορυφαίοι χρόνοι της ημέρας. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Γιάννης Χεκιμιάν της Speedcar Motul Team Greece με το Speedcar Xtrem, ο οποίος στο 4ο του πέρασμα σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:20.150, με τον επόμενο να ακολουθεί 1,3 δευτερόλεπτα πίσω του!

Ο νικητής του πρώτου γύρου του EKO Racing Dirt Games έκανε φανερές τις διαθέσεις του, όντας το φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Πιο πίσω, η μάχη αναμένεται συναρπαστική, αφού επτά οδηγοί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και δείχνουν ικανοί για μία θέση στο βάθρο. Σήμερα, πως σε επίπεδο χρόνων ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος με το Speedcar Xtrem σημείωσε το δεύτερο χρόνο, ακολουθούμενος από τον Τάκη Καϊτατζή με το Planet Kartcross K3.

Μάχη, όμως, θα έχουμε και στην κατηγορία των 750 κ.εκ., αφού μπορεί ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar Xtrem να σημείωσε την απόλυτη επίδοση, αλλά ο Παναγιώτης Αποστόλου με ίδια χωμάτινη φόρμουλα δείχνει ικανός να του προκαλέσει πονοκέφαλο. Κοντά τους, όμως, βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με το SR Crosscar, ο οποίος έχει γνώση της διαδρομής και δείχνει ικανός για την έκπληξη.

Όμως, ο πραγματικός αγώνας είναι αύριο και οι οδηγοί έχουν ήδη αρχίσει να ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Το πρώτο πέρασμα θα ξεκινήσει στις 10:00 πμ, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει ηCitroën. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Troxoi είναι χορηγός επικοινωνίας_Δελτίο Τύπου