03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 16:04

1ος γύρος TRC & DGC: Συμμετοχές

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου σηματοδοτεί την έναρξη δύο φιλόδοξων θεσμών Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης (GP), με τον εναρκτήριο γύρο να συγκεντρώνει 42 συμμετοχές.

Στις 8-9 Απριλίου το Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου στην Κορινθία, θα φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τους 42 οδηγούς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό ραντεβού, αποτελεί τον πρώτο γύρο για δύο νεοσύστατους θεσμούς, το Timed Rally Challenge (TRC) που περιλαμβάνει 6 αγώνες και το Dirt Games Challenge (DGC) που αποτελείται από 4 αγώνες. Τη διοργάνωση του πρώτου φετινού αγώνα έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας" (Α.Λ.Α.Κορινθίας).

Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει με τον Έλεγχο Εξακρίβωσης, το Σάββατο 8 Απριλίου μεταξύ 15:00 και 17:30 στο Διαδρόμιο, ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα έκδοσης Δελτίων Τεχνικής Ταυτότητας για όσα οχήματα δε διαθέτουν ήδη. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, αυτό θα ξεκινήσει την Κυριακή 9 Απριλίου στις 10:00, με τους συμμετέχοντες να πρέπει να πραγματοποιήσουν 4 Χρονομετρημένα Σκέλη μήκους 2,15 χιλιόμετρων, στη νέα διαμόρφωση της πίστας. Σημειώνεται πως για την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος, από τα 4 περάσματα θα προσμετρήσει τα 3 καλύτερα του κάθε οδηγού.

Οι 42 συμμετέχοντες του αγώνα, θα χωριστούν σε επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό των αυτοκινήτων ή Crosskarts τους. Τα αυτοκίνητα κερδίζουν οριακά την "πληθυσμιακή" μάχη από τα Crosskarts, με τα πρώτα να συγκεντρώνουν 24 συμμετοχές και τα δεύτερα να συγκεντρώνουν 18 συμμετοχές, αριθμός που πάντα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για τον πρώτο του αγώνες. Από τα 24 αυτοκίνητα, 4 θα καταταχθούν στην Κλάση 2000+, ενώ 8 οχήματα θα ενταχθούν στην Κλάση 1601-2000 κ.εκ. Η κλάση 1401-1600 κ.εκ. συγκέντρωσε 7 συμμετοχές, ενώ σε εκείνη για αυτοκίνητα έως 1400 κ.εκ. θα λάβουν μέρος 5 οδηγοί. Στα Crosskarts, τη μερίδα του λέοντος από συμμετοχές έχει κερδίσει η Κλάση 650 με 9 οχήματα, ενώ στην 750 θα εκκινήσουν 5 οδηγοί. Τέλος, οι Κλάσεις Open και SSV εφοδιάζουν τον αγώνα με 3 και 1 συμμετοχές αντίστοιχα. 

Η είσοδος για τους θεατές θα είναι ελεύθερη, ενώ κατά τη διάρκεια του Event θα διοργανωθεί από το Σωματείο Α.Λ.Α. Κορινθίας λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική του ενίσχυση, με Έπαθλο ένα ποδήλατο Ideal. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αγώνας θα καλυφθεί τηλεοπτικά και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση, από την τηλεόραση του Super.  

Μεγάλος Χορηγός είναι για μια ακόμα φορά η εταιρεία "Ασημάκης Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων", ενώ την προσπάθεια στηρίζουν επίσης τα Λιπαντικά Comma.

 

Συμμετοχές

 

Πρόγραμμα Timed Rally Challenge (TRC)

Πρόγραμμα Dirt Games Challenge (DGC)

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 15:29