03242023Παρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 11am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 14:23

4o Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου: Συμμετοχές

Στην Αμάρυνθο θα φιλοξενηθεί η τελευταία συνάντηση για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, με 29 πληρώματα να συμμετέχουν στον αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 8-9 Οκτωβρίου.

Το 4ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) και θα έχει για ακόμη μια χρονιά ως επίκεντρο, την παραλιακή πόλη της Εύβοιας. Ο ασφάλτινος αγώνας αποτελεί τον 7ο και τελευταίο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενώ παράλληλα αποτελεί τον 6ο και προτελευταίο αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, έχοντας μάλιστα αυξημένο συντελεστή 1,5.

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου με τη διεξαγωγή της ειδικής διαδρομής «Πισσώνας», η οποία θα επαναληφθεί λίγο αργότερα και προτού τα αυτοκίνητα επιστρέψουν στην Πλατεία Αμαρύνθου, για την Πανηγυρική Εκκίνηση που  αναμένεται να συγκεντρώσει, όπως κάθε χρόνο, πολλούς θεατές. Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με 2 ακόμη επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (Γυμνό, Τραχήλι) που διαμορφώνουν έναν αγώνα με συνολικό αγωνιστικό μήκος 78,74 χιλιομέτρων.  Ο τερματισμός έχει έχει προγραμματιστεί για τις 14:36 στην Πλατεία Αμαρύνθου, όπου στις 17:00 θα διεξαχθεί και η τελετή απονομής των κυπέλλων στους νικητές. Σημειώνεται, πως ο δρόμος για την Ειδική Διαδρομή του Σαββάτου θα κλείσει για τους θεατές στις 14:00, ενώ την Κυριακή ο δρόμος θα κλείσει 90 λεπτά πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στις συμμετοχές, οι μάχες για τη νίκη αναμένονται έντονες, καθώς αρκετά πληρώματα θα διεκδικήσουν τη νίκη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των Κατηγοριών C1 και C2 από τις οποίες προκύπτει συνήθως το πλήρωμα που κερδίζει τον αγώνα, θα ξεκινήσουν 7 πληρώματα, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική αναμένεται να είναι και η Κατηγορία F2. Οι Κατηγορίες C3 και C5 συγκέντρωσαν από 2 και 4 συμμετοχές αντίστοιχα, ενώ για ακόμη έναν αγώνα, δυναμική θα είναι η παρουσία των 8 πληρωμάτων που θα αγωνιστούν στην Κατηγορία C6. 

Το 4ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου, προσμετρά εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων, με αυξημένο συντελεστή. Παρόντα στην προτελευταία συνάντηση του θεσμού για φέτος θα είναι 8 πληρώματα που για ακόμη μια φορά, θα προσφέρουν ξεχωριστό ενδιαφέρον σε ένα ράλλυ, χάρη στις ιστορικές κατασκευές που έχουν σημαντική οικονομική και συναισθηματική αξία. 

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ κλείνει το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου, με έναν ασφάλτινο αγώνα που σε μικρό διάστημα έχει καταφέρει να καθιερωθεί στις συνειδήσεις συμμετεχόντων και θεατών. 

 

Ωράριο

Συμμετοχές

Χάρτης

Προσβάσεις Θεατών

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 15:49