03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 20:44

EKO Racing Dirt Games: Πρωτόγνωρο!

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν σήμερα (17/11) στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση, με την τέλεση του πρώτου αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. Στο πλαίσιο του 4ου γύρου του EKO Racing Dirt Games οι χωμάτινες φόρμουλες αναμετρήθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στον Ιππόδρομο “σώμα με σώμα”, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό!

Η σημερινή ημέρα, αποτέλεσε ουσιαστικά το «ορεκτικό» με την τέλεση των τεσσάρων προκριματικών. Μπορεί ο καιρός να μην ήταν με το μέρος της οργανωτικής επιτροπής και των αγωνιζομένων λόγω της βροχόπτωσης πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να στερήσει από τους οδηγούς αλλά και τους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα πρωτόγνωρο και ξεχωριστό θέαμα.

Όπως προτάσσουν οι κανονισμοί Rallycross, η δράση ξεκίνησε σήμερα με τους προκριματικούς, από τους οποίους και προέκυψαν οι δώδεκα φιναλίστ των δύο αυριανών ημιτελικών. Θυμίζουμε, ότι κάθε προκριματικός γύρος είχε διάρκεια τεσσάρων γύρων, ενώ αύριο τόσο οι δύο ημιτελικοί, όσο και ο μεγάλος τελικός θα ολοκληρωθούν μετά από έξι.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία, αυτή των 600 κ.εκ., οι μάχες ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα του θεσμού ήταν συναρπαστικές! Οι Γιώργος Ζυμαρίδης και Στέφανος Καμιτσάκης, με το SR Kartcross και το Kamikaz2 αντίστοιχα, συγκέντρωσαν στο τέλος του περισσότερους βαθμούς κερδίζοντας αμφότεροι τρεις από τους τέσσερις προκριματικούς που συμμετείχαν. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Γιάννης Ακράτος, Τάκης Καϊτατζής, αμφότεροι με το Semog Trophy, οι οποίοι κέρδισαν δύο αναμετρήσεις.

Ταχύς και σίγουρα πιο ψηλά στη βαθμολογία που ορίζει τα ζευγάρια και τη σειρά εκκίνησης των ημιτελικών θα μπορούσε να είναι και ο Άρης Ιαβέρης με το Kamikaz2 που κέρδισε τρεις προκριματικούς. Όμως, ο μηδενισμός του στον πρώτο όταν και δεν πραγματοποίησε τον γύρο “Joker” του στέρησε πολύτιμους βαθμούς στην τελική βαθμολογία. Δύο νίκες σημείωσε και ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base, ενώ μία κατέληξε στα χέρια του νεαρού Παναγιώτη Ρουστέμη με το Semog Trophy. Κάτι που προμηνύει σπουδαίες μάχες για αύριο!

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., με δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες ήταν πέντε, πραγματοποιήθηκαν δύο προκριματικοί, από τους οποίους προέκυψε η βαθμολογία και η σειρά εκκίνησης του αυριανού τελικού. Ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar έκανε το “2 στα 2” και θα ξεκινήσει πρώτος, έχοντας δίπλα του τον “Filon” με το Semog, και πίσω του τους Κώστα Σωτηρόπουλο με το SR Kartcross και τον Νίκο Αθηναίο με το Speedcar, αλλά και τον Μιχάλη Τακιδέλη με ακόμα ένα Speedcar στην τελευταία σειρά της εκκίνησης.

Tο αυριανό πρόγραμμα ξεκινάει στις 10 π.μ. με τον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, για τα αυτοκίνητα και τις χωμάτινες φόρμουλες. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί του Rallycross, για να κορυφωθεί η εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής με την τέλεση των δύο τελικών στις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ. Σημειώστε ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μαρκόπουλο, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δώρα από τη Red Bull και συνοδήγηση στη διθέσια χωμάτινη φόρμουλα Dual των EKO Dirt Games με οδηγό τον Λάμπρο Αθανασούλα, έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιήσουν τα κορίτσια της ΕΚΟ.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!_ Δελτίο Τύπου

Αποτελέσματα: Προκριματικοί 600cc

Αποτελέσματα: Προκριματικοί 750cc