03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 11:26

EKO Racing Dirt Games: Ορεκτικό!

Μερικές ώρες μας χωρίζουν από την τελευταία στροφή του EKO Racing Dirt Games για το 2018, και στο σημερινό (8/12) trackday οι περισσότεροι από τους αγωνιζόμενους είχαν την ιδανική ευκαιρία να προετοιμαστούν εν όψει του αυριανού αγώνα.

Στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, συγκεντρώθηκαν άνθρωποι και μηχανές προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους τυχερούς βρέθηκαν στην πίστα. Χωμάτινες φόρμουλες και αυτοκίνητα σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στη μικτή διαδρομή των 2,1 χιλιομέτρων και ουσιαστικά μας έδωσαν μία πρώτη γεύση για το υψηλού επιπέδου θέαμα, αλλά και συναγωνισμό που θα παρακολουθήσουν αύριο όσοι βρεθούν στα Μέγαρα.

Με τις μάχες για την κατάκτηση των τίτλων στις χωμάτινες φόρμουλες να είναι ανοικτές, η σημερινή μέρα μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα δεν είχε. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, αυτή των 600 κ.εκ., τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Παναγιώτης Καϊτατζής με το Planet Kartcross Kamikaz 2. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο επικεφαλής της βαθμολογίας Γιώργος Ζυμαρίδης με το SR Kartcross, ενώ τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του ακολούθησε ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Xtreme! Σημειώστε, ότι στο ίδιο δευτερόλεπτο με τους δύο προαναφερθέντες, συναντάμε και τους Στέφανο Καμιτσάκη και Παναγιώτη Ρουστέμη, με Planet Kartcross Kamikaz 2 και Semog Trophy, αντίστοιχα!

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar Xtreme δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Πίσω του, βρέθηκε ο πρώην Πρωταθλητής Κύπρου Νίκος Θωμά, ενώ ο Μιχάλης Τακιδέλης συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, όλοι με Speedcar Xtrem. Ο Νίκος Αθηναίος, που μαζί με τον Γαζετά διεκδικούν το έπαθλο στην κατηγορία, περιορίστηκε στον 4ο χρόνο της ημέρας.

Σε αυτόν τον αγώνα, όμως, ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία Open, με τον Λάμπρο Αθανασούλα να σημειώνει έναν εντυπωσιακό χρόνο με το τετρακίνητο Camotos Dual. Πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Βαζάκας, ο οποίος και οδήγησε την ίδια διθέσια κατασκευή, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μάνος Στεφανής στην πρώτη του επαφή με την τετρακίνητη Custom Autocross χωμάτινη φόρμουλα του Car Center.

Αντίστοιχα, όμως, θέαμα και συναγωνισμό είχαμε και στις κατηγορίες των αυτοκινήτων, με τον Λάμπρο Κύρκο να σημειώνει με το Mitsubishi Lancer EVO IX τον απόλυτο χρόνο της ημέρας, όντας και πρώτος στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ. Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, ακολουθήθηκε στην κατηγορία από τους Γιώργο Βασιλάκη με το Ford Fiesta R5, και τον Θωμά Παπαπάσχο με το Mitsubishi Lancer EVO IX.

Στην κατηγορία των 1.600-2.000 κ.εκ., ο Χρυσόστομος Καρέλλης είχε τον πρώτο λόγο με το Citroen DS3 R3T, όντας ταχύτερος του Γιώργου Μεταξά με το MG ZR και του Χρήστου Πλατή με το Renault Clio R3. Σε αυτή των 1.400-1.600 κ.εκ., οι δύο πρώτες θέσεις ήταν υπόθεση των Σάββα Λευκαδίτη και “Στρατισίνο” που μοιράστηκαν το Peugeot 208 R2 και έδειξαν το δρόμο στον ανταγωνισμό. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπακόπουλος με το MG ZR, ενώ σε αυτή έως τα 1.400 κ.εκ., ο Γαβριήλ Μπάντρας με το Peugeot 206 ήταν ο μοναδικός οδηγός που συμμετείχε στο trackday.


Ο πραγματικός αγώνας, όμως, θα πραγματοποιηθεί αύριο! Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για τις 10:00 πμ, με το θέαμα να είναι εγγυημένο και τις καιρικές συνθήκες να προδιαθέτουν για ένα ιδιαίτερο και μοναδικό κυριακάτικο πρωινό στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων! Η είσοδος στην πίστα κοστίζει 10 ευρώ (δωρεάν για όσους κάτω των δώδεκα ετών και για άτομα με ειδικές ανάγκες), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι με το απόκομμα του εισιτηρίου αυτομάτως λαμβάνετε μέρος και σε μία σειρά από διαγωνισμούς με πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών του αγώνα!

Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα έχει το σωματείο Start Line ενώ η Ολυμπία Οδός για μια ακόμα φορά παρέχει τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα τόσο για την διαμόρφωση όσο και για την αποκατάσταση της διαδρομής.

Θυμίζουμε πως το EKO Racing Dirt Games για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

Τα αποτελέσματα του Track day αλλά και τα "ζωντανά" αποτελέσματα του αυριανού αγώνα βρίσκονται στο https://omae-live.gr/ _Δελτίο Τύπου

Αποτελέσματα: Track Da